blokada konta bankowego, a potyczki urzedu (?) . help

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Flo » czwartek, 28 lut 2008, 08:39

Viru$ napisał(a):A tak.

Skąd fiskus wie, do którego banku skierować zawiadomienie o zajęciu konta? Podstawowym źródłem wiedzy na ten temat są informacje podawane przez samych podatników. Firmy i osoby prowadzące działalność gospodarczą mają obowiązek podać urzędowi skarbowemu swoje rachunki bankowe związane z działalnością przy okazji składania zgłoszenia identyfikacyjnego. Potem muszą te dane aktualizować. Pozostali podatnicy dzielą się z urzędem skarbowym wiedzą o numerze swojego konta w związku ze zwrotem nadpłaty podatku dochodowego przelewem.

a co jesli nie podawalo sie nr konta zeby nadplata poszla przelewem? Np ja pit-3 zlozylem dopiero w lutym podajac konto. Wczesniej nie mieli wiedzy o moim koncie. O to pytalem a Ty mi jakies farmazony wklejasz
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Viru$ » czwartek, 28 lut 2008, 10:47

Przykro mi. Zawsze mozesz napisac list z prosba o wyjasnienie do Naczelnika US ;)
Viru$
Dyskutant

Gadu-Gadu: 3365770

Postprzez Flo » czwartek, 28 lut 2008, 13:21

Viru$ napisał(a):Przykro mi. Zawsze mozesz napisac list z prosba o wyjasnienie do Naczelnika US ;)

ja pisze do Ciebie, bo chwalisz sie wiedza z ktorej jednak nie wynika odpowiedz na moje pytanie
Flo
Arcymistrz

Postprzez j0shu4 » czwartek, 28 lut 2008, 13:33

takie informacje mozna uzyskac np. z BIK
to nie tylko lista kredytobiorcow ale takze baza klientow bankow i skok-ow
j0shu4
Moderator

Postprzez Viru$ » czwartek, 28 lut 2008, 14:28

Flo napisał(a):ja pisze do Ciebie, bo chwalisz sie wiedza z ktorej jednak nie wynika odpowiedz na moje pytanie

Zadales pytanie, na ktore udzielilem Ci prostej odpowiedzi w postaci linka. Gdzie tu widzisz chwalenie sie wiedza?
Jezeli chodzi o Twoje rzekome precyzyjne zapytanie, zechciej przyjac moje przeprosiny. Najwyrazniej slabo mi idzie czytanie miedzy wierszami ;)
Viru$
Dyskutant

Postprzez Flo » czwartek, 28 lut 2008, 17:00

Viru$ napisał(a):
Flo napisał(a):ja pisze do Ciebie, bo chwalisz sie wiedza z ktorej jednak nie wynika odpowiedz na moje pytanie

Zadales pytanie, na ktore udzielilem Ci prostej odpowiedzi w postaci linka. Gdzie tu widzisz chwalenie sie wiedza?
Jezeli chodzi o Twoje rzekome precyzyjne zapytanie, zechciej przyjac moje przeprosiny. Najwyrazniej slabo mi idzie czytanie miedzy wierszami ;)

cofnij sie z watkiem do tekstu Fida, pisal ze nie podawal konta US, od razu Twa ironia schowa sie gleboko do kieszeni
Flo
Arcymistrz

Postprzez Viru$ » czwartek, 28 lut 2008, 18:05

Bosz... Adwokat od 7 bolesci. Wklejajac info chcialem pomoc, a Ty widzisz w tym samo zlo.
Masz BPD, trudno, ale nie odreagowuj sie na ludziach za chec pomocy. Nie analizowalem problemu pod katem, czy ktos podal nr konta do US dobrowolnie, czy moze placil juz wczesniej jakies zobowiazania, lub uzywal konta w rozliczeniu np z ZUS. A Tobie to sola w oku...
Viru$
Dyskutant

Postprzez Flo » czwartek, 28 lut 2008, 18:31

Flo napisał(a):
FiDo napisał(a):
gim-kg napisał(a):Miałem tak samo, gdybyś miał (niepamiętam teraz dokładnie ale około) 12000 zł. na koncie na plusie to by sami zapłacili za ciebie, tzn bank by zapłacił pobierając prowizję. Jak się zabezpieczyc przeciwko takim praktykom:
1. Założyć osobne konto dla urzędu skarbowego (zwrot podatku pit) i tylko je podać do US
2. Mieć konto w innym banku i na nim trochę gotówki
3. Mieć kartę kredytową
4. Płacić w terminie mandaty

Chciałem w tej sprawie dzwonić do Weissa ale odpuściłem sobie. Chore prawo w Polsce.

wiesz, ja swojego konta nie podawalem urzedowi skarbowemu. sami je sobie znalezli :/

a niby jak

i potem podales linka, wiec z kogo robisz idiote, ze nie analizowales? Bezmyslnie linka podales? :lol:

Wyjechales do Englandowa i liznales kilka terminow medycznych typu BPD? :lol: :lol:

W koncu jakis Polak na zmywaku za granica sie doksztalca. Plus dla Ciebie :twisted:

Pamietaj: Kto sie urodzil debilem geniuszem nie umrze :twisted: Bez obrazy oczywiscie, to takie powiedzenie :roll:

Jak juz pisal J4 istnieja sposoby na dojscie do konta delikwenta bez podawania, ja znalazlem inny sposob wczoraj
Flo
Arcymistrz

Postprzez Viru$ » czwartek, 28 lut 2008, 18:35

Buahahha... Nie denerwuj sie tak. Jak ludzie sa nerwowi, to zaczynaja szybko chudnac.
:lol:
Viru$
Dyskutant

Postprzez Flo » czwartek, 28 lut 2008, 18:36

Viru$ napisał(a):Buahahha... Nie denerwuj sie tak. Jak ludzie sa nerwowi, to zaczynaja szybko chudnac.
:lol:

:lol: :lol: :lol:
Flo
Arcymistrz

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark