żal mi Ciebie Mareczku

O tym, że w kościele należy się odpowiednio zachowywać wie każde dziecko. W praktyce, jednak wierni często zachowują się w świątyni nagannie. W sezonie można w czasie mszy świętej zobaczyć przegląd mody plażowej, zagubionych turystów, hałasujące dzieciaki, żujących gumę, stojących tyłem do ołtarza a nieraz rozlega się także dźwięk telefonu komórkowego. Księża cierpliwie tłumaczą, przypominają i strofują wiernych z różnym skutkiem. Niby wszyscy wiedzą, że sacrum trzeba uszanować, ale…
… Nic dziwnego, że fotografia z kołobrzeskim posłem wysyłającym esemesa, w czasie uroczystej mszy żałobnej na której Polska żegnała śp. biskupa Ignacego Jeża, którą zamieścił tygodnik „Gość Niedzielny”, wywołała niemałe poruszenie. Nakład tygodnika zniknął błyskawicznie a w domach komentuje się bulwersujące zachowanie parlamentarzysty. My z tej okazji przypominamy czytelne tablice zawieszone w kołobrzeskiej katedrze i żałujemy że poseł Czesław Hoc otrzymał od redakcji „Gościa Niedzielnego” reprymendę w czasie tak historycznego dla naszego miasta wydarzeniu. A przy okazji – w katedrze obowiązuje, także zakaz fotografowania…
[/code]abebe napisał(a):qrczak napisał(a):To straszne czego poseł się dopuścił, naprawdę. Czekamy na kolejne sensacyjne doniesienia dotyczące skandalicznego zachowania posła.
wysyłasz smsy w kościele?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 3 gości