przez r00t » wtorek, 24 lip 2007, 15:12
Szklana Pułapka cztery dot zero - jak dla mnie stracony czas, spodziewałem się czegoś na kształt wcześniejszych "pułapek" ... Zawsze rozśmieszały mnie sceny w filmach w których jedną z ról grał komputer a raczej to co jest na ekranie komputera. Aktorzy wypowiadają wtedy kwestie w stylu "...poczekaj, namierzam, jestem w już w sieci, przekierowuje strumień danych...bla bla" przy tym klepią w klawisze jak opętani. Na ekranie zazwyczaj widzimy jakieś skrolowane listingi programów w C efektownie pokazane... Dla osób, które mają jakieś pojęcie o telekomunikacji i komputerach jest to komedia. Nowa pułpaka 4.0 w całości jest jedną taką absurdalnie głupią sceną. W tym filmie używając Nokii można "skorzystać ze starego satelity, bo tam cały czas buszują hakerzy" można też na bardzo duże odległości rozmawiać przez radio na częstotliwości 66.6 MHz ... Ten film jak dla mnie pobił wszelkie rekordy głupoty... przerażające jest to, że oglądają takie rzeczy "cywile" i później myślą, że komputerem podłączonym do sieci można przekierować wodę z kibla sąsiada do instalacji gazowej... Naprawdę nie polecam, szkoda czasu i pieniędzy... Może zwykli zjadacze hot dogów w stanach to kupią, ja się tylko wynudziłem i uśmiałem z bezkresnej głupoty scenarzystów...