Podpisanie Porozumienia ...

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Podpisanie Porozumienia ...

Postprzez abebe » wtorek, 29 maja 2007, 16:15

... między PO a SLD ( czy tam LiD) na razie odwołane.
Kołobrzescy PeOwcy mieli oficjalnie jutro ( 30 maja) z eSeLDowcami podpisac porozumienie o współpracy w Radzie Miasta i ogólnie na terenie miasta i POwiatu. Hotel Centrum jutro jednak nie dostąpi tego zaszczytu. Jaak mnie poinformował mój agent o kryptonimie "Pełnachata, "impreza została przełożona na czerwiec. O co chodzi?
abebe
V.I.P

Postprzez blawatek-blu » wtorek, 29 maja 2007, 16:17

Warszawka jeszcze nie podpisała :lol:
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez abebe » wtorek, 29 maja 2007, 16:28

Ktoś tu wyraźnie pęka. Tylko who?
abebe
V.I.P

Postprzez BLAaa » wtorek, 29 maja 2007, 21:00

Spokojnie, to nie jest taka prosta sprawa...

Podobnie jak w przypadku kolegów, którzy opuścili Centroprawicę Razem. Ktoś zwrócił uwage, że w najważniejszych głosowaniach wstrzymywali się, lub byli przeciw?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » wtorek, 29 maja 2007, 21:23

Co za różnica, kiedy to sformalizujecie? Nie boi się chyba PO o odbiór społeczny tego faktu? W Kołobrzegu rządzi PO-SLD i za to rządzenie bierze odpowiedzialność. A szopki z podpisaniem odpowiednigo "papierka" to dziecinada i tyle.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » sobota, 2 cze 2007, 18:42

ŁUkasz napisał(a):
Konsul napisał(a):Co za różnica, kiedy to sformalizujecie? Nie boi się chyba PO o odbiór społeczny tego faktu? W Kołobrzegu rządzi PO-SLD i za to rządzenie bierze odpowiedzialność. A szopki z podpisaniem odpowiednigo "papierka" to dziecinada i tyle.

W Kołobrzegu rzadzi prawica, lewica popiera Gromka a oszołomy się rozpadają :lol:

Nie szafuj tymi pojęciami tak pochopnie. Nie przyklejaj sobie przymiotnika "prawicowy", bo to jest nieprawda. Co do lewicy, to szuka do ugrania coś dla siebie, tak już w Polsce jest, że SLD kombinuje coś dla siebie. Wy, czyli PO im to dajecie, i na zdrowie. Przykład: Pan Rupnik.
Zarzucasz innym radnym brak kultury, choć sam nią nie grzeszysz. Piszesz co Ci Pan Karpiniuk powie, bezkrytycznie, bez refleksji, Obrażasz innych radnych, nie wypowiadasz się merytorycznie, nie masz wiedzy po prostu. Tu się odewiesz, tam się odezwiesz, taki krzykacz. Szkoda, bo na pewno masz większe ambicje, ale Poseł Ci na to nie pozwoli.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » sobota, 2 cze 2007, 19:06

czerwonka zaatakowała po - i po herbacie, spieprzać dziady... uwolnijcie pis od przemka, henia, roberta, oli i będzie ok - czesław sie zreformuje i rany się zaleczą... a tak padaka trwa, zresztą ta porada nie dla dziada
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Elfik » sobota, 2 cze 2007, 19:22

Konsul napisał(a):
ŁUkasz napisał(a):
Konsul napisał(a):Co za różnica, kiedy to sformalizujecie? Nie boi się chyba PO o odbiór społeczny tego faktu? W Kołobrzegu rządzi PO-SLD i za to rządzenie bierze odpowiedzialność. A szopki z podpisaniem odpowiednigo "papierka" to dziecinada i tyle.

W Kołobrzegu rzadzi prawica, lewica popiera Gromka a oszołomy się rozpadają :lol:

Nie szafuj tymi pojęciami tak pochopnie. Nie przyklejaj sobie przymiotnika "prawicowy", bo to jest nieprawda. Co do lewicy, to szuka do ugrania coś dla siebie, tak już w Polsce jest, że SLD kombinuje coś dla siebie. Wy, czyli PO im to dajecie, i na zdrowie. Przykład: Pan Rupnik.
Zarzucasz innym radnym brak kultury, choć sam nią nie grzeszysz. Piszesz co Ci Pan Karpiniuk powie, bezkrytycznie, bez refleksji, Obrażasz innych radnych, nie wypowiadasz się merytorycznie, nie masz wiedzy po prostu. Tu się odewiesz, tam się odezwiesz, taki krzykacz. Szkoda, bo na pewno masz większe ambicje, ale Poseł Ci na to nie pozwoli.

Masz bardzo wąskie pojęcie prawicy. Tylko to, co bardzo na prawo twoim zdaniem nazywa się prawicą? A centroprawica już nie? I nie mówię tu o stowarzyszeniu o tej nazwie, ale centroprawicy ogólnie. Dla mnie czy rządziłby PiS, czy PO, to byłyby to rządy prawicowe, ale w różnym wydaniu, bo świat nie jest czarno-biały. Pojęcie prawicy tez ma wiele odcieni od centroprawicy po skrajna prawicę narodową chociażby. Tak samo jak lewicą będzie bardziej centrolewicowe SLD, jak i PPS, które jest znacznie bardziej radykalne i skrajne w pogladach.
Długo możnaby wymieniać, ale to że jakiemuś ugrupowaniu bliżej jest do centrum sceny politycznej nie oznacza, że mówienie o nim prawicowe musi się kończyć zarzutem o mówienie nieprawdy. To, ze PiS wchłania powoli LPR przesuwajac swój zasięg jeszcze bardziej w prawo nie oznacza, że tylko ta partia jest prawicą i ma monopol na to słowo.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » sobota, 2 cze 2007, 19:35

Droga Angeliko, nowa przywódzczyni MD w Kołobrzegu, moje pojęcie prawicy jest dość oczywiste. Tu nie ma żadnych odcieni, bo te są nie potrzebne. Sprawa w Kołobrzegu jest jasna. Nie ma również mowy w tym temacie , o sytuacji ogólnokrajowej, więc nie przenoś dyskusji na te tory. Otóż w Kołobrzegu jasno widać i to jest fakt, że PO=SLD. I myślę, że nie każdemu, kto jest w PO to się podoba, bo to są ludzie prawicy. I to słusznie zauważyłaś, i te osoby teraz mają problem. Bo Pan Poseł Karpiniuk zafundował im przymierze z SLD. W imię czego? Prywatnej wendety.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Elfik » sobota, 2 cze 2007, 20:04

Drogi Konsulu powiem krótko - pudło :lol: Nie jestem żadna Angeliką. A na temat o którym napisałam mam sporą wiedzę, ale wymagłałoby to dłuższej wypowiedzi. Kiedyś może napisze coś wiecej, bo teraz wracam do pisania magisterki:)
Mogę stwierdzić tylko tyle, że masz nieco schematyczny tok myślenia, bo to, że ktoś poprze czyjeś poglady w danej kwestii, a w tej sytuacji niejako broni pogladów ŁUkasza nt. prawicy nie oznacza jeszcze, że jest nową szefową SMD.
Zapewniam, że to co pisze na forum to wyłacznie moje zdanie i nie jest ono inspirowane przez jakiekolwiek osoby trzecie :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » sobota, 2 cze 2007, 20:16

Elfik napisał(a):Drogi Konsulu powiem krótko - pudło :lol: Nie jestem żadna Angeliką. A na temat o którym napisałam mam sporą wiedzę, ale wymagłałoby to dłuższej wypowiedzi. Kiedyś może napisze coś wiecej, bo teraz wracam do pisania magisterki:)
Mogę stwierdzić tylko tyle, że masz nieco schematyczny tok myślenia, bo to, że ktoś poprze czyjeś poglady w danej kwestii, a w tej sytuacji niejako broni pogladów ŁUkasza nt. prawicy nie oznacza jeszcze, że jest nową szefową SMD.
Zapewniam, że to co pisze na forum to wyłacznie moje zdanie i nie jest ono inspirowane przez jakiekolwiek osoby trzecie :)

Ok :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » poniedziałek, 4 cze 2007, 18:46

Pominę Twój styl wypowiedzi, ale nazywanie posła "idolem od kiepów"? Panie radny doprawdy, może chociaż trochę wypadałoby się maskować ze swoim prawdziwym zachowaniem.
Konsul
Gwiazdor

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg