Dyskusja - Zmiana konfiguracji adresów IP w sieci WSK

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Dyskusja - Zmiana konfiguracji adresów IP w sieci WSK

Postprzez r00t » środa, 22 kwi 2009, 15:11

Tutaj można zadawać pytania lub rozmawiać na temat zmiany konfiguracji IP w TKK WSK.
r00t
Administrator

Re: Dyskusja - Zmiana konfiguracji adresów IP w sieci WSK

Postprzez r00t » piątek, 24 kwi 2009, 11:08

Internet będzie cały czas. Gdy nadejdzie dzień 11 maja o godzinie 10 trzeba przestawić komputer zgodnie z instrukcjami i tyle. Komputer sam się skonfiguruje i będzie działał tak jak wcześniej.
r00t
Administrator

Postprzez voodoo3500 » piątek, 24 kwi 2009, 15:34

czy brak NAT-u oznacza że dynamicznie przydzielone IP będzie tak samo funkcjonalne jak IP zewnętrzne do tej pory, z tą tylko różnicą że za każdym razem inne. Czyli, że na przykład, korzystanie z Rapidshare będzie działało jak na neostradzie, czy wszelkie P2P będzie widzieć takie IP jak zewnętrzne, itp
voodoo3500
Dyskutant

Postprzez r00t » piątek, 24 kwi 2009, 15:57

voodoo3500 napisał(a):czy brak NAT-u oznacza że dynamicznie przydzielone IP będzie tak samo funkcjonalne jak IP zewnętrzne do tej pory, z tą tylko różnicą że za każdym razem inne. Czyli, że na przykład, korzystanie z Rapidshare będzie działało jak na neostradzie, czy wszelkie P2P będzie widzieć takie IP jak zewnętrzne, itp

Adresy IP będą publiczne czyli będą działały jak publiczne (p2p itp). Reset modemu/komputera nie oznacza na 100% zmiany adresu. Może być przydzielony ten co był, ale może się też zmienić - to serwer przydzielający adresy będzie o tym decydował.
r00t
Administrator

Postprzez Palacz » sobota, 25 kwi 2009, 07:47

Czy w związku z tą zmianą TKK łaskawie odpowie czy szykuje się podniesienie prędkości pakietów. Bo jak na razie posty wiszące poniżej a cieszące się dużą oglądalnością są ignorowane .
I czy tak ciężko jest odpowiedzieć TAK lub NIE to wymaga aż takiego wysiłku?
Palacz
Dyskutant

Postprzez r00t » sobota, 25 kwi 2009, 12:13

Palacz napisał(a):Czy w związku z tą zmianą TKK łaskawie odpowie czy szykuje się podniesienie prędkości pakietów. Bo jak na razie posty wiszące poniżej a cieszące się dużą oglądalnością są ignorowane .
I czy tak ciężko jest odpowiedzieć TAK lub NIE to wymaga aż takiego wysiłku?

Palacz, niejednokrotnie na tym forum było już pisane że TAK, TKK zawsze planuje podnoszenie prędkości. Tak więc prędkości na pewno zostaną podniesione. Kiedy? W przyszłości... ja nie jestem upoważniony żeby udzielać wiążącej odp. ani tutaj, ani gdziekolwiek indziej... Jest Biuro Obsługi Klienta, są telefony i maile (na http://www.tkk.pl) można pisać lub dzwonić...
r00t
Administrator

Postprzez Radzik14 » piątek, 1 maja 2009, 17:56

Chciałem zapytać tylko, czy przez tą zmianę adresów IP nie będzie żadnego problemu aby nadal łączyć się z modemem tkk poprzez router wifi tak jak można to zrobić teraz?

Po prostu zaznacze automatyczne pobieranie dns i IP i będzie ok tak?
Radzik14
Rozgrzewa się

Postprzez Piotr2008 » poniedziałek, 11 maja 2009, 10:03

r00t napisał(a):Tutaj można zadawać pytania lub rozmawiać na temat zmiany konfiguracji IP w TKK WSK.

Odpowiadam wiedzac ze za 1 min. wylaczy mi sie net.

zmiana na Dynamic IP poszla lekko. Ale w Vista, co 2 min. musze robic Diagnose, Repair, Reset, zeby odzyskac dostep do sieci! Na szczescie, wszystkich zdazylem poinformowac, ze napewno bedzie problem z TKK.

jezeli ten post sie uchowa, to znaczy, ze po raz pierwszy wyrobilem powyzej 2 min. na tym samym IP
Piotr2008
Rozgrzewa się

Postprzez gryb14 » poniedziałek, 11 maja 2009, 13:51

Posiadam Vistę i na obecną chwilę wszystko jest ok. Problemów z przejściem na dynamiczne ip nie było żadnych
gryb14
Coś tam napisał

Postprzez r00t » poniedziałek, 11 maja 2009, 14:13

KaucZ napisał(a):Czy z Vistą juz wszystko ok ? Czy jednak jak przyjde do domu to czeka mnie seria słów na K. i podobnych ?

Problem z Vistą może być, ale winę ponosi za M$$$ - tutaj http://support.microsoft.com/kb/928233 jest potencjalne rozwiązanie, Nie wiem czy działa, nie testowałem.
r00t
Administrator

Następna strona

Powrót do :: wsk - tkk