Samobójstwo posłank na Sejm RP Barbary Bildy

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » sobota, 28 kwi 2007, 18:27

McCool napisał(a):Z tą mafią paliwową podobno było związanych wielu polityków z obu stron,

Mafią węglową.

Wasze spekulacje, choć ciekawe, nie mają nawet ułamka podstaw w znanych aktualnie opinii publicznej faktach. Oczywiście zawsze można gdybać, ale zalatuje to bardzo fantazyjną political fiction i spiskową teorią dziejów, której ponoć lewica tak się brzydzi.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 28 kwi 2007, 18:51

A kto tu ukuwa spiskowa teorie dziejów?

Dziwię sie tylko, że kobitka, b. minister i poseł, szefowa dużej firmy z branży targa się na życie, mając spory wachlarz instrumentów do obrony.
Na obecne czasy, gdzie do aresztu można trafić na lata, bez aktu oskarżenia nic nie poradzi. Sęk w tym, że gdyby okazało się, że jest niewinna, to odszkodowanie ma na bank, a biorąc pod uwage jej zarobki, to pewnie duże, a nadto wygrany proces przed Europejskim Trybunałem.
Z opinią męczennika wchodzi do kolejnego sejmu...

Trochę przyfantazjowałem ;)
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » sobota, 28 kwi 2007, 19:21

Demurrer napisał(a):
McCool napisał(a):Z tą mafią paliwową podobno było związanych wielu polityków z obu stron,

Mafią węglową.

Myślę "węglową" piszę "paliwową"... Za dużo mafii po prostu w tej naszej Polszcze ;)
McCool
Rycerz forum

Postprzez Konsul » sobota, 28 kwi 2007, 20:05

McCool napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Mafią węglową.

Myślę "węglową" piszę "paliwową"... Za dużo mafii po prostu w tej naszej Polszcze ;)

Ale chociaż teraz zaczyna się porządek z tym robić. To chyba dobrze, prawda?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez McCool » sobota, 28 kwi 2007, 20:38

Konsul napisał(a):
McCool napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Mafią węglową.

Ale chociaż teraz zaczyna się porządek z tym robić. To chyba dobrze, prawda?

Zabrzmiało to tak, jakbyś wszystkie zasługi związane z tym chciał przypisać kaczorom... Zgodzę się, robi się z tym porządek, ale nie od dziś, lecz od dobrych dziesięciu lat. Nie ma już ośmiornicy, Wołomin i Pruszków nie są synonimami mafii. Okres od transformacji do tak 2000 roku był bogaty w różne ekscesy, o których się dopiero teraz mówi, które z upływem lat wychodzą wierzch - jak choćby to, że śp. Jacek Dębski, b. minister sportu z rządu AWS-u, był powiązany z mafią węglową. Wielu było takich, co chciało uczknąć coś dla siebie z prywatyzacji i przemian w Polsce, a teraz po prostu krok po kroku skrupulatnie rozpracowywane... Dlatego też samobójstwo Barbary Blidy może podlegać spekulacjom, bo kto wie, co mogła wiedzieć i na kogo "sypnąć"...
McCool
Rycerz forum

Postprzez dziewuszka » sobota, 28 kwi 2007, 23:47

Zaśmierdziało i jeszcze pewnie pośmierdzi. W każdym razie jak dla mnie to podejrzany ten smrodek. Bo albo to na samobójstwo mi nie pauje albo nie na takie znów niedopatrzenie...

s-f? Może tak, a może nie... :>
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze