kołobrzeska LUPA bezpłatny miesięcznik polityczny

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez j0shu4 » sobota, 7 lip 2007, 14:55

telka_es napisał(a):właśnie przebrnęlam przez wersję papierową...... ostatnia stronka z instrukcją uzywania żelu hahahaha............ :lol: the beściak......

A tak wogóle to nie dziwie się radnym i innym osobom pisującym do LuPY, skoro nie mogą wyrażić swobodnie swego zdania w radiu lub telewizji stworzyli własne "medium"..... przecież oni też chcą się pochwalić tym co zrobili, co widzą! że jest coś nie tak, a jest wiele rzeczy sprzecznych z moralnością, zasadami współżycia społecznego i prawem .......... a takie zachowania powinno się tępić a nie obracać w sukces jak czynią to Tkk i radio kołobrzeg, nie wiem czy obawiające się złości Posła K. czy liczące na profity z tytułu potulności..... czy to tak miło być podporządkowanym?? - nie wydaje mnie się....... :wink:

a na jakiej podstawie twierdzisz ze PiS nie ma swobody wypowiedzi w radio i tv ?
czyzby z lektury Lupy ? to zdradze ci ze to wierutna bzdura czego przykladem byla np. wypowiedz posla Hoca o braku dostepu do radia wyrazona na antenie radia
lapiesz dowcip ?
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » sobota, 7 lip 2007, 14:59

kacper napisał(a):
Konsul napisał(a):Czytałem, całkiem, całkiem. Kołobrzeska Lupa - Bezpłatny miesięcznik polityczny. Z nazwy można więc wnioskować, że będą kolejne numery. nowego

Konsul - nie wstydż się przecież jeden z artykułów sam pisałeś.

Oczywiście prosty wywód, jak pracowałem w nieruchomościach to napisałem tekst o przekształceniach. Po ilu godzinach w Waszym sztabie do takich wniosków doszliście?
Ale odpowiem, nie pisałem tego artykułu. Chociaż w 100 % bym się pod nim podpisał, takiej obłudy i niewiedzy w wykonaniu Posła S. Karpiniuka dawno nie było. I co, cisza w tym temacie. A jakie jest Twoje zdanie w tej materii? Ciężko teraz wybrnąć prawda?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 7 lip 2007, 15:00

j0shu4 napisał(a):
telka_es napisał(a):właśnie przebrnęlam przez wersję papierową...... ostatnia stronka z instrukcją uzywania żelu hahahaha............ :lol: the beściak......

A tak wogóle to nie dziwie się radnym i innym osobom pisującym do LuPY, skoro nie mogą wyrażić swobodnie swego zdania w radiu lub telewizji stworzyli własne "medium"..... przecież oni też chcą się pochwalić tym co zrobili, co widzą! że jest coś nie tak, a jest wiele rzeczy sprzecznych z moralnością, zasadami współżycia społecznego i prawem .......... a takie zachowania powinno się tępić a nie obracać w sukces jak czynią to Tkk i radio kołobrzeg, nie wiem czy obawiające się złości Posła K. czy liczące na profity z tytułu potulności..... czy to tak miło być podporządkowanym?? - nie wydaje mnie się....... :wink:

a na jakiej podstawie twierdzisz ze PiS nie ma swobody wypowiedzi w radio i tv ?
czyzby z lektury Lupy ? to zdradze ci ze to wierutna bzdura czego przykladem byla np. wypowiedz posla Hoca o braku dostepu do radia wyrazona na antenie radia
lapiesz dowcip ?

J4 to nie dowcip, radio jest zdominowane przez wypowiedzi PO. A dlaczego? :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez j0shu4 » sobota, 7 lip 2007, 15:01

simplicissimus napisał(a):
keeper napisał(a):No to jak Ty politolog, to ja tez politolog :wink: i dla mnie jako politologa takie metody ,jak to ujales komentowania, sa oburzajace. Dlaczego? Proste, bo obok pluralizmu politycznego i wolnosci slowa, jednych z glownych atrybutow demokracji, istnieje cos takiego, pewnie juz zapomnianego, jak kultura polityczna... Przepraszam,zale nie jest dla mnie usprawiedliwieniem: bo oni to chamy, a chama trzeba po chamsku... mozna skrytykowac, sprowadzic do parteru, a nawet skopac komus tylek, zachowujac przy tym niesamowita klase... nie ten przypadek, nie to miasto, pewnie nawet nie ten kraj...wiec co ja sie tu wysilam.. i na cholere mi byly te studia... 8)

Zatrzymajmy się na chwilę przy przywołanej "kulturze politycznej", która nie ma aż tak dużo wspólnego z "kulturą osobistą polityków". KP to całokształt wartości, norm i zasad kierujących zachowaniami, istniejącymi w świadomości podmiotów biorących udział w działaniach politycznych. W Kołobrzegu istnieje kultura polityczna uczestnicząca (wg podziału G. Almonda i S. Verba), to znaczy, że poszczególone podmioty poprzez aktywny stosunek do polityki podejmują działania zmierzające do utrwalenia lub zmiany poszczególnych elementów systemu politycznego.

