Złooo napisał(a):I tu odpowiedz jest prosta, czesc zgloszen - dotyczylo poprostu calosci sieci - odp czekac. Wiekszosc awarii jednak wystepuje juz po tym jak Wasze biuro jest zamkniete - to gdzie dzwonic ?
Pozatym nie powiesz mi, ze powyzsze wyniki sa wynikami poprawnymi, a jak widac nie tylko ja posiadam ten problem.
good napisał(a):ok dokonałem zgłoszenia telefonicznego tzn żona bo ja jestem w pracy...to tak na wypadek gdyby przy zgłoszeniu numer ip był potrzebny czy coś... Jak widać po moich testach łącze nie działa tak jak powinno... I teraz najlepsze pan zgłaszający kazał żonie zrobić test przy pomocy testera tego z forum... Z tego co wiem to on nie jest zbyt wiarygodny to połączenie mój pc serwer tkk dobrze rozumiem?no i r00t jak możesz sprawdzić po ip czy było zgłoszenie skoro nikt o ip nie pyta? W końcu pan stwierdził że internet u mnie działa prawidłowo... I to jest zgłaszanie wam awari...
PING x.x.x.x (x.x.x.x) 1492(1520) bytes of data.
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=1 ttl=63 time=24.4 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=2 ttl=63 time=23.7 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=3 ttl=63 time=22.7 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=4 ttl=63 time=32.4 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=5 ttl=63 time=20.3 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=6 ttl=63 time=26.5 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=7 ttl=63 time=27.4 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=8 ttl=63 time=25.3 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=9 ttl=63 time=23.0 ms
1500 bytes from x.x.x.x: icmp_seq=10 ttl=63 time=25.4 ms
--- x.x.x.x ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9044ms
rtt min/avg/max/mdev = 20.393/25.163/32.458/3.102 msgood napisał(a):o fajnie że z Tobą rozmawiała:) tylko że ten test na stronie tkk zawsze pokazuje kosmiczna szybkość łączą a np nie da się włączyć filmiku z yt ciągle obciążenie łącza wacha się tak między 80a120 KB/s co chyba nie jest prawidłową wartością... Tak jak powiedziałeś mojej żonie sprawdzimy przez parę dni i znowu zadzwonimi ale powiem ci że mam tak od dłuższego czasu...myślałem że to wina mojego sprzętu ale to łącze jest tak wolne:( przykład siedzę przy kompie znajomy z bloku obok wysyła mi link filmiku on go ogląda w 1080p bez problemu a u mnie nie da się nawet w 240p bo tak wolno pobiera...tak jest od dłuższego czasu jeszcze przed awaria świąteczna...
niestety w pracy nie mogę tak swobodnie korzystać z telefonu jak z internetu
jeśli mi się uda to napewno zadzwonie bo jestem ciekawy co powiesz:) a jeszcze pytanko mam czy normalne jest że modem "trzeszczy"?(odgłos przypominający zwarcie) Tzn od jakiegoś czasu wydaje dziwne odgłosy jak jest włączony...wcześniej jakoś tego nie zaobserwowalemgood napisał(a):mam grubo ponad 2mbps a abonament płace do 10mb i uważam że te 2mb to jednak chyba trochę mało prawda? Gdybym miał pakiet MINI to nawet bym się nie odezwał a tak to marudzeniestety w pracy nie mogę tak swobodnie korzystać z telefonu jak z internetu
jeśli mi się uda to napewno zadzwonie bo jestem ciekawy co powiesz:) a jeszcze pytanko mam czy normalne jest że modem "trzeszczy"?(odgłos przypominający zwarcie) Tzn od jakiegoś czasu wydaje dziwne odgłosy jak jest włączony...wcześniej jakoś tego nie zaobserwowalem

Palacz napisał(a):Czyli trzeba przyjść podpisać aneks ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość