czy odnosimy sukces?

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Colinare » czwartek, 13 wrz 2007, 17:45

Wald? NSDAP powstało z DAP (Niemiecka Partia Robotnicza), a ta tez z jakiejś mniejszej partii socjalistycznej (!). Naprawde nie wiem co NSDAP miało wspólnego z ruchem narodowym. Program NSDAP i właściwie cała ideologia narodowosocjalistyczna jest oparta właśnie na socjalizmie z dodatkiem wątków rasistowskich francuza Gobilenau (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) i zniemczonego anglika Chamberlaina. Nie wspomnę nawet o tym jak ruch narodowy był tępiony przez narodowych socjalistów podczas wojny, oraz po wojnie przez komunistów. O tym to z pewnością więcej wie kolega polak.

Sath^Raa, jakieś przykłady? Ja mogę podać przykłady pójścia w drugą stronę: niechęci oraz czasem nienawiści do własnego kraju. Np. to co robią w zagranicznych mediach panowie Geremek czy Michnik, i u nas wiadoma gazeta. To ojkofobia.
Colinare
Dyskutant

Postprzez polak » czwartek, 13 wrz 2007, 21:32

właśnie...Ruch Narodowy mylony z Faszyzmem - to boli zwłaszcza osób, którzy szanują historie narodu POLSKIEGO i znają jej prawdziwe fakty...szkoda tylko tych,którzy ulegają pokusie i wierzą w różnego rodzaju historie zwłaszcza kiedy chodzi o klęski Polaków kto to tworzy ? pseudopolacy?
polak
Bywalec

Postprzez polak » czwartek, 13 wrz 2007, 21:43

SatH^Raa napisał(a):
WZT napisał(a):A to jest do piero ciekawe stwierdzenie powiedz mi co takiego jest zbrodniczego ze kocha sie swoj kraj?

Zasadniczo to, że często nadmierna miłość do własnego kraju wiąże się z nienawiścią do innych.

tzn.do kogo ma być skierowana ta nienawiść? ja miłuje swój naród w spoób tak należyty jak potrafie i nikt sie na to nie uskarża jestem cichutki i spokojniutki w miłości.nie ulegam przedewszyskim lobby....kiemu.dlatego jeszcze jestem dobrym człowiekeim . :)
polak
Bywalec

Postprzez j0shu4 » piątek, 14 wrz 2007, 08:02

chciales napisac lobby zydowskiemu
cienka to struna na ktorej grasz ooooj bardzo cienka "polak"
dlaczego sadzisz ze kazdy kto nie jest narodowcem nie zna historii Polski ?
tego was ucza na tajnych kompletach w MW ? wznoszenie reki w gescie sieg heil nazywasz patriotyzmem i miloscia do narodu ?
j0shu4
Moderator

Postprzez qrczak » piątek, 14 wrz 2007, 09:56

Nie no sorry, dwóch półdebili ciągnie temat, a reszta daje się wciągnąć w dyskusję z tą dwójką popaprańców o wypranych mózgach. Zaraz pewnie usłyszymy że NSDAP była świetną partią, a Hitler wspaniałym człowiekiem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 14 wrz 2007, 10:25

Rozumiemy się, ale ile mozna czytać pseudo inteligentne wywody o ogarniającej nas żydokomunie i innych tego typu bzdetach :?: Włącze telewizor widzę dwóch wściekłych braci opowiadających o układzie, włączę forum też nie lepiej. Jakbym widział tych samych dwóch wściekłych braci. Jedyną różnicą jest to że ci nasi forumowi opowiadają właśnie o żydokomounie i wychwalają faszyzm, usiłują powoli tłumaczyć że NSDAP to świetna partia.
Ile można znosić bredni chorych ludzi :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez polak » piątek, 14 wrz 2007, 19:03

j0shu4 napisał(a):chciales napisac lobby zydowskiemu
cienka to struna na ktorej grasz ooooj bardzo cienka "polak"
dlaczego sadzisz ze kazdy kto nie jest narodowcem nie zna historii Polski ?
tego was ucza na tajnych kompletach w MW ? wznoszenie reki w gescie sieg heil nazywasz patriotyzmem i miloscia do narodu ?

