Kołobrzeska "miotła"

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Kołobrzeska "miotła"

Postprzez kacper » czwartek, 24 maja 2007, 14:53

Według najświeższych informacji nasz sekretarz Radia Koszalin wprowadza wzorce z Warszawki . Według mojego dzisiejszego rozmówcy ( dziennikarza Radia Koszalin ) sekretarz przeistacza się w bestię zwaną CENZOREM . Nic co nie jest zgodne z linia PiS nie może znależć sie na antenie a najlepiej jeśli atakowało by ugrupowania opozycyjne.
Zresztą czego mogliśmy spodziewać się patrząc na działalność strony e-miasto.
Zyczę Radiu Koszlin aby nie podzieliło losu w/w strony internetowej , dzięki pomocy Simpliego.
kacper
Mistrz klawiatury

Re: Kołobrzeska "miotła"

Postprzez Flo » czwartek, 24 maja 2007, 15:39

kacper napisał(a):Według najświeższych informacji nasz sekretarz Radia Koszalin wprowadza wzorce z Warszawki . Według mojego dzisiejszego rozmówcy ( dziennikarza Radia Koszalin ) sekretarz przeistacza się w bestię zwaną CENZOREM . Nic co nie jest zgodne z linia PiS nie może znależć sie na antenie a najlepiej jeśli atakowało by ugrupowania opozycyjne.
Zresztą czego mogliśmy spodziewać się patrząc na działalność strony e-miasto.
Zyczę Radiu Koszlin aby nie podzieliło losu w/w strony internetowej , dzięki pomocy Simpliego.

prawie jak TVP :lol:
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Konsul » czwartek, 24 maja 2007, 17:42

I gdyby choć w małym stopniu, no nawet takim maluteńkim był taki system w kołobrzeskich mediach.
A tak POseł od trzech dni komentuje, a w zasadzie "atakuje" w Radio K-g.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 24 maja 2007, 17:51

simplicissimus napisał(a): Dla przykładu, w ciągu ostatniego miesiąca w programach politycznych na żywo wystąpili następujący politycy z Kołobrzegu: Sebastian Karpiniuk, Czesław Hoc, Bogdan Błaszczyk, a więc przedstawiciele wszystkich opcji reprezentowanych w Sejmie i w Radzie Miasta.

To prawie jak w Radiu Kołobrzeg :lol:
Przy czym " prawie" nie znaczy wcale to co w reklamie, ale -Karpiniuk,Karpiniuk,Karpiniuk,Karpiniuk,Karpiniuk,Karpiniuk,Karpiniuk,...
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » czwartek, 24 maja 2007, 18:27

"Nie wiem czy warto odpowiadać komuś, kto kłamstwem nie tylko się żywi, ale także karmi innych. Tenże dziennikarz, idę o zakład, że zmyślony, to też kłamstwo, które pozwala się podeprzeć, aby móc kłamać dalej. Kłamstwo kłamstwem jest poganiane."

Najlepszą obroną jest atak .
Rozmówca jest jak najbardziej prawdziwy , jeśli byś zdjął klapki z oczu widziałbyś wiecej , szczególnie wokół siebie .
Po wtóre , zarzuty kłamstwa słyszałem w latach 80-tych ze strony komunistów tak samo jak dzisiaj z Twojej . Nie działa więc to na mnie .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » czwartek, 24 maja 2007, 18:43

A jak ocenisz obiektywność pracy kołobrzeskich mediów i niektórych ich pracowników, na naszym podwórku Ciebie to nie razi? Tylko szczerze proszę.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 24 maja 2007, 18:49

kacper napisał(a):"Nie wiem czy warto odpowiadać komuś, kto kłamstwem nie tylko się żywi, ale także karmi innych. Tenże dziennikarz, idę o zakład, że zmyślony, to też kłamstwo, które pozwala się podeprzeć, aby móc kłamać dalej. Kłamstwo kłamstwem jest poganiane."

Najlepszą obroną jest atak .
Rozmówca jest jak najbardziej prawdziwy , jeśli byś zdjął klapki z oczu widziałbyś wiecej , szczególnie wokół siebie .
Po wtóre , zarzuty kłamstwa słyszałem w latach 80-tych ze strony komunistów tak samo jak dzisiaj z Twojej . Nie działa więc to na mnie .

Bardzo rzeczowa dyskusja kacper. Niewiadoma razy niewiadoma plus trochę ściemniania (znajmy znajomego, sąsiadka sąsiadce), trzy slogany, reszta ploty. Jak wycisnąć - nic nie zostaje.
Simpli przynajmniej konkretami operuje.