Owszem, kultura polityczna zawiera w sobie uznane w danym społeczeństwie wzory zachowań politycznych. Ale skoro dziennikarze i mieszkańcy bardziej lub mniej tolerują chamstwo, kłamstwa i obłudę Karpiniuka, a to przynosi efekty w postaci wykańczania wrogów politycznych, to dlaczego krytykuje się tych, którzy próbują się przed tym bronić i mówią o tym głośno, na własny rachunek, bo niektóre media w Kołobrzegu nie mają za grosz odwagi, aby to przekazać mieszkańcom?

J0shu4 oburza zachowanie Kozery, ale jak słucham Radia Kołobrzeg to trudno mi znaleźć na tej antenie krytykę zachowania Karpiniuka, Hoka, Czechowskiego i czasami Gromka. Nie słyszę dziennikarskich komentarzy, nie znajduję kontroli władzy politycznej. W politologii jest to o tyle ciekawa sprawa, że media elektroniczne, które są jednym z determinantów uczestniczącej kultury politycznej społeczeństwa demokratycznego nie pełnią w nim funkcji informacyjnej, kontrolnej i stymulującej pożądane w społeczeństwie obywatelskim postawy. Wręcz przeciwnie. Stąd na przykład moja wcześniejsza krytyka opinii j0shu4.

sluchasz chyba innej stacji wez tez pod uwage medialnosc PiS i brak ich jakiegokolwiek zainteresowania udzialem w wywiadach radiowych
no chyba ze 4 razy w tygodniu mam emitowac wywiad z Lechem Kozera, to bzdura i wiesz o tym dobrze , co do krytyki PO to chyba nie chcesz jej zauwazyc bo jest obecna czesto na antenie zreszta PO twierdzi ze radio jest pro-Pisowskie , PiS twierdzi ze radio jest pro-PO
zawsze tak bylo i bedzie , taki jest koloryt partii politycznych
jeszcze sie taka nie znalazla ktora bylaby zadowolona z mediow
i w tym nasza sila
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » sobota, 7 lip 2007, 15:08

Radio Kołobrzeg jest propisowskie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak twierdzi PO? Ale się im żart wyostrzył, no no. To tak jak z tymi przekształceniami? :lol:
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » sobota, 7 lip 2007, 16:02

Konsul napisał(a):
J4 to nie dowcip, radio jest zdominowane przez wypowiedzi PO. A dlaczego?

Bo te kilka osób tworzące PiS kołobrzeski ( a jest was tam pewnie z dwudziestu) nie umie sie wypowiadać tylko pisać artykuliki bojąc przy tym sie pod nimi podpisać . A jeśli juz co to wysyłacia posła albo waszego idola RADNEGO Bieńkowskiego .
Do jutra , spadam do Mosquito
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » niedziela, 8 lip 2007, 08:41

Simplus :lol: :lol: . piep..z jak potłuczony. Metodyka Simplusa. :lol: :lol:
SImplus - pokuś się i zbadaj ile osób z PO pełni w mieście jakieś funkcje, a ile osóba z Pisu
Łapiesz? Albo inaczej. Ilu członków w naszym mieście ma PO, a ilu Pis? Łapiesz?
To teraz policz i porównaj sobie stosunek liczbowy tych partii do wypowiedzi w RK czy TKK.
Łapiesz? :lol:
Jeżeli w radzie miasta jest np. 9 radnych PO to wypowiedzi w myśl równouprawnienia w RK czy TKK będzie 9, radnych z Pisu jest trzech więc wypowiedzi będzie 3. Łapiesz?
Czyli będziesz miał trzy razy więcej wypowiedzi osób z PO niż z PIS.
TO CHYBA PROSTE? :lol: :lol:

Przeczytaj jeszcze raz jak niezrozumiałeś.

Dziemba a co LPR i SAmoobroną? :lol: :lol: PSL? :lol:
Kto słucha w Toruniu Twoich tępych wywodów? Macie tam wykładowców :lol: .
Dokąd zmierzasz Polsko?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez mimoza » niedziela, 8 lip 2007, 08:51

w moich programach "zbliżenia" przewagę ilościową i minutową miał Hoc nad Karpiniukiem, co nie przeszkodziło mu później zaatakować tkk i wszystkich wokoło za przegraną...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » niedziela, 8 lip 2007, 08:58

Bo Ty mimoza jesteś Pisowski. :P
Jak wyliczył Gromka? Simplus rozwalasz mnie :lol: :lol: :lol: .
Póki co Gromek jest prezydentem miasta. A PIS nie ma nikogo u władzy. Kapujesz?
Tak samo jak nie ma w Kołobrzegu Dziemba nikogo SAmoobrony czy LPR - kapujesz? :lol: :lol:
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez j0shu4 » niedziela, 8 lip 2007, 13:15

simplicissimus napisał(a):
Deja Vu napisał(a):TO CHYBA PROSTE?

Tak, to bardzo proste. Gdyby zrobić analizę jakościową owych wystąpień w Radio Kołobrzeg, to okaże się, że 90% wystąpień PO w Radio Kołobrzeg (stricte na stronie internetowe) to Gromek, Karpiniuk, Lewandowski, Czechowski, Zawadzki i Tamborski. Mówimy o komentarzu politycznym nie o rozmowach o tym, co się dzieje w Urzedzie Miasta. PiS z Centroprawicą w Radzie Miasta to do niedawna było też 6 osób. Ale 94% z tych kilkunastu wypowiedzi to Carewicz i Kozera. Ani jednego wywiadu z Hocem, jego wypowiedzi tylko z konferencji. Choć Karpiniuk ma średnio rozmowę co 2 tygodnie, a bywa, że i częściej. 0 wywiadów z Bieńkowskim. Wynika z twojej retoryki, że 3 radnych PO w stosunku do 2 radnych PiS ma przewagę w skali 5:1. Reprezentacja "Centroprawicy", która wprowadziła 3 radnych - nie istnieje.

A po ostatnie Dudziak, to jest coś czego nie zrozumiesz. Mianowicie media nie dzielą swojego czasu antenowego pomiędzy liczbę mandatów. Ale to dobrze, że ty się do tego przyznajesz. Wniosek jest prosty: upolitycznienie.

Dla przykładu, w Radio Koszalin panuje zupełnie inna optyka w dzieleniu głosów. I możesz sprawdzić, w rozmowach politycznych prym prowadzi PO, bo jest opozycją. I u nas obowiązuje zasada: głos koalicji to kontra opozycji. To chyba proste? :twisted:

halooo
co to za [beeeep] ? , co ma strona internetowa do eteru
analizuj sobie ile chcesz ale program nie strone internetowa
strona nie odzwierciedla zawartosci programu
rozumiesz ? nie ma Hoca bo nie ma czasu , zapytaj go ile razy odwolal wywiad
mam jezdzic do warszawy za gosciem ? wybacz to jego interes i PiS zeby bylo ich w mediach wiecej , a moze bys sie zajal analiza medialnosci kolobrzeskiego PiS
poza tym ze nie maja nic do powiedzenia i sa obrazeni na caly swiat to ile mozna robic wywiady z Kozera , PiS podobnie jak PO jest monotematyczny
sorry simpli ale naukowe analizy radia robione na podstawie strony internetowej
to jak recenzowanie tv po programie telewizyjnym z telemagazynu
swojej nie analizujesz ? czyzby bylo to dla studentow niestrawne :>

btw nasz dyskusja to walenie OT
dawaj w temacie Lupy
bibula szmatlawiec czy rewelka co ?
j0shu4
Moderator

Postprzez j0shu4 » niedziela, 8 lip 2007, 13:48

tak wiem jak bylo
bez uzgodnienia wszedles na zywo i odwolales prezydenta ze stanowiska
tego juz nie pamietasz ? skonczmy ten temat
dziennikarze radia koszalin maja zlecenie na szukanie bienkowskiego i hoca
to swietnie
jaka sprawa dotyczy pis mozesz mnie oswiecic ? cale medialne dzialania pis ograniczaja sie do jednej konferencji prasowej hoca w miesiacu
nie mieszaj radia koszalin do radia kolobrzeg bo to kompletnie bez sensu
co ma piernik do wiatraka , jak chcesz porownywac radio publiczne z misja i abonamentem do prywatnej stacji komercyjnej, po 3 miesiacach pracy w r.koszalin juz jestes najmadrzejszy widze , punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
a wiesz ze 90% stacji lokalnych juz nie robi jakichkolwiek wywiadow ?
albo sa zsieciowane albo nastawione na 15 - latkow , to tez ujales w badaniach z pewnosca :>
siedze w tym biznesie 13 lat wiec nie pouczaj mnie jak maja wygladac pewne sprawy
na stronie jest to czym zyje miasto koniec kropka
wbij sobie do glowy ze pis nie istnieje w miescie i mediach na wlasne zyczenie
btw sprawy gminy mielno mnie nie interesuja , kolobrzezan tez
radny bienkowski - w wolnym czasie bywa radnym lapiesz ?
szkoda mi studentow uczonych z analiz stron internetowych
j0shu4
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg