Wybiórcza telewizja

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » czwartek, 31 maja 2007, 20:47

Chodzi jednak głównie o to, że kablówka to sobie relacjonuje i filtruje wiadomości jak chce. I to każdy wie, ale jak to powiedzieć, to się burza zaczyna :lol:
I pewnie, każda prywatna tv pokazuje co chce, tylko trzeba się to tego przyznać.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez cushu » czwartek, 31 maja 2007, 21:46

To wielka strata dla tysięcy przeciętnych odbiorców telewizji, którzy zmęczeni po pracy włączają telewizor, żeby nie musieć patrzeć na małżonków... taaa.. gadające głowy za stołem.. rozkosz dla oczu i umysłu.. :lol:
A tak w ogóle to skąd wiecie co zostało pominięte.. byliście na tej konferencji?
cushu
Terminator

Postprzez Konsul » piątek, 1 cze 2007, 05:42

cushu napisał(a):To wielka strata dla tysięcy przeciętnych odbiorców telewizji, którzy zmęczeni po pracy włączają telewizor, żeby nie musieć patrzeć na małżonków... taaa.. gadające głowy za stołem.. rozkosz dla oczu i umysłu.. :lol:
A tak w ogóle to skąd wiecie co zostało pominięte.. byliście na tej konferencji?

Czytałem jej scenariusz i doskonale wiem, jakie punkty były w niej zawarte.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez cushu » piątek, 1 cze 2007, 08:40

Skoro wszyscy zainteresowani wiedzą, to po co zmuszać ludzi do zmiany kanału? Ja jako przeciętny reklamożerca nie trawie gadających głów. Zgodnie z tym co śpiewał Lipiński z Brylewskim:
"nie musimy się katować
nienormalną sytuacją
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać"
cushu
Terminator

Postprzez Demurrer » piątek, 1 cze 2007, 08:47

cushu, daj spokój, na bok żarty

Nie jesteś od tego, żeby oceniać co przeciętny Kołobrzeżanin ma ochotę obejrzeć, jak wróci z pracy.

Tu chodzi o zasadę. Cenzura zawsze miała jakieś wytłumaczenie dla swych działań.

Jak Minister Giertych będzie chciał wiedzieć lepiej co chcesz czytać lub oglądać, to się zaplujesz z oburzenia. Stosuj więc tę zasadę w drugą stronę. Nie przyjmuj mentalności Giertycha.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez cushu » piątek, 1 cze 2007, 14:07

No przeciez napisałem ze dobrze zrobili skreslajac te ksiazki.. wreszcie ludzie zaczna je czytac jako wybitne dzieła, które chciały coś przekazać, a nie jako lektury obowiązkowe.
Ja nie oceniam.. wyrażam swoją opinię jako przeciętny kołobrzeżanin, mający przeciętną rodzinę, przeciętnie spędzającą czas przed telewizorem. Jako przeciętny wyborca i abonent mowię nie gadającym głowom nad obrusem... Giertych wycofał Dostojewskiego, ale nie zakazał... a jak pokazuje ten temat wszyscy i tak znają treść konferencji.. poza tym na o ile się orientuje to wstęp na takie imprezy jest wolny.
cushu
Terminator

Postprzez Deja Vu » piątek, 1 cze 2007, 14:15

Ciekawe czy poseł Czesław Hoc nie ma pretensji do Radia Koszalin, że nie była na konferencji.
Czyżby radio zbojkotowało swojego posła?
Na dzisiejszej konferencji Dni Morza z Januszem Gromkiem Radio Koszalin było.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » piątek, 1 cze 2007, 14:36

cushu napisał(a):No przeciez napisałem ze dobrze zrobili skreslajac te ksiazki.. wreszcie ludzie zaczna je czytac jako wybitne dzieła, które chciały coś przekazać, a nie jako lektury obowiązkowe.
Ja nie oceniam.. wyrażam swoją opinię jako przeciętny kołobrzeżanin, mający przeciętną rodzinę, przeciętnie spędzającą czas przed telewizorem. Jako przeciętny wyborca i abonent mowię nie gadającym głowom nad obrusem... Giertych wycofał Dostojewskiego, ale nie zakazał... a jak pokazuje ten temat wszyscy i tak znają treść konferencji.. poza tym na o ile się orientuje to wstęp na takie imprezy jest wolny.

Nie o to chodzi co lubisz oglądać, ale o to, czy ktoś powinien za Ciebie i innych Kołobrzeżan, decydować co chcą oglądać. Bo w demokracji to Ty dokonujesz wyboru za pomocą pilota. W systemach mniej demokratycznych ten pilot trzyma ktoś inny - np. Dudziak :)

A jeśli już mamy wycinać gadające głowy, bo taka jest np. linia programowa danej stacji, to tnijmy równo.

Jeśli np. PO zrobi konferencję na temat wydarzenia, że radny Łukasz zaliczył kolejny rok na elitarnej kołobrzeskiej uczelni, czasami nawet ją odwiedzając, to zostanie to i tak wyemitowane.

Spójrz obiektywnie.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » piątek, 1 cze 2007, 14:47

Zawsze ktoś trzyma pilota :lol:
Ot, ameryke odkryłeś - Columb. :lol:
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez cushu » piątek, 1 cze 2007, 15:10

Obiektywnie patrząc to przełączmy na TVP3, widziałem na mieście wóz transmisyjny, podobno emitują w całości. Prawda to?

update: kurcze.. sprawdziłem program.. nic o tym nie piszą.. wiecie kiedy będzię?
cushu
Terminator

Postprzez mimoza » sobota, 2 cze 2007, 08:16

tylko idioci bredzą coś o obiektywizmie mediów...
mimoza
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg