Rada Oswiatowa

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Rada Oswiatowa

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:27

dnia 24 maja Rada Miasta powolala taki twor jak Rada Oswiatowa. Swietny pomysl, ale tylko do czasu jak mu sie blizej przyjrzec.
Kto w niej bedzie zasiadal:
Kod: Zaznacz cały
W skład Rady wchodzą wszyscy dyrektorzy gimnazjów i szkół podstawowych prowadzonych przez Gminę Miasto Kołobrzeg oraz jeden dyrektor reprezentujący przedszkola miejskie.

Mnie przez cale zycie uczyli, ze szkola to nie tylko budynki, ale i uczniowie, i rodzice, i nauczyciele. Tu rodzicow i nauczycieli zabraknie.
Gdzie tu spelnienie podstawowej zasady demokracji: nic o nas, bez nas ??
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:37

Otoz panie radny, przeczytalem caly tekst uchwaly. (wiec nie wiem skad taka ocena, moze pan radny mierzy mnie swoja miara). Ani rodzice, ani nauczyciele nie maja reprezentacji w tej instytucji, ktora ich dotyczy - czyz nie ??

edit
http://www.kolobrzeg.pl/rm/1pliki/proje ... 9/3_11.doc
Jakby ktos chcial poczytac kto rade tworzy....
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:50

Zwracac sie w kwestii opinii, czy badan, to chyba nie to samo co brac udzial w pracy RO, czy sie myle panie radny ??
W RO powinni wchodzic nauczyciele i rodzice, jak to ma miejsce w doskonalej wiekszosci Rad Oswiatowych w Polsce.
A do ostatniego zdania pana radnego sie tez nie odniose, bo po raz kolejny pan radny osadza mnie bez jakichkolwiek podstaw (niby jestem uczniem, buuhahahahah - gratuluje bystrosci umyslu ;) ).
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:56

ŁUkasz napisał(a):Proponuje lekcje czytania ze zrozumieniem. Może faktycznie użyłem zbyt dużego skrótu myślowego. Ale to juz nie mój problem. :idea:

No prosze i znowu radny sadzi mnie swoja miara :D To chyba rekord swiata, ja proponowalbym napisac cos w temacie. Zapraszam do wypowiedzi kogos kto jest zainteresowany tego rodzaju dzialalnoscia, bo wiadomo - jak ktos taki bubel tworzyl, to bedzie go bronil do smierci (czasem niezbyt romantycznej ;) ).
Bruno
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:57

jako jedyny bylem przeciw. Konwent dyrektorów już mieliśmy. Nie potrzebowalismy kolejnego.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 18:59

BLAaa napisał(a):jako jedyny bylem przeciw. Konwent dyrektorów już mieliśmy. Nie potrzebowalismy kolejnego.

Ale teraz to inaczej sie nazywa i nie ma na koncie pisania listu dyrektorow do prezydenta - nowa jakosc idzie... Szkoda powtorze kolejny raz, ze bez rodzicow i nauczycieli !!
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 19:05

ŁUkasz napisał(a):rodzice- bez urazy dla żadnego z wyminionych zawodów- ojciec hydraulik, matka księgowa: przyszłośc kołobrzeskiej oświaty i rozwiązań systemowych jej dotyczących. no prosze Cię, to że czyjeś dziecko uczy sie w szkole nie upoważnia chyba do decydowania o oświacie. A jesli jakis rodzic bedzie chciał wyrazić swoje zdanie w tym gremium, to nie wierzę, że nie zostanie wysłuchany.

O prosze doradca ds, marketingu deprecjonuje prace hydraulika - brawo... A co, nie moze on miec wpywu na dzialmosc RO. To jest wykonywanie spolecznie, wiec i hydraulikowi mozna bic brawo jakby chcial pracowac... Jaki jeszcze cenzus wprowadzi pan radny ??
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 18 cze 2007, 19:06

Tak wygląda właśnie dyskusja z Łukaszem. Ten człowiek nie napisał w tym temacie (jak w większości innych) jeszcze żadnego postu odnoszącego się do meritum. Zdążył za to personalnie zaatakować kilka razy. Ot radny.

Odnośnie tematu, to oczywiści rację ma Bruno, a paragraf mówiący o możliwości powoływania konsultantów z prawem do .... bycia konsultantami jest jak zwykle zamydlaniem oczu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 18 cze 2007, 19:08

Ja swoje zdanie na temat RO, a raczej jej regulaminu powiedziałem na sesji i chwile po głosowaniu dziennikarzom TKK.
Teraz poczekam co dalej będzie.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bruno » poniedziałek, 18 cze 2007, 19:09

BLAaa napisał(a):Ja swoje zdanie na temat RO, a raczej jej regulaminu powiedziałem na sesji i chwile po głosowaniu dziennikarzom TKK.
Teraz poczekam co dalej będzie.

Milo by bylo, jakbys i nam tu chociaz glowne tezy zaprezentowal... Jestem szczerze zaintertesowany...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 18 cze 2007, 19:10

ŁUkasz napisał(a):rodzice- bez urazy dla żadnego z wyminionych zawodów- ojciec hydraulik, matka księgowa: przyszłośc kołobrzeskiej oświaty i rozwiązań systemowych jej dotyczących. no prosze Cię, to że czyjeś dziecko uczy sie w szkole nie upoważnia chyba do decydowania o oświacie. A jesli jakis rodzic bedzie chciał wyrazić swoje zdanie w tym gremium, to nie wierzę, że nie zostanie wysłuchany.

Hydraulik przynajmniej pracuje bo ma kwalifikacje do wykonywania swej pracy.

A Ty?
Demurrer
Gwiazdor

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg