Wątek zmotoryzowanych :P

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez MAJAK » sobota, 28 lip 2007, 22:20

W tym roku nie zauważyłem narzekań na utrudnienia w związku z malowaniem pasów na jezdniach - a to dlatego, że jezdnie w ogóle nie były malowane. Skutki tego odczuwamy obecnie.
MAJAK
Bywalec

Postprzez Mafi » wtorek, 31 lip 2007, 14:18

Skrzyżowanie Ratuszowej z Placem ratuszowym [chyba]. Na przeciwko CEPITU. Masakra. Stają na zakazie. Jeden głąb dziś stanął tak, że skrzyżowania nie widać. Cały ciąg aut. Mało w pana jednego nie wjechałam. Wolno, bo wolno, ale jakby chciał mieć przód robiony, to trochę gazu i gotowe. :(
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Mario » wtorek, 31 lip 2007, 21:44

A ja lubię ten zakręt po bruku na Szpitalnej. Jakoś fajnie mi się nią jeździ.

Stan Rzecznej woła o pomstę do nieba. Ostatnio widziałem tam ekipy asfaltowe, ale tylko zrobili kawałek pod skyscraperem na wąskiej.

Zagadka. Kto mi powie jak jest z piewrszeństwem gdy wjeżdżamy na Walki Młodych z Koszalińskiej? Ciąglę się o to kłócę z pasażerami. Czy pierwsi jadą ci od Koszalina czy od Trzebiatowa - odpowiadając proszę pamiętać o światłach i znakach poziomych. Kiedyś tam bedzie ładny wypadek, gdy trafi się dwóch upartych.
Mario
Dyskutant

Postprzez Slayer » środa, 1 sie 2007, 07:01

KaucZ napisał(a):Ci od Koszalina.

Inna fajna sprawa. Bogusława X. Był sobie próg zwalniający zrobiony z bruku czy czegoś podobnego. Usunęli. Dlaczego ? Bo zrobili zajezdnie dla autobusów. A powinien jednak być mimo to. A dlaczego ?
1. Jeżdżą tu teraz jak szaleni ( wiem bo mieszkam na Grochowskiej i z okna widzę to miejsce )
2. Jest: Żłobek, Przedszkole, Szkoła Podstawowa
3. Parking: nawet jak był ten próg to ciężko było bezpiecznie wyjechać, szczególnie w roku szkolnym.

Gdzie tu logika ? Gdzie tu myśl o bezpieczeństwie ? Podczas dyskusji na temat tragicznego wypadku na Trzebiatowskiej jakiś czas temu padały propozycje aby tam ustawić taki próg czyli w miejscu absolutnie absurdalnym. Tam gdzie jest potrzebny to zabrali... czyżby faktycznie chceliby go dać na Trzebiatowską ?
:?

bo jeżeli mają jeździć tamtędy autobusy to nie może być progów (a przynajmniej nigdy nie widziałem żadnego na drodze po której poruszają się autobusy).
Slayer
Terminator

Postprzez Mario » środa, 1 sie 2007, 15:43

Achaja napisał(a):ci od Koszalina - jak swiatła to wiadomo, a tak jestes popprawej wiec masz pierwszeństwo

No ale jak masz zieloną strzałkę w prawo to jadąc z Koszalina teoretycznie powinno się ustąpić tym z Trzebiatowa. No ale mijając sygnalizację przestajesz widzieć jakiekolwiek światła, więc trudno powiedzieć, czy one obowiązują skoro ich już nie widzisz.

Rozwiązaniem powinno być na stałe zamontowanie normalnego zielonego światła (bez warunkowej strzałki) lub drugi sygnalizator na złączeniu dróg.
Mario
Dyskutant

Postprzez Koala » piątek, 3 sie 2007, 09:23

Mario napisał(a):
Achaja napisał(a):ci od Koszalina - jak swiatła to wiadomo, a tak jestes popprawej wiec masz pierwszeństwo

No ale jak masz zieloną strzałkę w prawo to jadąc z Koszalina teoretycznie powinno się ustąpić tym z Trzebiatowa. No ale mijając sygnalizację przestajesz widzieć jakiekolwiek światła, więc trudno powiedzieć, czy one obowiązują skoro ich już nie widzisz.

Rozwiązaniem powinno być na stałe zamontowanie normalnego zielonego światła (bez warunkowej strzałki) lub drugi sygnalizator na złączeniu dróg.

Ale ten co wjezdza z kamiennej skrecajac w lewo ma tych co skrecają od strony koszalina w prawo po swojej prawej stronie i musza ustapić...

a zauwazylem tam za sygnalizatorem nowy znak ZAKAZ wjazdu ciezarówek do miasta wczesniej było powyzej 2,5t

A co do ukochanych ulic to pozdrawiam ulice Rzeczną Wolnosci do swiatel z Solną ten odcinek z falami i dziurami choc dalej tez poosiadane studzienki kochana Rybacka
B A Ł T Y C K A całe osiedle europejskie Wiedenska i Helsinska Sw Wojcieca choc juz widac ze nie duzo zostało do skonczenia Westrplatte Trzebiatowska i napewno jeszcze jakies ale w tej chwili nie pamietam... te drogi to koszmar i zmora kazdego Amora :D amortyzatora
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Koala » piątek, 3 sie 2007, 09:37

Achaja napisał(a):a ci po prawej maja pierwszeństwo

a ty sie pytasz czy zgadujesz?
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez Mario » piątek, 3 sie 2007, 17:02

Achaja napisał(a):ani jedno ani drugie

juz wczesniej wyraziłam swoja opinie kto ma pierwszeństwo w tym miejscu

Problem pojawia się gdy ci z Trzebiatowa mają zielone światło w lewo - gaz do dechy i jedziemy - bo wiadomo mamy zielone. W tym samym czasie jadący z kierunku Koszalina mają zieloną strzałkę w prawo i !!! UWAGA !!! zaraz za tą zieloną strzałką jest znak w kształcie romba "droga z pierszeństwem, więc też gaz do dechy i rura. Te dwie drogi po której jadą dwa pojazdy z pierszeństwem zbiegają się w jedną. Tak wygląda recepta na wypadek. Sprawdźcie sami jeśli nie wierzycie.
Mario
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark