Wątek zmotoryzowanych :P

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Agunia__ » czwartek, 19 lip 2007, 03:07

czy jak kieruje rowerem albo wrotkami to sie nadaje? ;)
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651

Re: Wątek zmotoryzowanych :P

Postprzez Peny » czwartek, 19 lip 2007, 07:58

KaucZ napisał(a):Do założenia tego tematu skłoniły mnie te dwa wątki:

http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.php?t=17823
http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.php?t=17801

Po prostu wątek dla luźnej rozmowy kierowców :). A na co nam to ? Hm. Możemy się np. podzielić uwagami dotyczącymi poruszania się po mieście, zapytać się gdzie udać się z autem w takim i takim wypadku, gdzie absolutnie nie jechać (...)

w sezonie nie ruszać się po mieście samochodem! Po drogach naszego miasta szaleją OBCY :P
Peny
Terminator

Postprzez telka_es » czwartek, 19 lip 2007, 08:41

dokładnie w sezonie po tym mieście to mozna tylko spacerować - bo by zaparkować w centrum trzeba robić zbędne kółeczka, a stanie w korkach mnie przeraża i doprowadza do białej gorączki..........

wiec w sezonie tylko spacerki, chyba że podróż do grzybowa lub do podczela na plaże - tam spacerkiem sie już nie da..... :wink:
telka_es
Terminator

Postprzez Koala » piątek, 20 lip 2007, 12:39

mogłbym sie wypowiedziec ale szkoda moich nerwów jest tak co roku u nas w miescie ze nie ma poprosu miejsca na te wszystkie auta ktore przyjezdzają stają gdzie popadnie a o przejechanie okolic bałtyku i ulicy mickiewicza to kara boska i zawrotna predkosc 3-5na km/h ludzie łażą wszedzie nie patrzą tak jakby pasy były wszedziem, nie mowiac o tych rowerkowych gokardach jadących ulica to to ma być!? tak jakby nie było dla nich zadnych zasad.

spokojniej sie robi tak kolo 18 jak nie ma juz ledwo co ruszajacych sie kuracjuszy z balkonikami kulami nie powinny wyłazic jak ledwo co chodzą przechodzącymi przez pasy w czasie 10min. wiem przepraszam starzy ludzie tak mają ale to naprawde WQdenrwuje.

choc nasi kierowcy tez nie sa lepsi dobrze ze zna sie skróty i skróciki by szybciej gdzies dojechać ale jak juz sie władujecie w korek to miłego wyczekiwania az ktos was pusci

ale to dobrze ze tylko w wakacje!
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Mafi » piątek, 20 lip 2007, 19:43

Koala napisał(a):[...]
spokojniej sie robi tak kolo 18 jak nie ma juz ledwo co ruszajacych sie kuracjuszy z balkonikami kulami nie powinny wyłazic jak ledwo co chodzą przechodzącymi przez pasy w czasie 10min. wiem przepraszam starzy ludzie tak mają ale to naprawde WQdenrwuje.[...]

Zastanów się dwa razy zanim coś wyślesz. Rozumiem, że korki, że dużo ludu, ale przesadziłeś z deka.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Slayer » sobota, 21 lip 2007, 12:56

Koala napisał(a):choc nasi kierowcy tez nie sa lepsi dobrze ze zna sie skróty i skróciki by szybciej gdzies dojechać

Skróty też są do bani... Główne drogi w mieście są zakorkowane przez przyjezdnych, a skróty przez mieszkańców K-g, którzy akurat wpadli na ten sam pomysł co my :)
Slayer
Terminator

Postprzez Koala » sobota, 21 lip 2007, 17:07

Mafi napisał(a):
Koala napisał(a):[...]
spokojniej sie robi tak kolo 18 jak nie ma juz ledwo co ruszajacych sie kuracjuszy z balkonikami kulami nie powinny wyłazic jak ledwo co chodzą przechodzącymi przez pasy w czasie 10min. wiem przepraszam starzy ludzie tak mają ale to naprawde WQdenrwuje.[...]

Zastanów się dwa razy zanim coś wyślesz. Rozumiem, że korki, że dużo ludu, ale przesadziłeś z deka.

zastanowiłem sie a z deka to ty przesadziłaś. Pojezdziła byś kila dni jestem ciekaw co bys powiedziała... :|
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Mafi » sobota, 21 lip 2007, 17:15

No tak bo "ledwo co ruszających się kuracjuszy z balkonikami i kulami" to najlepiej gdzieś zamknąć, wybodować wybieg 2 m na 2 m i niech tam się "pasą", nie? Bo przecież tacy ludzie nie mają prawa do życia, a już do wychodzenia gdziekolwiek to broń boże.

Oby nigdy nikt tak nie pisał o nikim z Twojej rodziny, kiedy będzie stary i niedomagający.

Też jestem kierowcą, ale chyba trochę innym niż Ty. Ja potrafię trzymać nerwy na wodzy i nie wpadam w szał, kiedy starzy, ledwo co ruszający się ludzie z balkonikami przechodzą przez pasy i muszę chwilę poczekać. :|
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Tisaja » sobota, 21 lip 2007, 17:24

Koala napisał/a:
[...]

Wiesz Koala.. pogadamy za 40 lat.... ciekawe, czy będziesz chadzał na spacery...
A póki co- szkoda na Ciebie słów...
Widocznie jestes jednym z tych kierowców, którzy sa absolutnymi władcami dróg.. :|
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Mist » sobota, 21 lip 2007, 17:33

korki w kołobrzegu? :lol:

wybierzcie się do warszawy - tam 365 dni w roku jest masakra
Mist
Dyskutant

Postprzez Mafi » sobota, 21 lip 2007, 17:46

Dla niektórych lepiej, że nie widzą i nie uczestniczą w warszawskich korkach, skoro w tak małym kołobrzegu dostają szału jeśli muszą się na pasach zatrzymać i kogoś przepuścić.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Mafi » sobota, 21 lip 2007, 18:18

KaucZ napisał(a):Oj wy Koali nie zrozumieliście chyba. Pasy to pasy. Gorzej jak taka babcia pomyli wam jezdnię z deptakiem. Szczególnie zauważalne na starówce i w pasie nadmorskim. Człowieka wtedy strzela tak, że masakra. Osobiście zacząłem wyznawać zasadę 'no mercy'. Sory, ale jezdnia to nie deptak, nie ma zebry albo innego zwierzaka to łagodnie mówiąc [beeeeeeep] z drogi i nie utrudniać ruchu.

A Ty jak chodzisz pieszo, to zawsze tak przestrzegałeś przechodzenia TYLKO przez pasy? Nawet w czasie, kiedy nie miałeś prawa jazdy? Ludzie są tylko ludźmi. Niektórzy wsiadając za kierownicę zapominają jak to jest być tylko pieszym. A co do pierwszego zdania. Czytaj niżej.

Koala napisał(a):spokojniej sie robi tak kolo 18 jak nie ma juz ledwo co ruszajacych sie kuracjuszy z balkonikami kulami nie powinny wyłazic jak ledwo co chodzą przechodzącymi przez pasy w czasie 10min. wiem przepraszam starzy ludzie tak mają ale to naprawde WQdenrwuje
Mafi
Gwiazdor

Następna strona

Powrót do :: hydepark