dobra usun post wyzej

Dlaczego tak? Ano dlatego, że innego wyjścia nie ma. Jeżeli ktoś używa programu pocztowego w sposób normalny to nic się nie powinno dziać i wszystko powinno działać jak należy. Jak ktoś ma kilka kont pocztowych, powinien w konfiguracji tych kont wpisać tylko jeden serwer SMTP - proszę sobie wybrać jaki (nie ważne czy z onetu, czy wp czy jakikolwiek inny). Tak trzeba postąpić w przypadku np. Outlook'a

Piotr2008 napisał(a):Nietety mam problemik.
Uwywam Windows Mail.
Mam dwa konta.
Oba musze miec zainstalowane.
Oba ustawienia smtp sa potrzebne bo czesto jedno nie dziala.
Oba smtp sa potrzebne bo headery sa uzywane u odbiorcy do klasyfikowania/priorytetyzowana poczty.
Oba POP sa potrzebne do sciagania poczty.
Oba POP sa potrzebne bo sciaganie autoryzuje smtp.
Wyglada na to, ze TKK mnie zablokowal "za kare", ze uzywam 2 konta.
Tez popieram walke ze spamem, ale niemoznosc uzycia dwoch smtp jest troche zbyt drastyczna.
p.s. w Windows Mail mozna obsluzyc oba konta osobno, ale automatycznie co jakis czas przegladane swa wszystkie konta. Ta opcja tez jest potrzebna, of course.
r00t napisał(a):Piotr2008 napisał(a):Nietety mam problemik.
Uwywam Windows Mail.
Mam dwa konta.
Oba musze miec zainstalowane.
Oba ustawienia smtp sa potrzebne bo czesto jedno nie dziala.
Oba smtp sa potrzebne bo headery sa uzywane u odbiorcy do klasyfikowania/priorytetyzowana poczty.
Oba POP sa potrzebne do sciagania poczty.
Oba POP sa potrzebne bo sciaganie autoryzuje smtp.
Wyglada na to, ze TKK mnie zablokowal "za kare", ze uzywam 2 konta.
Tez popieram walke ze spamem, ale niemoznosc uzycia dwoch smtp jest troche zbyt drastyczna.
p.s. w Windows Mail mozna obsluzyc oba konta osobno, ale automatycznie co jakis czas przegladane swa wszystkie konta. Ta opcja tez jest potrzebna, of course.
1. Jeżeli jakieś smtp nie działa to polecam zmienić na taki co działa...
2. Odbiorca może (i powinien) przestawić filtry klasyfikujące np na ple "FROM" nagłówka bo to jest logiczniejsze - serwer smtp to tylko serwer, czasami się zmienia a konto pocztowe zostaje bez zmian... klasyfikowanie na podstawie serwera jest BEZ SENSU bo z serwera korzysta wielu użytkowników a z adresu e-mail jeden - tak że dla mnie ten argument jest mocno wyssany z palca...
3. POP nie ma tutaj nic do rzeczy BO NIE PODLEGA MONITOROWANIU możesz nawiązywać nawet 100 połączeń jednocześnie... poza tym autoryzacja smtp za pomocą POP to archaiczne rozwiązanie - może trzeba powiedzieć administratorowi serwera żeby zrobił "normalną" autoryzację.
Tak że Piotrze2008 na siłę próbujesz szukać dziury w całym... ja też mam kilka kont pocztowych (to znaczy więcej niż dwa), używam tego samego łącza i podlegam temu samemu filtrowi - nie mam żadnych problemów... i nawet jeżeli posiadasz 2 konta pocztowe i uparłeś się na dwa serwery SMTP (ciekawe czy zimą nosisz dwie czapki - bo jedna jest dziurawa) to wystarczy, że nie będziesz używał dwóch naraz (w jednym momencie).
r00t napisał(a):nawet jeżeli posiadasz 2 konta pocztowe i uparłeś się na dwa serwery SMTP (ciekawe czy zimą nosisz dwie czapki - bo jedna jest dziurawa) to wystarczy, że nie będziesz używał dwóch naraz (w jednym momencie).
Oqo napisał(a):a ja mimo, że prosiłem już dawno temu Administratora o odblokowanie wciąż jestem zbanowany, to chyba już miesiąc...
mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby 
r00t napisał(a):wcale nie trzeba się gimnastykować... wystarczy do każdego konta wpisać ten sam smtp... lub nie wysyłać poczty używając dwóch serwerów na raz... - proste
ps. twój ip wyrzucony z filtra - jak zrobisz to co jest napisane na początku tego wątku system nie zablokuje twojego komputera.
r00t napisał(a): na forum nie jest dobrym sposobem na kontakt w tej sprawie... w głównym poście jest napisane telefon/mail (np. via www) i takiej formy kontaktu należy się trzymać w temacie blokad SMTP
r00t napisał(a): w głównym poście jest napisane telefon/mail (np. via www)
Piotr2008 napisał(a):nie bardzo jest jasne co to jest "w głównym poście"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość