zbulwersowany Łogonowicz

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

zbulwersowany Łogonowicz

Postprzez mimoza » piątek, 27 kwi 2007, 15:22

Władysław Łogonowicz, właściciel jednej z sieci taksówkowych w naszym mieście, czeka na sesji rady miasta na dopuszczenie do głosu. Wcześniej, doszło w czasie sesji do małego skandalu. W czasie gdy Łognowicz domagał się udzielenia głosu, do interwencji szykował się już komendant straży miejskiej i wyłączone zostały mikrofony. Zdarzenie zarejestrowała TKK. Ostatecznie Wł. Łogonowicz głos zabierze pod koniec sesji... Co tak zbulwersowało pana Władysława - posłuchaj wypowiedzi poniżej. Projekt uchwały tłumaczy naczelnik Jadwiga Nowicka z UM. mp3
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Elfik » piątek, 27 kwi 2007, 18:04

Niewątpliwie ten pan został większą gwiazdą sesji niż prezydent, któremu udzielono dzisiaj absolutorium :wink: Może dlatego wtargnął na mównice na początku sesji, zamiast poczekać na wolne wnioski.
Gdyby zachował porządek obrad pewnie by go wysłuchano, ale swoim zachowaniem osiągnął dodatkowy cel - został wielkim poszkodowanym i będzie mógł mówić teraz jak źle go potraktowano. Moim zdaniem było to celowe i przemyśłane zachowanie i aż strach myśleć co będzie się działo na kolejnej sesji, jeśli pojawi się punkt dotyczący oznakowań taksówek...
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 27 kwi 2007, 18:21

Elfik napisał(a):Niewątpliwie ten pan został większą gwiazdą sesji niż prezydent, któremu udzielono dzisiaj absolutorium :wink: Może dlatego wtargnął na mównice na początku sesji, zamiast poczekać na wolne wnioski.
Gdyby zachował porządek obrad pewnie by go wysłuchano, ale swoim zachowaniem osiągnął dodatkowy cel - został wielkim poszkodowanym i będzie mógł mówić teraz jak źle go potraktowano. Moim zdaniem było to celowe i przemyśłane zachowanie i aż strach myśleć co będzie się działo na kolejnej sesji, jeśli pojawi się punkt dotyczący oznakowań taksówek...

To jak będzie przebiegała sesja to zadanie przewodniczącej Rady Miasta, i ta osoba winna prowadzić obrady w sposób zorganizowany i spokojny.
Myślę, że nie wolno się bać głosu mieszakańców podczas obrad Rady Miejskiej, pod warunkiem zachowania się w odpowiednich granicach. Ja wiem, że dla niektórych to trudna rzecz, wręcz czasami niepojęta, ale są także głosy krytyczne i negujące pewne działania obecnych władz.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » piątek, 27 kwi 2007, 20:46

pan Władysław twierdzi, że miał problemy z udziałem w korzystaniu z demokracji...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez mtex » piątek, 27 kwi 2007, 20:50

Dlatego wspominał Stalina , Bieruta i kilku innych, a tak narawdę są to partykularne "interesiki" 8 taksówkarzy. Panu Łogonowiczowi gratuluję dobrego samopoczucia.
mtex
Bywalec

Postprzez Elfik » piątek, 27 kwi 2007, 23:13

mimoza napisał(a):pan Władysław twierdzi, że miał problemy z udziałem w korzystaniu z demokracji...

Może powinien najpierw zgłosić chęć skorzystania z tej demokracji, a nie od razu na mównicę.
O ile się nie mylę od kilku kadencji na końcu każdej sesji są wolne wnioski - czas w sam raz na wyrazenie swojego zdania, ale to co obejrzałam w "wydarzeniach dnia" nie było kulturalną wypowiedzią. Zupełnie jak dziecko, które coś chce i musi to mieć tu i teraz i na nic prośby i pertraktacje. To takie luźne skojarzenie jakie nasunęlo mi się po obejrzeniu tego pana w tv... :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » sobota, 28 kwi 2007, 17:04

Pan Władek źle to rozegrał.
Powinien zgłosić przed sesją na piśmie Uli, że chciałby zabrać głos, a przewodnicząca pewnie gdzieś by mu te parę minut znalazła.
A tak został dopuszczony do mikrofonu na koniec sesji i gadał ze 40 minut.A czy ma rację - czas pokaże.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez mimoza » sobota, 28 kwi 2007, 17:23

podobno starał się od miesiąca w końcu się wnerwił... ja tam nie wiem - tak powiedział do mikrofonu gp
mimoza
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » sobota, 28 kwi 2007, 17:26

A tam starał...
Na komisje przychodził i nikt mu głosu nie odbierał. A że w swoich pismach przyjmował prześmiewczy ton, to się ktoś wnerwił.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » sobota, 28 kwi 2007, 20:03

BLAaa napisał(a):A tam starał...
Na komisje przychodził i nikt mu głosu nie odbierał. A że w swoich pismach przyjmował prześmiewczy ton, to się ktoś wnerwił.

Ale przecież nie raz na komisjach ustalacie coś, a podczas transmijsi "CNN" Live robicie co inego, widocznie chłop też to zauważył :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 28 kwi 2007, 23:27

O czym Ty mówisz? Komisje własnie wnioskowały o zdjęcie z porządku obrad tego punktu. A ten pan przychodzi prawie na wszystkie, gdzie tylko wspomina się o taxi.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez sara » niedziela, 29 kwi 2007, 23:51

Hmm. Mamy kolejnego męczennika, bohatera i ofiarę "rzeczpospolitej kołobrzeskiej"! Jak sądzicie?
sara
Dyskutant

Postprzez mimoza » poniedziałek, 30 kwi 2007, 07:20

sądzę, że będzie spokojnie - ustalą oznakowania i będzie spokos
mimoza
Rycerz forum

Powrót do :: miasto kołobrzeg