Czytał ktoś drugi numer czy nie?
sara napisał(a):Achaja napisał(a):podobno wyszedł drugi numer... a mi się nie chciało nawet zajrzeć do pierwszego... mam lepsze zajęcia
No tak lepiej pomalować paznokcie...
To, że ktoś ma ładne paznokcie nie oznacza, że siedzi nad nimi pół dnia, a sądzę, że po lekturze pierwszego numeru bibuły lektura następnego będzie u wielu osób na końcu listy priorytetów i nie jest to powód do takich komentarzy. Sama też bym lupe przejrzała co najwyzej w autobusie wracajac do domu, na więcej szkoda czasu. A może według ciebie kazdy mieszkaniec miasta ma przeznaczyć minimum jeden wieczór na lekturę każdego nr pisemka? Może niech redaktor wrzuci na sesję projekt takiej uchwały obowiązującej mieszkańców

simplicissimus napisał(a):kacper napisał(a):Dzięki PiS-owi mamy pieniądze z funduszu spójnosci na rozbudowę kanalizacji i wodociągów .![]()
![]()
Projekt jest spóżniony właśnie przez PiS . To Strzałkowski i Bieńkowski byli najwiekszymi przeciwnikami projektu . Dopiero po hucznych rozmowach u wojewody musieli zmienic zdanie.
Proponuję ci nie odzywać się w tematach, o których nie masz bladego pojęcia. Nie tylko Bieńkowski był przeciwko, ale także same Wodociągi. Teoretycznie, projekt daje nam skok cywilizacyjny. Tylko jak to potem zamortyzować? A przepisy? W jaki sposób powiedzieć ludziom, że woda czy ścieki podrożeją o 300%? Primo, et secundo: a jeśli nie wszyscy uczestnicy podołają trudom inwestycji lub nieprawidłowo ją rozliczą, w konsekwencji czego Unia cofnie nam środki? Co stanie się z kredytami? Co stanie się z pieniędzmi, które obecnie są tylko wirtualne?
Oczywiście, ostatecznie inwestycja została uruchomiona. Ja tylko proponuję chwalić dzień po zachodzie słońca, zwłaszcza, ze ZMiGDP to fajna organizacja, tylko w znacznej części reprezentowana przez ludzi niekompetentnych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości