Dziecko spadlo ze slizgawki ;(

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Dziecko spadlo ze slizgawki ;(

Postprzez myśliwiec » środa, 25 kwi 2007, 09:20

Plac zabaw - ogrodek jordanowski - ach, ech i wogole, fajnie jest... duzo dzieci, czysto i generalnie nie am sie do czego czepic. inicjatywa sluszna byla, szkoda tylko ze nie jest "monitorowany".
1. zapiecie przy hustawce popsute,
2. brak barierki przy slizgawce, mam na mysli slizgawke blizej ulicy - ta w glebi ogrodka jordanowskiego ma na "pieterku" dwie kolorowe barierki. druga wogole nie miala - od samego poczatku.

ostatnio z tegoz pieterka spadlo niespelna 3 letnie dziecko, dobrze ze chlopcu nic sie nie stalo. wiadomo, jak dwoje, troje dzieci jest na gorze, wyustarczy ze jedno popchnie drugie... dzieci nie mysla tymi kategoriami, mysla raczej o tym jak samemy zjechac...

moze szanowni dziennikarze wezcie to pod uwage montujac dziure w calym ?????
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » środa, 25 kwi 2007, 11:22

A gdzie obywatelska odpowiedzialność? A weź telefon i zgłoś to w odpowiedzialnej instytucji.
Ot, się nauczyli. Coś jeszcze powinni dziennikarze za Ciebie załatwić? Podwyżkę?
Nie znasz numeru? Zadzwoń do UM.
Lenistwo obywatelskie?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » środa, 25 kwi 2007, 11:28

Dziennikarze zainteresują sie tematem jeśli zostanie spełniony choćby jeden z poniższych warunków:

- materiał będzie obciążał byłego prezydenta,
- materiał będzie wychwalał obecnego prezydenta.

A najlepiej jak warunki te będą spełnione łącznie. :lol:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Mafi » środa, 25 kwi 2007, 11:29

Hmm... a myślałam, że 'dziennikarze' doceniają, jak im społeczeństwo podrzuca pomysł na program. W końcu te programy są robione właśnie dla tego społeczeństwa, czyż nie?

Dodam, jeszcze, że jak się pomysły na programy skończą - a czasem mam wrażenie, że powoli już to następuje, to sami będą apelować do ludzi, żeby podrzucili jakiś smakowity "kąsek".
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Deja Vu » środa, 25 kwi 2007, 11:54

Demurrer napisał(a):Dziennikarze zainteresują sie tematem jeśli zostanie spełniony choćby jeden z poniższych warunków:

A kto był prezydentem?
Tylko na tyle Cię stać?
Wysil intelekt.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Deja Vu » środa, 25 kwi 2007, 12:01

Mafi napisał(a):Hmm... a myślałam, że 'dziennikarze' doceniają, jak im społeczeństwo podrzuca pomysł na program. W końcu te programy są robione właśnie dla tego społeczeństwa, czyż nie?

Dodam, jeszcze, że jak się pomysły na programy skończą - a czasem mam wrażenie, że powoli już to następuje, to sami będą apelować do ludzi, żeby podrzucili jakiś smakowity "kąsek".

Podrzucić to można np. piłkę.
Obywatel powinien sam interweniować, dopiero jesli jego interwencje nie odnoszą skutku powinień powidomić np. dziennikarza.
Mafi dziennikarz nie jest od wymyślania "pomysłów" tylko przdstawiania faktów i zdarzeń.
A że w polskiej rzeczywistości tego nie brakuje to spokojna głowa.
Ja mam inny pomysł. Może zrobić program o spychologi i wygodnictwie obywateli na przykładzie postawy myśliwca.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Mafi » środa, 25 kwi 2007, 12:08

No dobrze. Ale myśliwiec podała konkretną nazwę programu. Myślałam, że taka jest jego formuła. Jak pokazywanie wybitego okna w ratuszu, śmieci koło torów, pana który sadzi roślinki gdzieś tam, że do ratusza pani z wózkiem nie może wejść, że chodniki nierówne i wiele innych...

Więc dlaczego ten temat miałby być gorszy? Przecież ona nie prosiła, żeby któryś z dziennikarzy poszedł i naprawił to. Aż muszę któryś program obejrzeć do końca i zobaczyć czy Pan Wieczorek nie mówi nic o tym, żeby dawać mu cynk o takich rzeczach.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » środa, 25 kwi 2007, 12:16

Mafi chodzi o to, że takie sprawy powinni załatwiać obywatele lub odpowiednie urzędy.
Dopiero jeśli to nie odnosi zamierzonego efektu - powiadamiać media.
Reasumując myśliwiec coś zauważył - powinien pójść do odpowiedniego urzędu.
A nie po najprostrzej lini oporu.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Mafi » środa, 25 kwi 2007, 12:23

Dobrze. Rozumiem Twoją argumentację, miałam mylne pojęcie na temat tego programu, o którym pisała założycielka topicu. Ale dziennikarzem nie jestem, więc takich rzeczy wiedzieć nie muszę. Ot co.

A jeśli chodzi o tą całą ślizgawkę, to przydałoby się jak najszybciej kogoś powiadomić myśliwcze. Jak mowa i dzieciach i ich bezpieczeństwie to już nie przelewki.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez Alien » środa, 25 kwi 2007, 16:52

Demurrer napisał(a):Dziennikarze zainteresują sie tematem jeśli zostanie spełniony choćby jeden z poniższych warunków:

Jeśli to żart to wyjątkowo czerstwy....
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Konsul » środa, 25 kwi 2007, 19:53

Alien napisał(a):

Abstrahując od sytuacji, to Demurrer wskazał na tryb postępowania tkk. I według mnie nie pomylił się.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez myśliwiec » czwartek, 26 kwi 2007, 08:05

Deja Vu napisał(a):A gdzie obywatelska odpowiedzialność? A weź telefon i zgłoś to w odpowiedzialnej instytucji.
Ot, się nauczyli. Coś jeszcze powinni dziennikarze za Ciebie załatwić? Podwyżkę?
Nie znasz numeru? Zadzwoń do UM.
Lenistwo obywatelskie?

odp... sie wreszcie ode mnie
o co ci chodzi ? czepiasz sie na kazdym kroku? frustracie jeden

zglosilam to zanim napisalam tego posta
wystarczylo zapytac
ale nie kurde musiales dopiec
jestes chory z nienawisci do mnie
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez myśliwiec » czwartek, 26 kwi 2007, 08:16

Deja Vu napisał(a): Może zrobić program o spychologi i wygodnictwie obywateli na przykładzie postawy myśliwca.

a moze w nienawisci do forumowiczow na przykladzie de javu?
czep sie muru albo idz zrob sobie tipsy... a propos znalazles kosmetyczke juz odpowiednia dla twoich paznokci?
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez Deja Vu » czwartek, 26 kwi 2007, 10:25

Konsul napisał(a):
Alien napisał(a):

Abstrahując od sytuacji, to Demurrer wskazał na tryb postępowania tkk. I według mnie nie pomylił się.

Abstrahując od tematu walicie pisiory nie w temacie. Dziecko zrobiło sobie krzywdę a wy na jakieś tkk. Do psychologa.
Deja Vu
Weteran

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg