Mikołajki 2007

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez pan_od_muzyki » wtorek, 13 lis 2007, 11:35

No tak. Mam nadzieje (choc w przypadku mlodych demokratow to pewnie raczej niewykonalne) zeby te nagrody (procz tej w dziedzinie polityki) ominely polityke szerokim lukiem. Chociaz wreczanie biletu w jedna strone do Bialogardu dla Pana Lekarza sugeruje, ze rozga juz 'z gory' zostala mu przyznana...

Ja, jak i kilku moich przedmowcow zgadzam sie - wreczcie te nagrody ludziom, ktorzy nie sa non stop obecni w mediach i na swiecznikach tylko tym malym perlelkom, ludziom ktorzy robia cos dla dobra tego miasta nie tylko po to zeby ciagle byc w mediach.

Moje skromne i mam nadzieje nietuzinkowe typy:

SPORT - Chris Daniels - zrobil dla kolobrzeskiego sportu rzecz niemozliwa. jako (nie boje sie tego powiedziec) najlepszy koszykarz ekstraklasy w Polsce zdecydowal sie WROCIC DO TEGO MIASTA ... gdzie wiekszosc ludzi (nawet lokalnych mieszkancow) mysli jak sie stad wydostac:) Krzysztof Danielski!!! :drunk:

KULTURA - Marcin Gardzielik - pracownik MOKu, Inicjator turnieju Coast2Coast, wystapil na Centralnych Dniach Morza jako Neptun:) Poza tym swietny czlowiek, dzialacz, mlody, aktywny, inteligentny... pewnie malo komu znany. Moj typ :)

POLITYKA - jak w tej dziedzinie mozna wlasciwie przyznawac mikolajka? ta robota od podszewki niestety skazona jest obluda. bez wzgledu na opcje. nie wierze w swietych politykow. tym bardziej tych z Kolobrzegu. tak wiec jedyny typ jaki mi sie nasuwa to jedynie sluszny pan Wieczorek (chyba sluszna kategoria, bo nie dzialalnosc spoleczna przeciez?). :twisted:

DZIALALNOSC SPOLECZNA - a co tam... p. Wieczorek! ja generalnie aspoleczny jestem wiec innych bardziej dzialajacych ludzi w slusznej sprawie dla dobra ogolu nie znam. :mg:

no i w koncu ROZGA - bezapelacyjnie przyznaje ja panu operatorowi czy raczej wlascicielowi KOLEJKI PACYFIK... potrafi bezblednie zatkac kazda arterie tego miasta i szusowac swoim gigantycznym skladem 20km/h. w sezonie - masakra, poza sezonem - pytanie co to cholerstwo jeszcze tu robi i kto tym jezdzi... ach tak rzadne wrazen Niemiaszki:) ... kiedys wjade przed niego i bede jechal... 5km/h! tak zrobie, obiecuje! [smilie=jump.gif]

wszystkie powyzsze nominacje prosze potraktowac z przymruzeniem oka, ale oczywiscie uwzglednic!. [smilie=whistle.gif]
pan_od_muzyki
Dyskutant

Postprzez Elfik » piątek, 16 lis 2007, 22:45

Właściciel kolejki Pacyfik to świetny typ :D
Na nominacje w sporcie (bo tutaj pojawiło się niewiele typów) zasługują takie osoby jak Artur Tłoczek, Ania Grudnik i drużyna kołobrzeskich koszykarek, Julia Antolak, która wielokrotnie zdobywała miastrzostwa w szachach do lat 7
Myślę, ze Marcin Gardzielik za organizację m.in. Coast2Coast jest dobra kandydaturą, zresztą już wspomnianą wcześniej.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Pigul » sobota, 17 lis 2007, 10:21

Kolejka Pacyfik dziala nie legalnie, poniewaz przepisy jasno mowia ze nie mozna przewozic ludzi na przyczepach, nawet zadaszonych.
Pigul
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez BLAaa » niedziela, 18 lis 2007, 00:09

Kultura - Maniek Lewicki TKK - za cykl programów tematycznych.

Sport - młoda szachistka Julia Antolak - Bo ma 7 lat, a w szachach ogra połowę z nas małym palcem od nogi.

Działalność społeczna - hmmm... Dla całego PCK.

Polityka - generalnie należy się Sebie, ale SMD nie chce ludzi ze swojego otoczenia. Nie będę proponował nikogo z lewicy, bo wiecie, rozumiecie :)
Dlatego typuje ... Henia Carewicza. Mamy pewna cechę wspólną.

Rózga ... Hmmm... korci mnie, żeby ja dać facetowi, którego osobiście lubię.
Ale kilka miesięcy temu podjął decyzję (z której sie później wycofał - to ważne!), a która spowodowała, że kopary nam opadły, aż się trzęsienie ziemii zrobiło (wtajemniczeni wiedzą...).
Starosta.

Druga rózgę przydzieliłbym sobie. Za optymizm.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Elfik » poniedziałek, 3 gru 2007, 20:13

W środę poznamy osoby, które w tym roku otrzymają mikołajki i rózgę :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez abebe » poniedziałek, 3 gru 2007, 21:51

EEE tam w środę, już teraz poznamy
Mikołaki :Ela Downarowicz( brawooo!!!!) i Beata Wojtal
Rózga : Czesław Hoc( brawoo!!!!!)
uroczystoś w Galerii Hosso!!!! 4 piętro ( karaoke)18.00
abebe
V.I.P

Postprzez Elfik » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:13

abebe napisał(a):EEE tam w środę, już teraz poznamy
Mikołaki :Ela Downarowicz( brawooo!!!!) i Beata Wojtal
Rózga : Czesław Hoc( brawoo!!!!!)
uroczystoś w Galerii Hosso!!!! 4 piętro ( karaoke)18.00

I co?! wystarczy nie zaprzeczyć kto jest pretendentem i już Adanio na forum rozgłasza :P Jeszcze sporo może się zmienić...
A co do godziny to sie troszkę mylisz :P
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez abebe » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:16

Iwonka! i tak Cię Kocham :serce:
abebe
V.I.P

Postprzez Elfik » poniedziałek, 3 gru 2007, 22:34

Adaniu, ale takie wyznania to na prv :P a nie dekonspirujesz mnie na forum :twisted:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » wtorek, 4 gru 2007, 08:30

:lol: :lol: :lol:
Ale będzie impra..... Królewna Snieżka i Siedmiu Krasnolódków :lol: :lol: :lol:
Deja Vu
Weteran

Postprzez Deja Vu » wtorek, 4 gru 2007, 08:55

Miałem nadzieje, że Mikołajak z kultury dostanie pani Chrzanowska.
Dużo świetnych imprez i wspaniałe pomysły - szkoda.
Deja Vu
Weteran

Postprzez abebe » środa, 5 gru 2007, 15:55

tak,tak Mikołajek (Artur) jest już zapakowany :D tylko co z obdarowanymi? Hoc w Warszawie Betty w Sopocie(wróciła?) a Ela się na DKF wybiera?
abebe
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze