odkurzacz lekiem?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

odkurzacz lekiem?

Postprzez szarotka » piątek, 12 gru 2008, 01:21

witam czy ktoś z was słyszał o tym żeby odkurzacz pomagał w walce z alergią? spotkałam się ostatnio z taką opinią i mnie to zainteresowało. co to są filtry hepa i do czego służą?
szarotka
Nowicjusz

Re: odkurzacz lekiem?

Postprzez j0shu4 » piątek, 12 gru 2008, 09:58

j0shu4
Moderator

Postprzez mexx » piątek, 12 gru 2008, 23:54

mogę potwierdzić tekst z wikipedii. mam dziecko alergika i doszło do tego że odkurzam przy nim i nic się nie dzieje. te filtry mają rekomendację brytyjskiej fundacji alergologicznej. na pewno sa dobre, co najfajniejsze w dysonach nie trzeba ich wymieniać myje się je tylko raz na kilka miesięcy. w ogóle są to bardzo dobre odkurzacze polecam
mexx
Nowicjusz

Postprzez Generał » niedziela, 14 gru 2008, 00:42

Filtry Hepa to stałe filtry wyłapujące w zależności od klasy wykonania nawet najdrobniejsze cząsteczki, są więc stosowane także w odkurzaczach.
Niestety takie filtry posiadają istotną wadę, wymagają starannej pielęgnacji poprzez mycie lub czyszczenie zwrotne. Producenci odkurzaczy różnie rozwiązali ten problem, jedni wymagają mycia filtra co jakiś czas, inni (w droższych modelach) implementują programy zwrotnego czyszczenia filtra (powietrze przepływa przez filtr w drugą stronę), a jeszcze inni wręcz zabudowują w sprzęcie urządzenia do czyszczenia filtrów.
Dyson to zupełnie inna liga, zarówno cenowa jak i technologiczna. W jakości rozwiązań i zastosowanego nowatorstwa Dyson nie ma konkurencji, jego produkty wyprzedzają epokę i jeszcze długo tak będzie.
Jeśli ktoś ma kasę i chce kupić naprawdę dobry odkurzacz to Dyson jest jedynym rozsądnym wyborem.
Generał
Coś tam napisał

Powrót do :: hydepark