Oqo napisał(a):Najlepszym pomysłem na promocję Kołobrzegu jest porządne sprzątanie ulic, zieleńców, plaży w czasie sezonu, koszenie na czas trawników, dbanie o niezakłócanie ciszy nocnej (lokale na plaży przy promenadzie to horror)*, zapewnienie wystarczającej ilości miejsc postojowych, obniżenie opłaty uzdrowiskowej z horrendalnych 3,00zł dziennie od osoby, odbudowa plaży bo z każdym rokiem jest coraz gorzej i niedługo żadna impreza masowa na plaży się nie odbędzie bo nie bedzie miejsca, zliwidowanie bazaru na promenadzie i przy molo, przebudowa mola, zniesienie oplat za wstęp na molo, budowa ścieżek rowerowych nie z polbruku, itd. itd.....
*bzdura1. dbanie o niezakłucanie ciszy nocnej - cisza nocna obowiazuje od godziny 22.00, czyli po tej godzinie, przemieniamy nasze miasto, w miasto duchów? świecące pustkami? to chyba nie wypromuje naszego miasta.
2. zapewnienie miejsc postojowych- pod ośrodkami i hotelami, nie w parku, przy promenadzie i centrum miasta! ludzie, nauczcie się chodzić !
3. odbudowa plaży - znowu ? przez te lata, kiedy ja odbudowywali, marnowali pieniądze. Lepsze rezultaty dałoby stopniowe jej zabezpieczanie przed wymywaniem.
4. zniesienie opłaty za wstęp na molo - a nie lepiej ją zostawić i przeznaczyć te pieniądze na przebudowę mola?
Moje propozycje, to zwiekszenie nakładu na imprezy cykliczne, masowe. Dlaczego nie możemy mieć imprez typu "open air festival", cream fields. Turnieje w siatkówke plażową, piłke plażową (pamięta ktos "piłkę kompaną"?? chyba to jej poprawna nazwa ).
co sie stało z kinem letnim na plaży? w trakcie sezonu, wprowadzić autobusy nocne, łączące kołobrzeg - radzikowo, okolice.
Chyba, że chcemy ciągle mieszkac w tym "starzejącym sie miescie", gdzie po 22 wszystkim wszystko przeszkadza.
Pozdrawiam.