kasa na szpital

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 19:10

trzeba być psycholem, żeby atakować ludzi za załatwienie kasy...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 19:43

1. PO nie załatwiło kasy. Kasa pochodzi ze sprzedaży nieruchomości władanych przez Szpital znajdujących się na Wyspie Solnej w KOŁOBRZEGU. A to zostało uzgodnione już w 2005 roku.

2. PO chciało część tej kasy zabrać, tj. nie przekazać jej kołobrzeskiemu Szpitalowi.

3. Tak więc PO po prostu nie zabrało kasy. Nie odebrać czegoś komuś, a coś komuś załatwić to różnica zasadnicza.

4. Bardzo dobrze, że ta kasa wróciła do Kołobrzegu tak jak apelował Poseł Hoc, załoga, ordynatorzy i sam dyrektor szpitala.

5. Moje krytyczne wypowiedzi dotyczyły sposobu przedstawienia tego faktu przez mimozę, z którego wynika, że kasę Hok z Karpiniukiem wyczarowali, a nie samego faktu że kasa jednak została. Bo to akurat bardzo cieszy.

6. Idąc tokiem rozumowania tu zaprezentowanym, to rozumiem, że jak pożyczę od kogoś kasę, a potem będę przez dwa miesiące ściemniał, że kasy nie oddam, albo oddam część, to w końcu jak zdecyduję się oddać całość, to będzie to mój sukces? Wielki sukces i będę mówić, że kasę tę załatwiłem?

7. Nie zapominajmy też, że cała kasa ze sprzedaży nieruchomości na Wyspie Solnej wcale nie została zwrócona szpitalowi bo prawie 1 mln powędrował do Koszalina. Pytanie: ile jeszcze by powędrowało w inne miejsca, gdyby poseł Hoc nie nagłośnił sprawy?

8. W informowaniu o tej sprawie nie można pomijać najważniejszego, a mianowicie procesu restrukturyzacyjnego zapoczątkowanego słynnym już porozumieniem z 2005 roku, z którym Hok i Karpiniuk nic wspólnego nie mieli. Teraz to jest tylko spijanie śmietanki.

9. Gdyby sprawa ta była przedstawiona rzetelnie, z uwzględnieniem semantyki i faktów wymienionych wyżej, to bym złego słowa nie napisał. A teraz przeczytajcie sobie newsa mimozy. To nie jest dziennikarstwo.

10. Zmień styl mimoza. Nie jeżykuj tyle. To styl desperata.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Konsul » niedziela, 22 lip 2007, 20:12

ziomuś napisał(a):I tak co zrobi PO czy to dobrze czy wcale nie, Demurer razem z Konsulem to skrytykują. Litości panowie. A jak by PiS załatwił to wychwalają w niebogłosy. Tych dwóch mądrali wogóle się nie przegada

A tak oprócz frazesów, co masz do powiedzenia Ziomuś? Dasz radę szybko odpowiedzieź sam? Czy w sobotę i niedzielę Wasze biuro MD jest zamknięte i nie dasz sam rady? Tak czy inaczej mocno Cię dopinguję, masz szanse na własne słowo. Dasz radę?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 20:28

demi - piana zalewa ci oczy... seba ma sukces a ty dostajesz guli, żebyś nie wiem jak się pultał tego nie odkręcisz... akurat mi to powiewa, ale lubię cię wkurzać...

zresztą cała zadym apsu na budę, i karpiniuk i hoc wejda spokojnie do sejmu zatem spoko nie ma się o napierdzielać... a jeżykujesz ty z kozerem dopą i rzexnikiem.... zadręczaj się dalej...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » niedziela, 22 lip 2007, 20:30

Demi - walnij baranka.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez abebe » niedziela, 22 lip 2007, 20:37

Jaruś , no weź nie bluźnij, jak Hoc znowu wejdzie do Sejmu to z 300 metrów połknę krążek do HOCeja, pardon, do hokeja, bueheheh
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 20:43

mimoza napisał(a):demi - piana zalewa ci oczy... seba ma sukces

Tak jest propagandzisto. Szkoda rzeczywiście czasu na dyskusję. Nie po to w końcu tu piszesz, żeby coś zrozumieć. Propaganda rządzi się swoimi prawami a prawa te zamykają się w prostym zdaniu - "Seba ma sukces". Więcej nie musisz ogarniać. Rozumiem i wybaczam.

mimoza napisał(a):akurat mi to powiewa,

Hehe :lol: Jasne.
Twój los, twój chleb itp. kręci się wokół tego,więc nie ściemniaj że Ci powiewa. Luz to mam ja. Mój chleb leży w moich rękach. Twój w rękach polityki.

mimoza napisał(a): ale lubię cię wkurzać...

Jak na razie to niecenzuralnie zachowujesz się Ty, więc nie wiem jak to jest z tym wkurzaniem się...
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 20:44

abebe napisał(a):Jaruś , no weź nie bluźnij, jak Hoc znowu wejdzie do Sejmu to z 300 metrów połknę krążek do HOCeja, pardon, do hokeja, bueheheh

Słowo? :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 20:57

demi - jeżleli ja jestem propagandzistą to ty jesteś masochistą - co ja mam wspólnego z PO ? jaki chleb ? ha, ha... - zagalopowałeś się - to po pierwsze a po drugie pisałem Ci wcześniej, że zaczynasz awanturę a później się użalasz... bądź dzielny... trwaj w upokorzeniu... skoro lubisz... być katowanym... miłego samoudręczenia...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » niedziela, 22 lip 2007, 21:00

A dyskusja tak się tu nam ładnie toczy pomiędzy? No właśnie to co napisałem :). Otóź rzecznicy PO, pracownicy kołobrzeskich mediów dyskutują w imieniu i na rzecz S. Karpiniuka. Ale jak się im wytknie, że są subiektywni i zależni od PO to wrzask podniosą, ot ciekawe :lol: Walczcie w imię Sebastiana! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie system feudalny :lol: :lol: :lol: :lol:
Cóż każdemu według potrzeb.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 22 lip 2007, 21:15

nie moja wina, że Karpiowi notowania rosną - dajmy spokój, bo jeszcze mu sodówka uderzy do głowy...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 21:29

mimoza napisał(a):nie moja wina, że Karpiowi notowania rosną -

Powiedz mi tylko jedno. Czy naprawdę wierzysz w to co piszesz, czy jako zawodowy propagandzista po prostu piszesz, nie zadając pytań?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 21:33

Demurrer napisał(a):
abebe napisał(a):Jaruś , no weź nie bluźnij, jak Hoc znowu wejdzie do Sejmu to z 300 metrów połknę krążek do HOCeja, pardon, do hokeja, bueheheh

No co jest abebe? Potwierdź, bo już się zaczynają ludzie spierać kto kij do hokeja będzie trzymać.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez abebe » niedziela, 22 lip 2007, 21:34

Demurrer napisał(a):

Daję słowo, że nie będę musiał :lol:
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » niedziela, 22 lip 2007, 21:35

abebe napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Daję słowo, że nie będę musiał :lol:

No to zakład stoi. :)
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg