NET NIE DZIAŁA!!

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: NET NIE DZIAŁA!!

Postprzez Ace » czwartek, 5 sty 2012, 21:39

internet przez ostatni czas drastycznie zwalnia w godzinach 18-23. nie wiem czy to przeciazenie lacza spowodowane zbyt duza iloscia uzytkownikow online czy inne zjawisko, ale warto byloby sie tym zainteresowac. w tych godzinach biuro tkk jest zamkniete, a na drugi dzien czesto spamiętać aby to zgłosić.
Ace
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez good » piątek, 6 sty 2012, 11:16

Bez jaj :/ znowu internet ledwo działa... z trudem strony się wczytują (o ile w ogóle to się dzieje) o graniu przez neta mogę zapomnieć ping ponad 200...
Jest dzień wolny i jak to w zwyczaju tkk ma awarię (pewnie nie z waszej winy)
rOOt mówisz że trzeba zgłaszać takie rzeczy... tak zrobiłem zgłosiłem wam że mimo usunięcia świątecznej awarii u mnie jest coś nie tak... dostałem nowy modem bo podobno mój był uszkodzony(ok rozumiem w końcu używany był ładnych parę lat) ale teraz to co też wina NOWEGO modemu ?? mam transfery maks 3/mbps co jest chyba 1/3 tego za co płacę...
Żeby było jasne nie mam pretensji do Ciebie(rOOt) a do tych co rządzą firmą w której pracujesz... zróbcie coś z jakością świadczonych usług bo to już przestało być śmieszne...
Twardziel

Postprzez polkiu » piątek, 6 sty 2012, 13:46

Na Okopowej podobnie. Od rana internet ledwo działa. Strony wczytują się po kilka minut. Nawet poczty nie da się odebrać, bo połączenia przerywają się zbyt często. Nie zdziwiłbym się gdyby ta awaria była spowodowana wczorajszymi problemami z prądem, a dało się ją rozwiązać zwykłym zresetowaniem sprzętu. Pewnie nie ma nikogo, kto mógłby się tym zająć, bo przecież mamy długi weekend...
Oczywiście, pod numerem 94 355 38 07 nie ma automatycznej sekretarki. Klienci mogliby zgłaszać awarie w każdym momencie i potem domagać się rekompensaty za niedotrzymywanie warunków umowy. Pozostaje nam tylko czekać na reakcję TKK.
P.S. Ciekawe za którą próbą uda mi się wysłać tego posta. By się zarejestrować i zalogować potrzebowałem 6 podejść.
polkiu
Nowicjusz

Postprzez Tom » piątek, 6 sty 2012, 15:23

Poniżej statystyka dla 78 pomiarów od 12/23/2011 3:17 PM GMT do 1/6/2012 1:48 PM GMT na stronie speedtest.net (pakiet GOLD 24/2 Mbps) :

Obrazek

Ps. Średnia 10,76 Mbps - Telewizja Kablowa Kołobrzeg (zielona linia), (czerwona linia) to 8.83 Mbps - średnia dla Polski, (zółta lina) to 8.02 Mbps - średnia . Wydaje mi się że średnia powinna być z przedziału 18 -19 Mbps. Coś chyba nie działa poprawnie ?
Tom
Coś tam napisał

Postprzez gryb14 » piątek, 6 sty 2012, 19:07

To i tak masz dobrze ja musze korzystac z neta t-mobile w telefonie bo z Tkk to nawet tego posta nie moge napisac
gryb14
Coś tam napisał

Postprzez good » sobota, 7 sty 2012, 12:27

ping.... masakra co ja z marsa się łączę ?? :( pingi 200-320ms :/ strony nie chcą się ładować, wszystko działa tak jakbyście z łaski dostarczali mi internet... A TO JA WAM ZA NIEGO PŁACĘ wiec cholera WYMAGAM żeby działał...
Wymieniliście mi modem na nowy i przez jakiś czas było ok pingi tak po 30-45 transfer jakieś 8mbps ok to jest do zaakceptowania ale długo to nie trwało bo znowu coś jest nie tak...
Twardziel

Postprzez good » sobota, 7 sty 2012, 14:18

DiamondBack możesz wpaść w poniedziałek do siedziby tkk z widłami i pogonić dziadów :P ;)
a tak serio to w poniedziałek trzeba zakończyć tą farsę... nie mam zamiaru im płacić całego abonamentu... skoro internet "działa" na 1/3 to ja też zapłacę 1/3 abonamentu
Twardziel

Postprzez gryb14 » sobota, 7 sty 2012, 15:19

Do mnie jak przychodzili technicy z TKK to miałem albo za słaby sygnał i wtedy grzebali w skrzynce w piwnicy albo za mocny to wtedy przed modemem zakladali cos takiego co tłumi sygnał i ostatnio jak byli to nie zabrali tego.I tak sobie pomyślałem co mi szkodzi- założyłem i co dziwne od pół godziny net smiga jak należy. :roll:
gryb14
Coś tam napisał

Postprzez Tom » poniedziałek, 9 sty 2012, 12:33

Zaobserwowałem od wczorajszego wieczora znaczna poprawę w przepustowości łącza. Dziękuję.
Wyniki: od 98 do 100 % przepustowości (pakiet GOLD 24/2 Mbps).
Bez wymiany modemu.

Ps. Ciekawe co to było ? :)
Tom
Coś tam napisał

Postprzez Tom » poniedziałek, 9 sty 2012, 14:03

Niestety chwilowa poprawa .... :(

Ps. Co się dzieje ?
Tom
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wsk - tkk