Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Flo » piątek, 19 paź 2007, 15:53

Paragraf 78 - eeeeeee?

Prestiż - fajny, zagadkowy, niespodziewany :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez FiDo » piątek, 19 paź 2007, 16:51

Obrazek

dobry, ale jest niedosyt
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » sobota, 20 paź 2007, 17:16

Obrazek

i takie filmy lubie! co mowia bardziej obrazem niz slowem
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » niedziela, 21 paź 2007, 15:05

Obrazek

jednak wole krotsze formy Spike`a Jonze.. ale nie byl zly
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Olga » niedziela, 21 paź 2007, 17:41

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy trochę się tego nazbierało więc to będzie długi post ;)

''Malowany welon'' - świetny dramato - romans... Naomi Watts + Edward Norton.. w sumie to nie trzeba pisać nic więcej :)

''Notatki o skandalu'' - rewelacja :shock: Nic dodać nic ująć :) Cate Blanchett i Judi Dench przeszły same siebie ;)

''Biegając z Nożyczkami'' oraz ''Mała Miss'' - dziwne, specyficzne, oryginalne... ogólnie bardzo dobre :spoko:

''Pułapka'' - genialny thriller psychologiczny z fantastycznymi kreacjami aktorskimi... mocny kawałek kina :brawo:

''Mr Brooks'' - świetny, ciekawy thriller z genialnym Kevinem Costnerem :spoko:

''Dobry rok'' - przyjemny, sympatyczny dla oka komediodramat z Russellem Crowem w roli głównej (nawet moja alergia na tego faceta mi tym razem nie przeszkadzała :p )

''Kobieta w błękitnej wodzie'' - film M. Nighta Shyamalana, twórcy ''Szóstego zmysłu''. Wszystkie filmy tego reżysera (z wyjątkiem ''Szóstego..") są mieszane z błotem, zarówno przez krytyków jak i widzów. A mi klimat jego filmów bardzo odpowiada, na żadnym się nie nudziłam i ten również przyjemnie mi się oglądało :)

''Pamiętnik'' - bardzo dobry dramato - romans... chyba nie mam do powiedzenia nic więcej [smilie=hmmm.gif]

''Życie i cała reszta'' oraz ''Scoop - gorący temat'' - Woody Allen jak to Woody Allen... komentarz zbędny :) Kto go lubi ten będzie zadowolony :)

''W ciszy'' - całkiem ciekawy dramato - thriller; niby wszystko w nim ok i podobał mi się, ale jednak czegoś mi w nim zabrakło... nie wiem czego :)

Pewnie o czymś zapomniałam więc dopiszę jak sobie przypomnę :p
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Flo » środa, 24 paź 2007, 22:04

Flo
Arcymistrz

Postprzez barmaid » czwartek, 25 paź 2007, 06:20

barmaid
Rycerz forum

Postprzez Olga » czwartek, 25 paź 2007, 15:26

''1408'' Ekranizacja opowiadania Stephena Kinga

To jest nareszcie horror na jaki od dawna czekałam :) Rewelacyjny John Cusack :spoko:
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez yennefer » czwartek, 25 paź 2007, 16:56

z ostatnio obejrzanych filmów polecam:

Nieznajomą (La Sconosciuta) - film wywołujący duże emocje, kontrowersyjny, wstrząsający, momentami okrutny, ale to ze względu na trudny temat ( nie będę zdradzać jaki, bo na tym polega zagadka mrocznej przeszłości bohaterki), piękna muzyka...

Grzeszna miłość - z Angeliną Jolie i Antonio Banderasem, już ten magnetyczny duet wystarczy za całą reklamę :twisted:
film świetny, wciąga od pierwszej chwili, potem robi się jeszcze ciekawiej, mroczniej, namiętniej.. no i końcówka też jest niezła, zdecydowanie polecam, jeśli ktoś jeszcze nie oglądał 8)

W ciszy - temat ciężki, historia wciągająca, ale momentami za dużo elementów rodem z filmów dla głupkowatych nastolatków, to mi psuło odbiór filmu, który zapowiadał się naprawdę nieźle. Trochę rozczarowuje, ale mimo wszystko warto obejrzeć, także dla uroczej i perwersyjnej Elishy Cuthbert ;)
yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » niedziela, 28 paź 2007, 20:29

Obrazek
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » poniedziałek, 29 paź 2007, 22:14

Norbit - taka sobie komedyjka z Eddie'm Murphy w potrojnej roli

Fracture - Hopkins w swoim zywiole, lubie "sadowe" filmy
Flo
Arcymistrz

Postprzez loisslane » wtorek, 30 paź 2007, 12:57

Vidocq - dośc ciekawy, choć zbyt łatwo można się domyślić, kto jest mordercą
Życie Carlita - niezły, dobrze, że nie wszystkie filmy maja szczęśliwe zakończenie
loisslane

Postprzez HorHe » wtorek, 30 paź 2007, 18:50

Number 23 - zaskoczył mnie. Myslałem po obejrzeniu połowy, że wiem juz o czym jest film. Warto było.

Next - Jako fan Nicolasa musze byc na tak :P Film sam w sobie tez mi sie podobał. polecam

Piraci z karaibów 1,2 - Fajna bajeczka na spokojne popołudnie :) Piwko, relax. Nadaje sie :)

Terminal - Tom Hanks nie zawiódł. Fajny film :)

Hooligans - czyli Frodo jako kibol. Bardzo mi sie podobał :) Męski film

The Fountain - film ciężki. Jeszcze pare dni po obejrzeniu chodził mi po głowie.. To chyba czyni go wartościowym. Jeszcze do teraz nie wszystko rozumiem :P Dla miłośników ambitnych produkcji i poszukiwania sensu życia
HorHe
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film