przez r00t » czwartek, 11 paź 2007, 11:41
...no łącza są, komputer też się znajdzie (mocny komputer) - nie widzę z tym problemu.
Prawda jest taka, że potrzeba ludzi, którzy się tym zajmą - na razie widzę tylko gadanie, nawet chyba chęci nie ma za wielkich - każdy ogląda się na innych... Prowadzenie serwera wymaga czasu, samozaparcia i zaangażowania... żeby to miało ręce i nogi potrzebna jest grupa zapaleńców, którzy będą grali i prowadzili serwer.
A co do adminów... przecież grupa sama może wybrać sobie "superadmina". Jest możliwość zarządzania poziomem uprawnień dla poszczególnych nicków. Adminami muszą być osoby, które grają i przez to wiedzą co z czym się je... - ja nie gram.
Podsumowując: wiem co mówię, były już dwa serwery CS, dawno temu AA i Q3 na tkk. Były też zgrzyty przez to, że ja nie miałem czasu pilnować tego non-stop.
Z "e-gamingiem" jest tak samo jak ze wszystkimi innymi przedsięwzięciami... trzeba się narobić, żeby efekt był na jakimś sensownym poziomie...
Jeżeli ktoś chce tylko pograć od czasu do czasu, to w Polsce jest dużo serwerów "z prawdziwego zdarzenia"