NET NIE DZIAŁA!!

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: NET NIE DZIAŁA!!

Postprzez Grochukg » sobota, 6 paź 2012, 14:12

Co ty chcesz zgłaszać? Taki ping nie jest może jakieś wyśmienity ale myślę że jak najbardziej ok. Co prawda nie są to pingi rzędu 15-25 jak w większych miastach - no chyba że w tej kwestii może być lepiej u GAWEXA w naszych mieście - jadą na światłowodach jakby nie patrzeć.
Grochukg
Rozgrzewa się

Postprzez Ace » niedziela, 7 paź 2012, 17:20

Przecież ping rzędu 60 to nie jest zły. :shock: Powyżej setki jest to naprawdę odczuwalne, 60 ms to nie jest źle.
Ace
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez good » czwartek, 1 lis 2012, 19:15

kpina jakaś... :evil:
Twardziel

Postprzez r00t » czwartek, 8 lis 2012, 11:31

Jeżeli już jesteśmy małostkowi to nie płacisz za dostęp do Internetu. Płacisz za dostęp do WSK, czyli Wirtualnej Sieci Komputerowej (która to z kolei połączona jest z internetem).

Przejrzyj umowę.

A co do Koszalina, ja też miewam tam niższe wyniki. To nie zależy od "sprzętu wyjściowego" tylko o kondycyj łącza w Koszalinie (i łącz po drodze) oraz godziny - wiadomo, że wieczorem sieć jest obłożona bardziej... nie tylko w Kołobrzegu - wszędzie. Poza tym, może "szejpują" zewnętrzny traffic, może nadają mu niższy priorytet, może BGP u nich rzuciło cię na bardziej zajęte łącze, może mieli jakieś problemy techniczne... itp itd.

Speed test robiony na serwerach innych niż TKK jest testem nie tylko łącza TKK, ale wszystkich łącz ISP znajdujących się na drodze do docelowego miejsca(!).

Internet nie jest jednorodnym środowiskiem. To sieć składająca się z sieci składających się z mniejszych sieci. NIKT nie daje gwarancji, że od punktu A do punktu B będzie X mbps w Internecie. Można gwarantować przepustowość między zakończeniami połączenia nad którymi ma się faktyczną kontrolę...

A jaką ja mam kontrolę nad tym co dzieje się w Koszalinie lub Hamburgu? ...Odpowiem ci, żadną.
r00t
Administrator

Postprzez r00t » czwartek, 8 lis 2012, 17:42

r00t
Administrator

Postprzez P12E5TON » piątek, 23 lis 2012, 20:50

r00t, wiesz może co się dzieje w GTS? Straszne pingi i słaby transfer jest w sieci zew. dzisiejszego dnia, internet działa jakby chciał a nie mógł. Wewnątrz też tego maksimum nie uzyskuje, no ale jest nieporównywalnie lepiej w stosunku do połączenia z serwerami zewnętrznymi.
P12E5TON
Bywalec

Postprzez hullamul » sobota, 24 lis 2012, 20:55

Witam. Panowie i Panie proponuje przenieść się do Gawexu. Miałem w TKK pakiet Gold 24/2 MB/s. You tube nie chciało płynni działać nawet w najniższej rozdzielczości, pingi w grach katastrofa, otwieranie się stron też lipa. Od kilku dni jestem w Gawexie mam pakiet 15/1 MB/s ale w porównaniu do kablówki to jakbym przeszedł na 100 MB/s :lol: Stronki śmigają jakbym otwierał foldery w kompie, you tube na full rozdzielczości chodzi płynnie bez żadnych przycinek, w grach nie laguje. Szczerze polecam.
pozdrawiam użytkowników TKK i życzę wytrwałości :lol:

P.S1 jak coś będzie nie tak z Gawexem to opiszę, na razie od 2ch tygodni jest ok.
P.S 2 Bym zapomniał, mam też tam TV cyfrową, obraz jest taka igła, że jest aż nienaturalny :roll: . W prawdzie w TKK nie miałem TV ale widziałem u kumpla obraz i jestem w szoku jak można w ten sposób traktować klientów dając taki sygnał.
hullamul
Rozgrzewa się

Postprzez gryb14 » niedziela, 25 lis 2012, 08:29

Niestety nie każdy ma mozliwość podpisania umowy z Gawexem bo nie wszędzie docierają z sygnałem niestety :(
gryb14
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wsk - tkk