A Ty zaraz odpiszesz, że kiedyś to komuniści byli źli, więc pewnie Twoi adwersarze też są źli, bo są jak komuniści. Dlaczego? Bo komuniści byli źli, a znajomy słyszał, że nawet pałkami bili po plecach.
I tak dalej. Czyli odcinek trzeci pt. Podyskutuj z kacprem :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » czwartek, 24 maja 2007, 19:11

Synku po plecach to dostawałem ja od zomowców a Ty wycierałeś smarki pod nosem , więc sobie oszczędż.
Konkrety Simpliego - daruj sobie bo słyszę to od dłuższego czasu - jedynie słuszna linia towarzysza Simpliego
Pokaż mi gdzie użyłem słowa - znajomy . Ja tego nie użyłem więc ty Ty kłamiesz

Konsul - zgadzam się z Tobą jesli chodzi o nasze podwórko . Wyczyściliśmy je z Simpliego i mam nadzieje że kiedyś wyczyścimy resztę jedynie słusznych - tak z jednej jak i z drugiej strony barykady
Ostatnio edytowano czwartek, 24 maja 2007, 19:21 przez kacper, łącznie edytowano 1 raz
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » czwartek, 24 maja 2007, 19:19

kacper napisał(a):Synku po plecach to dostawałem ja od zomowców a Ty wycierałeś smarki pod nosem , więc sobie oszczędż.

Widzisz, w dyskusji jeszcze te lata należy "pokazać".
Bo mądrość tkwi nie w starych kościach, a tym co przez lata zgromadziło się w głowie. Banalne, ale prawdziwe.
Gdybym miał po postach oceniać Twój wiek to więcej niż gimnazjum byś nie dostał.

kacper napisał(a):Konsul - zgadzam się z Tobą jesli chodzi o nasze podwórko .
Wyczyściliśmy je z Simpliego i mam nadzieje że kiedyś wyczyścimy resztę

Brzmi groźnie. Prawie jak tyrady Twego pryncypała.
Kogo jeszcze macie na sumieniu?
To w sumie ciekawe.

Bo jak rozumiem, gdy piszesz o wyczyszczeniu z wrogiego elementu, to masz na myśli tylko to, że ludzi wywalacie z pracy. Nie mówisz chyba o fizycznych rozwiązaniach?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » czwartek, 24 maja 2007, 19:23

Przeglądając Twoje posty stwierdzic można jedno - synus tatusia
Jeśli chodzi o słowa do Konsula - Twoje rozumowanie jest nadwyraz ciekawe :lol: :lol:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez myśliwiec » czwartek, 24 maja 2007, 19:27

loozu wiecej chopaki :)
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez j0shu4 » czwartek, 24 maja 2007, 19:29

kacper napisał(a):Konsul - zgadzam się z Tobą jesli chodzi o nasze podwórko . Wyczyściliśmy je z Simpliego i mam nadzieje że kiedyś wyczyścimy resztę jedynie słusznych - tak z jednej jak i z drugiej strony barykady

:lol:
raczej popadasz co najmniej w megalomanie
j0shu4
Moderator

Postprzez Konsul » czwartek, 24 maja 2007, 19:31

Syn posła to bezsprzeczne, brak z Waszej strony argumentów to zawsze pozostaje. Już oklepane i mało oryginalne, nie sądzisz? A no jeszcze można nazwać go papugą itd itp., ale fajnie nie? Argumentacja nie do pobicia.
Moje rozumowanie jest ciekawe, dzięki.
A tak naprawdę to macie tkk i radi k-g, plus kulisy - płacicie występujęcie, mówicie, piszecie... w radiu koszlina mają wyższe stawki czt redaktorów swoich brak??? Z głośników Radia Koszalin nie snuje się głos jedynego POsła, a to taka niesprawiedliwość jest, nieobiektywizm itp. To trza jakiegos paszkwilka naskrobać, jakie to ty PO we dla Was.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » czwartek, 24 maja 2007, 19:33

kacper napisał(a):Przeglądając Twoje posty stwierdzic można jedno - synus tatusia

Może gdybyś nie "przeglądał" , a "czytał" to więcej byś zrozumiał.
Ale w sumie konstatacja słuszna. Jestem synem. Mam ojca. Czy to w jakiś sposób burzy Twój światopogląd?

A odnośnie wcześniejszej Twojej wypowiedzi, to miło że przyznałeś, że to przez PO Simpli wyleciał z radia kołobrzeg.
Akcja ta naprawdę nosiła kryptonim "czyścimy miasto"?
Demurrer
Gwiazdor

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg