kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Didi » czwartek, 27 wrz 2007, 21:34

a jak to jest ze taki szmatlawiec wychodzi pod domena kolobrzeg.pl ?
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez j0shu4 » czwartek, 27 wrz 2007, 21:41

Didi napisał(a):a jak to jest ze taki szmatlawiec wychodzi pod domena kolobrzeg.pl ?

poczytaj o domenach regionalnych ok ?
mnie bardziej interesuje konto w home
emiasto.home.pl :)
j0shu4
Moderator

Postprzez Pigul » piątek, 28 wrz 2007, 07:25

Didi domena kolobrzeg.pl nie jest wlasnoscia Miasta i zadna domena regionalna nie jest wlasnoscia prywatna. Miasta maja prawo z nich tylko korzystac. A to czy ktos moze zalozyc subdomene to jego prywatna sprawa. nawet Ty placac za domene mozesz sobie zalozyc didi.kolobrzeg.pl ... wkurza mnie to bo kazdy zamiast sprawdzic mozliwosci techniczne zarzuca mi jako administratorowi kolobrzeg.pl ze udostepniam kazdemu mozliwosc rejestrowania w tej domenie wlasnej strony. Reasumujac - kazdy ma prawo zarejestrowac subdomene domeny regionalnej. A to czy bedzie funkcjonowac zalezy tylko i wylacznie od tego, czy w ramach tej strony zostanie zlamane prawo.
Pigul
Twardziel

Postprzez qrczak » piątek, 28 wrz 2007, 09:30

Deja Vu napisał(a):Panie Kozera może przypomniesz jak w reklamówce wyborczej radny Bieńkowski wykorzystywał wizerunek chorego dziecka, które dzięki podobno jego pomocą miało powrócić do zdrowia.
Wstyd panie Lechu. Ale to cały PiS. Dzięki takim sprawą papra pan i tak spaprany wizerunek kołobrzeskiego Pisu. Brawo - tak dalej. Z czarnego konia Czesława Hoca zrobił się trojański.

Zadałeś sobie trud zapytania panów Bieńkowskiego i Hoca co myślą o tym tekście pana Kozery :?: Pewnie nie, ale co tam wmieszajmy ich do tego.

P.S. Pisze się sprawom, a nie
sprawą
, a z innego tematu pisze się osobom, a nie
osobą
.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Didi » piątek, 28 wrz 2007, 10:27

ok nie wiedzialem ze istnieje taka mozliwosc :) Pigul wiesz ze ja do Ciebie nic nie mam ale wiekszosc osob chyba rzeczywiscie tak mysli.
Didi
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » piątek, 28 wrz 2007, 12:59

qrczak napisał(a):
Deja Vu napisał(a):Panie Kozera może przypomniesz jak w reklamówce wyborczej radny Bieńkowski wykorzystywał wizerunek chorego dziecka, które dzięki podobno jego pomocą miało powrócić do zdrowia.
Wstyd panie Lechu. Ale to cały PiS. Dzięki takim sprawą papra pan i tak spaprany wizerunek kołobrzeskiego Pisu. Brawo - tak dalej. Z czarnego konia Czesława Hoca zrobił się trojański.

Zadałeś sobie trud zapytania panów Bieńkowskiego i Hoca co myślą o tym tekście pana Kozery :?: Pewnie nie, ale co tam wmieszajmy ich do tego.

P.S. Pisze się sprawom, a nie
sprawą
, a z innego tematu pisze się osobom, a nie
osobą
.

Bieńkowskiemu pytanie? Szkoda czasu. A kto to jest Hoc?

P.S. Dzięki za poprawki. Będę wysyłał do sprawdzenia. Podaj tylko maila.
Deja Vu
Weteran

Postprzez qrczak » piątek, 28 wrz 2007, 18:51

No widzisz. I tutaj wyłazi jaki obiektywny jesteś.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez wredniak » piątek, 28 wrz 2007, 20:06

Normalnie to bardzo dużo, bo wydawanie "agitki" to praca wielu osób. To też kosztuje, ktoś to składa, ktoś weryfikuje, ktoś sprawdza etc. etc. Wielu czyta... i to się liczy.
Operujesz sloganami.
wredniak
Ważniak

Postprzez Deja Vu » sobota, 29 wrz 2007, 09:38

qrczak napisał(a):

No widzisz. I tutaj wyłazi jaki obiektywny jesteś.

Obiektywizm? Nie pomyliłeś pojęć. Może chodzi o Twój obiektywizm.
To jest moje zdanie na ten temat i tyle. Mam prawo mieć własne zdanie - prawda kurczak?
Czy może już żyjemy w świecie Prawa według Jarosława i nie mam mieć prawa do własnego zdania?
Niedoczekanie.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Pigul » sobota, 29 wrz 2007, 18:12

Didi nie ma sprawy ... to jak walka z wiatrakami ... ale to wynika z problemu braku kontroli nad domena regionalna przez miasto. wtedy by nie bylo problemow.
Pigul
Twardziel

Postprzez r00t » sobota, 29 wrz 2007, 19:45

Pigul napisał(a):Didi nie ma sprawy ... to jak walka z wiatrakami ... ale to wynika z problemu braku kontroli nad domena regionalna przez miasto. wtedy by nie bylo problemow.

...a rząd RP ma kontrolować domenę pl? Jeszcze tego brakowało żeby miasto decydowało kto może sobie stronę postawić a kto nie w domenie regionalnej... bez przesady.

A odnośnie "lupy" - strona po pierwsze nie wisi "w powietrzu" tylko na serwerze za który ktoś płaci... a po drugie domena też nie jest zarejestrowana na "Misia Uszatka" tylko na konkretną osobę lub instytucję... Te informacje są do sprawdzenia jeżeli ktoś narusza prawo za pomocą strony internetowej...
r00t
Administrator

Postprzez Bruno » niedziela, 30 wrz 2007, 17:18

"Nie wytykać błędów dla samego stwierdzenia ich obecności. To ma zazwyczaj tylko negatywne skutki. O błędach mówić w sposób najbardziej ułatwiający ich poprawę. Tu trzeba serca matki. A jakże często wytykanie błędów jest wynikiem nie szczerej troski o poprawę bliźniego, ale raczej pragnieniem ulżenia sobie, subtelnej prawie zemsty."
O. Bernard Kryszkiewicz

A wskazywanie starszej osobie kto kogo powinien przeprosic jest co najmniej niegrzeczne.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez qrczak » niedziela, 30 wrz 2007, 18:19

partyjnego kolegi

Teraz to się zagalopowałeś. Dla Twojej informacji. Nie jestem członkiem żadnej partii.
Powiedz mi jeszcze za co ma przepraszać Hoc. Myśląc po Twojemu to Karpiniuk powinien przepraszać za wszystkie głupoty które opowiadasz, a jakoś nie przeprasza.
I czemu miałby Kozera przepraszać za coś co napisał akurat na sesji RM :?:
Pójdźmy dalej, prezydent powinien zwołać nadzwyczajną sesję podczas której pan radny będzie się biczował przed głównym wejściem do ratusza. Pomyśl czasem zanim coś napiszesz.

Co do tekstu pana Kozery to jest on naganny.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Pigul » niedziela, 30 wrz 2007, 19:56

Krzychu ... fajny pomysl z kontrola domeny .pl przez Panstwo ;)
Pigul
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg