W ciągu ostatnich dwóch miesięcy trochę się tego nazbierało więc to będzie długi post
''
Malowany welon'' - świetny dramato - romans... Naomi Watts + Edward Norton.. w sumie to nie trzeba pisać nic więcej
''
Notatki o skandalu'' - rewelacja

Nic dodać nic ująć

Cate Blanchett i Judi Dench przeszły same siebie
''
Biegając z Nożyczkami'' oraz ''
Mała Miss'' - dziwne, specyficzne, oryginalne... ogólnie bardzo dobre
''
Pułapka'' - genialny thriller psychologiczny z fantastycznymi kreacjami aktorskimi... mocny kawałek kina
''
Mr Brooks'' - świetny, ciekawy thriller z genialnym Kevinem Costnerem
''
Dobry rok'' - przyjemny, sympatyczny dla oka komediodramat z Russellem Crowem w roli głównej (nawet moja alergia na tego faceta mi tym razem nie przeszkadzała

)
''
Kobieta w błękitnej wodzie'' - film M. Nighta Shyamalana, twórcy ''Szóstego zmysłu''. Wszystkie filmy tego reżysera (z wyjątkiem ''Szóstego..") są mieszane z błotem, zarówno przez krytyków jak i widzów. A mi klimat jego filmów bardzo odpowiada, na żadnym się nie nudziłam i ten również przyjemnie mi się oglądało
''
Pamiętnik'' - bardzo dobry dramato - romans... chyba nie mam do powiedzenia nic więcej
''
Życie i cała reszta'' oraz ''
Scoop - gorący temat'' - Woody Allen jak to Woody Allen... komentarz zbędny

Kto go lubi ten będzie zadowolony
''
W ciszy'' - całkiem ciekawy dramato - thriller; niby wszystko w nim ok i podobał mi się, ale jednak czegoś mi w nim zabrakło... nie wiem czego
Pewnie o czymś zapomniałam więc dopiszę jak sobie przypomnę