rafaw napisał(a):[
Dwie uwagi: inne umowy - to dwie strony ustalają warunki, w dużej mierze od ich negocjacji zależy ostateczny kształt, większa ilość mieszkańców to jednak argument na korzyść Kołobrzegu
inwestycje? pewnie nie mam na ten temat dużej wiedzy, ale nic nie słychać o jakiś wielkich inwestycjach u nas, podłączanie wykorzystując sieci azart w budynkach nie wymaga wielkich nakładów (większość moich znajomych ma właśnie w ten sposób podłączoną kablówkę). W Białogardzie cała sieć była konstruowana od nowa, nowymi kablami w budynkach.
Jednak tak jak zauważyłeś, brak informacji o telewizji na stronach tkk może świadczyć, że ten temat nie jest zbyt poważnie traktowany. A to jest główne zajęcie kablówki. Takie są skutki braku realnej konkurencji.
1. niekoniecznie znam odwrotne przypadki w podobnej dzialalnosci
2. np. podczele , w bialogardzie podlaczaja koszalin ? z calym szacunkiem ale okablowanie miasta przez ktore przejezdzasz w 5 minut to troche co innego niz kolobrzeg
azart ? w wiekszosci wypadkow wydaje ci sie , poniewaz wyglada podobnie np. u mnie azart jest pominiety
pisze jeszcze raz , porownaj lokalna tv kablowa z 50 tys miasta do tv kablowej w kolobrzegu , sam jestem ciekaw
na poczatek porownaj taki np. koszalin cena instalacji , abonament , oferta