Po pierwsze nic takiego nie pisałem o znajomości historii tylko przez"narodowców"...widze,że sam to odkrywasz.
Po drugie z tego co wiem to MW cieszy sie dużą nadal popularnością i nie ukrywają tego co mają do przekazania i powiedzenia więc nazywanie spotkań MW "tajnymi kompletami" jest znowu zapożyczeniem ze źródeł wyssanych z palca, które nigdy nie będą udokumentowane.
Po trzecie dowodem chociażby na twoją nieznajomość historii Polski jest to ,że nie czytasz o czym pisze...Ruch Narodowy a sieg heil? prowokacji od wybiorczej sie uczysz?
polak
Bywalec

Postprzez polak » piątek, 14 wrz 2007, 19:09

qrczak napisał(a):Nie no sorry, dwóch półdebili ciągnie temat, a reszta daje się wciągnąć w dyskusję z tą dwójką popaprańców o wypranych mózgach. Zaraz pewnie usłyszymy że NSDAP była świetną partią, a Hitler wspaniałym człowiekiem.

Jesteś kolejnym przykładem albo manipulacji albo sam podkładasz sobie świnie.
Ja będę do skutku pisał co czuje i myśle każdy ma do wyrażania swoich poglądów.
Dobrze wiecei, że ludzie związani z prawicą albo Ruchem Narodowym zawsze uważali za największego swojego wroga Niemców nie mówiąc już o czasach kiedy nazizm panował...
więc zastanówcie sie kto pisze tu brednie...a kto wyraża swoje poglądy a nie prowokuje ani nie sieje nienawiści...
pozdrawiam
i przeczytajcie lepiej to kilka razy zanim cokolwiek mi odpowiecie.
najlepiej robić to przed snem :D
polak
Bywalec

Postprzez Bruno » piątek, 14 wrz 2007, 19:51

dla mnie najlepszym przykladem twojego szacunku dla ojczyzny jest twoj nick pisany z malej litery (to nie manipaluacja, tylko twoj wybor)
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Elfik » piątek, 14 wrz 2007, 20:06

qrczak napisał(a):Nie no sorry, dwóch półdebili ciągnie temat, a reszta daje się wciągnąć w dyskusję z tą dwójką popaprańców o wypranych mózgach. Zaraz pewnie usłyszymy że NSDAP była świetną partią, a Hitler wspaniałym człowiekiem.

No bo przecież była, tylko niemal cała ludzkosć zmanipulowana przez lobby żydowskie czy jakieś jeszcze inne nie jest w stanie tego zrozumieć :wink: :lol: :lol: :lol:
A tych dwoje ma przeciez monopol na prawdę. polak będzie tu decydował o tym kto jest prawdziwym Polakiem :evil:

A propos kolejnych postow polaka: pisanie o tym co ktoś myśli i czuje, a mieszanie z błotem innych to dwie rozne sprawy. Forum jest po to, zeby podyskutowac a nie narzucać swoje poglądy. Nawet najbardziej radykalne poglądy można przedstawic tak, by ktoś inny nie poczuł sie zmanipulowanym jewropejczykiem itp.
Troche tolerancji i kultury :twisted:
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Colinare » piątek, 14 wrz 2007, 21:33

Elfik, czyli ich tolerancja i kultura nie obowiązuje? Narzucają swoje poglądy i mieszają z błotem.

qrczak napisał(a):Jedyną różnicą jest to że ci nasi forumowi opowiadają właśnie o żydokomounie i wychwalają faszyzm

Nasz kolega albo nie umie czytać ze zrozumieniem, albo sam z siebie robi idiotę. Nie było ani żydokomuny ani wychwalania faszyzmu. Polak napisał "lobby ....kiemu", ale równie dobrze mogło chodzic o lobby niemieckie ;) no, ale josi...ups, j0shu4 ;) wszędzie widzi żydów, tzn. gadanie o żydach, a jak ktoś o nich mówi to wniosek jest jeden: antysemita. Ja nie wiem dla kogo pracuje ten mod (GW?) i czy w ogóle dla kogoś pracuje, ale trochę przesadza. Podobnie z gestem który nie zwie się sieg heil ale salut rzymski i był (i jest) używany przez ruch narodowy w całej Europie (weźmy chociażby frankistów). Ja rozumiem, że wszyscy powinni popierać PO i być w ogóle społeczenstwem otwartym, któremu będzie przewodniczyć "drogi Bronisław" :) Ale skoro tyle mówicie o tolerancji dla innych poglądów, wolności słowa, kulturze, to chyba was też powinno to obowiazywać. A jesli jescze chodzi o ruch narodowy i narodowy socjalizm, kolego polak, czy w Świnoujściu nie było czasem ostatnio wystawy o narodowcach pomordowanych przez reżim narodowosocjalistyczny?
Colinare
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze