Debata Kaczyński vs. Kwaśniewski

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Miki » środa, 3 paź 2007, 09:44

r00t napisał(a):j0sh: ma racje

a co do samej debaty, moim zdaniem pan Kaczyński nie ma nic do powiedzenia.. są tylko "ONI", którzy nic nie zrobili... i z którymi się nikt nie liczył i jesteśmy "MY" z którymi teraz wszyscy się liczą...

Poza tym erudycja Kaczyńskiego kuleje... powtarza ciągle to samo tylko innymi słowami.

Ojej jak to ładnie tak mówić o edukacji, wolałbym nie wspominać już czasów kiedy to prezydent Kwaśniewski podawał że ukończył studia wyższe a w rzeczywistości ledwo ledwo miał średnie. Poza tym chyba nie przyjrzałeś sie końcowi tej debaty, pan Kwasniewski wstał z fotela z pełną teką zapisków a Kaczyński nie miał przy sobie żadnych ściągawek. I jak myślisz o czym to świadczy? Ten który nie ma nic do powiedzenia musi się do takiej debaty przygotować a jego doradcy maja wtedy kupe pracy zeby sklecic kilka ładnych zdań. Jak widać Kaczyńscy nie muszą tego robić , nie korzystają ze ściągawek i formułują myśli na bierząco.

Apropos "Oni". Społeczeństwo już raz podczas wyborów parlamentarnych wyraziło swoją niechęć do Lewicy i wątpie żeby tym razem coś się zmieniło. Poza tym myśle że nie jest ważne to jak ktoś wygląda, czy jest piekny, wysoki, jak mówi, ważne jest co robi a Kwach już dawno jest umoczony tylko zgrywa teraz takiego świętoszka. Ma swój twardy elektorat i tylko Ci na niego zagłosują. Może Kaczyński nie jest najpiękniejszy i najwyższy:-) ale nie szata zdobi człowieka i mysle że może wiele zmienić w naszym kraju na lepsze.

P.S. Napoleon tez był niski:-)
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » środa, 3 paź 2007, 09:55

Tisaja napisał(a):

(...)
Poza tym erudycja Kaczyńskiego kuleje... powtarza ciągle to samo tylko innymi słowami.

Kuleje.. jednak jesteś dyplomatą... :wink:

Kwaśniewski dobrze to ujął.... Kaczyński formuje tezę... i udowadnia jej zasadność.. nie ma absolutnie innych możliwości niż to, co sobie umyślił... to jest przerażające.
Białe- czarne
Oni-My
Zero kompromisów? O tak... tylko to jest niesamowicie prostackie...żenujące....irytujące...
Chciałbym móc nigdy juz nie słuchać tego człowieka.

Tisajo:-) Jego tezy są formułowane na podstawie faktów a skoro ktoś nie potrafi przyjąć do wiadomości, że jego czas już się skończył to najłatwiej jest obrazić konkurenta. Zachowanie Kwaśniewskiego było aktem desperackim, nie miał żadnych argumentów więc musiał przerywać i obrażać! Kto jak kto ale on? Ten który przynosi nam wstyd przed całą europą? hahahaha a to dobre, wstawcie go sobie w ramki i powiescie nad barkiem z trunkami:-)
Miki
Ważniak

Postprzez j0shu4 » środa, 3 paź 2007, 10:03

Miki napisał(a):

a co do samej debaty, moim zdaniem pan Kaczyński nie ma nic do powiedzenia.. są tylko "ONI", którzy nic nie zrobili... i z którymi się nikt nie liczył i jesteśmy "MY" z którymi teraz wszyscy się liczą...

Ojej jak to ładnie tak mówić o edukacji, wolałbym nie wspominać już czasów kiedy to prezydent Kwaśniewski podawał że ukończył studia wyższe a w rzeczywistości ledwo ledwo miał średnie. Poza tym chyba nie przyjrzałeś sie końcowi tej debaty, pan Kwasniewski wstał z fotela z pełną teką zapisków a Kaczyński nie miał przy sobie żadnych ściągawek. I jak myślisz o czym to świadczy? Ten który nie ma nic do powiedzenia musi się do takiej debaty przygotować a jego doradcy maja wtedy kupe pracy zeby sklecic kilka ładnych zdań. Jak widać Kaczyńscy nie muszą tego robić , nie korzystają ze ściągawek i formułują myśli na bierząco.

Apropos "Oni". Społeczeństwo już raz podczas wyborów parlamentarnych wyraziło swoją niechęć do Lewicy i wątpie żeby tym razem coś się zmieniło. Poza tym myśle że nie jest ważne to jak ktoś wygląda, czy jest piekny, wysoki, jak mówi, ważne jest co robi a Kwach już dawno jest umoczony tylko zgrywa teraz takiego świętoszka. Ma swój twardy elektorat i tylko Ci na niego zagłosują. Może Kaczyński nie jest najpiękniejszy i najwyższy:-) ale nie szata zdobi człowieka i mysle że może wiele zmienić w naszym kraju na lepsze.

rozrozniasz slowa ERUDYCJA i EDUKACJA ?
ps. Napoleon tez byl niski , a jak zle skonczyl :twisted:
j0shu4
Moderator

Postprzez Miki » środa, 3 paź 2007, 10:10

Literówka oczywiście "Europą" :P
Miki
Ważniak

Postprzez Miki » środa, 3 paź 2007, 10:13

Sorki to po imprezie :lol: jeszcze słabo widze. :lol: oki ty pisałes o erudycji a ja napisałem o edukacji, potraktuj to wiec jako nowy wątek :lol: pozdro
Miki
Ważniak

Postprzez r00t » środa, 3 paź 2007, 10:24

Miki napisał(a):Ojej jak to ładnie tak mówić o edukacji, wolałbym nie wspominać już czasów kiedy to prezydent Kwaśniewski podawał że ukończył studia wyższe a w rzeczywistości ledwo ledwo miał średnie. Poza tym chyba nie przyjrzałeś sie końcowi tej debaty, pan Kwasniewski wstał z fotela z pełną teką zapisków a Kaczyński nie miał przy sobie żadnych ściągawek. I jak myślisz o czym to świadczy? Ten który nie ma nic do powiedzenia musi się do takiej debaty przygotować a jego doradcy maja wtedy kupe pracy zeby sklecic kilka ładnych zdań. Jak widać Kaczyńscy nie muszą tego robić , nie korzystają ze ściągawek i formułują myśli na bierząco.

...ale ja też uważam, że czas Kwaśniewskiego dobiegł końca. Poza tym nie twierdzę, że PiS wszystko robi źle. Ale nie podoba mi się styl "pisowej" polityki, która nasączona jest obsesją, nie podoba mi się to, że kościół miesza się do życia świeckiego, nie podoba mi się polityka zagraniczna w wykonaniu braci, nie podoba mi się Radio Maryja, nie lubię konserwatyzmu - jednym słowem nie podoba mi się >>styl<< polityki PiSu, jej "twarz" (nie mówię o ludziach tylko o twarzy polityki - od razu wyjaśniam). Uważam, że mogą brać udział w rządzeniu krajem - ale muszą mieć kogoś rozsądniejszego nad sobą - bo zachowują się czasami nieodpowiedzialnie. Bracia Kaczyńscy mają obsesję na swoim punkcie. Prezydent udzielając wywiadu telewizji TVN używa słów "mam nadzieję, że to pójdzie skoro już tracę dla was czas..." - uważasz, że to normalne zachowanie? Tak zachowuje się prezydent? Nie mam zamiaru polemizować z Tobą na ten temat, moją wcześniejszą wypowiedź odebrałeś zbyt dosłownie... tylko tej tak nie odbieraj.
r00t
Administrator

Postprzez mimoza » środa, 3 paź 2007, 11:14

nie wiem po co premier debatuje z Kwaśniewskim ? wydaje mi się, ze tylko po to by go wzmocnić... no i wzmocnił, część komentarzy /w Polsce/ jest wybitnie przychylna dla byłego prezydenta... żałość,.
mimoza
Rycerz forum

Postprzez loisslane » środa, 3 paź 2007, 11:51

Nie zachwycił ani jeden, ani drugi. Były prezydent stracił wprawę w sztuce dyplomacji, erystyki i w opanowaniu emocji. Więcej się po nim spodziewałam, a wyszedł kipściutko. Premier za duzo do powiedzenia nie miał, prezencją też nie zachwycał, ale rzucało sie w oczy, że lepiej jest przygotowany do spotkania niz jego przeciwnik.
Miało byc starcie gigantów, wyszło mdłe przedstawienie.
Plus dla Kwaśniewskiego za "Pani pije do mnie?", minus za błahe podejście do tematu.
loisslane

Postprzez AJO » środa, 3 paź 2007, 12:06

Rewelacji nie było ale wg mnie Kwaśniewski był lepszy.
AJO
Bywalec

Postprzez U-S » środa, 3 paź 2007, 14:04

Miki napisał(a):Zachowanie Kwaśniewskiego było aktem desperackim, nie miał żadnych argumentów więc musiał przerywać i obrażać! Kto jak kto ale on? Ten który przynosi nam wstyd przed całą europą? hahahaha a to dobre, wstawcie go sobie w ramki i powiescie nad barkiem z trunkami:-)

Kaczyńscy robią gorszą siarę za granicą, jakoś prasa zagraniczna nie skomentowała postawy Kwaśniewskiego. Mało to razy Bush się chwiał? To nasza PiSowska propaganda nadmuchuje tak sprawę, ale nie zagranica!
U-S
Weteran

Postprzez MAJAK » środa, 3 paź 2007, 15:41

Nie dażę sympatią Kaczyńskiego i zgadzam się z większością negatywnych o nim opinii.
Jednak po debacie uważam, że Kwaśniweski zachowywał się miejscami po prostacku i zawiódł moje oczekiwania. Uważam , że mimo wszystko Kaczyński zachował większą klasę i w moim przekonaniu wywarł lepsze wrażenie, chociaz wiem, że dla miłośników LiD Kwaśniewski będąc nawet zmęczonym tak jak ostatnio w Kijowie - będzie zawsze idolem.
MAJAK
Bywalec

Postprzez U-S » środa, 3 paź 2007, 16:33

Po prostacku? Chyba przesadziłeś i to grubo, nic prostackiego ze strony Kwaśniewskiego nie padło. To Kaczyński atakował i podgryzał, więc mu Kwaśniewski nie pozostawał dłużny.
U-S
Weteran

Postprzez MAJAK » środa, 3 paź 2007, 19:57

Po Kwaśniewskim, który 2 kadencje pełnił funkcje Prezydenta R.P. spodziewałem się powagi i pełnej kultury. Zawiodłem się, ponieważ ujrzałem polityka nie odbiegającego poziomem od wielu innych codziennie wystepujących w TV. Jego miejscami sztubackie odzywki i luz - który maskował jego zdenerwowanie - oraz nerwowe przerywanie wypowiedzi przeciwnika , czy wręcz prostackie przedżeźnianie nie świadczyły o jego klasie. Nie jestem fanem żadnego z tych polityków i starałem się w miarę obiektywnie ocenić przebieg debaty - lepsze wrażenie zrobił na mnie Kaczynski.
MAJAK
Bywalec

Postprzez BLAaa » środa, 3 paź 2007, 20:08

Na mnie też kaczyński zrobił wrażenie, gdy powiedział, że wykryje układ. :lol:

Jeden już wykrył. W swoim rządzie.
jest fajnie...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Miki » piątek, 5 paź 2007, 09:40

r00t napisał(a):
Miki napisał(a):Ojej jak to ładnie tak mówić o edukacji, wolałbym nie wspominać już czasów kiedy to prezydent Kwaśniewski podawał że ukończył studia wyższe a w rzeczywistości ledwo ledwo miał średnie. Poza tym chyba nie przyjrzałeś sie końcowi tej debaty, pan Kwasniewski wstał z fotela z pełną teką zapisków a Kaczyński nie miał przy sobie żadnych ściągawek. I jak myślisz o czym to świadczy? Ten który nie ma nic do powiedzenia musi się do takiej debaty przygotować a jego doradcy maja wtedy kupe pracy zeby sklecic kilka ładnych zdań. Jak widać Kaczyńscy nie muszą tego robić , nie korzystają ze ściągawek i formułują myśli na bierząco.

...ale ja też uważam, że czas Kwaśniewskiego dobiegł końca. Poza tym nie twierdzę, że PiS wszystko robi źle. Ale nie podoba mi się styl "pisowej" polityki, która nasączona jest obsesją, nie podoba mi się to, że kościół miesza się do życia świeckiego, nie podoba mi się polityka zagraniczna w wykonaniu braci, nie podoba mi się Radio Maryja, nie lubię konserwatyzmu - jednym słowem nie podoba mi się >>styl<< polityki PiSu, jej "twarz" (nie mówię o ludziach tylko o twarzy polityki - od razu wyjaśniam). Uważam, że mogą brać udział w rządzeniu krajem - ale muszą mieć kogoś rozsądniejszego nad sobą - bo zachowują się czasami nieodpowiedzialnie. Bracia Kaczyńscy mają obsesję na swoim punkcie. Prezydent udzielając wywiadu telewizji TVN używa słów "mam nadzieję, że to pójdzie skoro już tracę dla was czas..." - uważasz, że to normalne zachowanie? Tak zachowuje się prezydent? Nie mam zamiaru polemizować z Tobą na ten temat, moją wcześniejszą wypowiedź odebrałeś zbyt dosłownie... tylko tej tak nie odbieraj.

Widzisz mi nie podoba się styl antypisowkiej polityki, która daleko odbiega od rzeczywistości:-) Jeżeli chodzi o instytucje takie jak Kościół, również uważam że to jest kwestia indywidualna, kazdy ma prawo wyboru ale nie widze żadnego zagrożenia ze strony Kościoła czy radia.
Apropos tego wywiadu, ostatnio zdaża się coraz częściej że w TVN nagrywają programy, które nie są potem transmitowane, jak można usprawiedliwić sytuacje, kiedy głowe państwa zaprasza się do mediów, kręci materiał a potem nie puszcza na antenie a jesli już to urywki, w dodatku wyrwane z kontekstu. Myślę że to jest właśnie ta antypisowska polityka. Dlaczego na inne partie nie ma takiej medialnej nagonki? To mnie głęboko zastanawia i uważam że to nie jest normalne zachowanie. PIS jest zagrożeniem dla karierowiczów i dewiantów politycznych dlatego tak bardzo jest negowany. Oczywiście to jest moja prywatna opinia. W poprzednich wyborach miałem watpliwości co do tego czy głosować na PIS ale nie zawiodłem się a wręcz upewniłem że sa godni zaufania:)
Miki
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze