KTBS - farsadeveloper

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » środa, 11 kwi 2007, 18:41

K..., ale jakie numery? Wiesz o jakichś? To podaj szczegóły, bo na razie to co napisałes nic mi nie mówi (nie pisz mi o wycietym drzewie owocowym).
BLAaa
Uzależniony

Postprzez killer » środa, 11 kwi 2007, 19:57

BLAaa napisał(a):K..., ale jakie numery? Wiesz o jakichś? To podaj szczegóły, bo na razie to co napisałes nic mi nie mówi (nie pisz mi o wycietym drzewie owocowym).

tak tak...wyciete drzewo owocowe-tam nawet maja specjaliste od dendrologii :-)....
znasz prawo-żeby zaprojektować coś trzeba miec tytuł do nieruchomości przynajmniej na ten cel-oni go nie mieli projektując inwestycje na Wolności na całośc objęta projektem!!!mało tego-zaprojektowane budynki były przedmiotem przedsprzedaży, mało że przed aportem to nawet bez dokumentu dającego prawo do dysponowania nieruchomością na cele projektowe itp.
generalnie postepowanie w zakresie zlecania projektów w ktbs ociera sie o zarzut niegospodarności-zlecają projekty budowlane nie majac tytułu do gruntu,ba-nawt rada miasta nie wie że będzie taki temat przedmiotem projektu uchwały-mało ci jeszcze zarzutów?
drogi BLAaa, a osiedle 3 kolory?może o to zapytaj??? :roll:
killer
Ważniak

Postprzez sara » niedziela, 15 kwi 2007, 22:24

killer napisał(a):
BLAaa napisał(a):
qrczak napisał(a):No jak tam komisja rewizyjna wpadnie to będzie wesoło. Na bank. Wyjdą na jaw wszystkie kulisy KTBS. :lol:

Nie wpadnie, bo to jest spółka... No chyba, że w jakims wąskim zakresie, np. administrowanie substancja komunalną. Ale to pewnie nie o tym mowa.
Na razie traktuje temat jako rzucony i porzucony...

i w taki sposób traktuja to wszyscy jakby nikomu nie zależało na praworządności i dobrym wizerunku Miasta ( przez to rozumie sie jego pracowników zarówno urzędników UM jak i Spółki i ich pracowników).
Rozumiem, że jedni mogą i uchodzi im to płazem a innych się ściga za takie numery???

killer
a o czym konkretnie mowa, bo jak na razie to same zarzuty a ani jednego przykładu - dowodu.
Pominęłam coś? Jeśli tak to przepraszam, ale chętnie poczytam.
sara
Dyskutant

Postprzez sara » niedziela, 15 kwi 2007, 22:32

killer napisał(a):
BLAaa napisał(a):K..., ale jakie numery? Wiesz o jakichś? To podaj szczegóły, bo na razie to co napisałes nic mi nie mówi (nie pisz mi o wycietym drzewie owocowym).

tak tak...wyciete drzewo owocowe-tam nawet maja specjaliste od dendrologii :-)....
znasz prawo-żeby zaprojektować coś trzeba miec tytuł do nieruchomości przynajmniej na ten cel-oni go nie mieli projektując inwestycje na Wolności na całośc objęta projektem!!!mało tego-zaprojektowane budynki były przedmiotem przedsprzedaży, mało że przed aportem to nawet bez dokumentu dającego prawo do dysponowania nieruchomością na cele projektowe itp.
generalnie postepowanie w zakresie zlecania projektów w ktbs ociera sie o zarzut niegospodarności-zlecają projekty budowlane nie majac tytułu do gruntu,ba-nawt rada miasta nie wie że będzie taki temat przedmiotem projektu uchwały-mało ci jeszcze zarzutów?
drogi BLAaa, a osiedle 3 kolory?może o to zapytaj??? :roll:

Jeśli takie rzeczy mają miejsce - to .... jesteśmy w Bejrucie!
Ale jeśli przyjmiemy, że spółką kieruje jej właściciel, czyli prezydent (miasto) to dam głowę, że jest inaczej.
sara
Dyskutant

Postprzez telka_es » poniedziałek, 16 kwi 2007, 07:34

" jesteśmy w Bejrucie" niestety ........ albo na innych szarych krańcach ;/
telka_es
Terminator

Postprzez abebe » poniedziałek, 16 kwi 2007, 15:46

No tak jest, poprzedni prezydent pozatrudniał modelarnię Grundig, Kruszyński, maratończyk i mamy efekty. ale TBS bardzo dba ostatnio o wizerunek, zauważyliście, co jakaś krytyka w mediach ( TKK), to zaraz odpowiedź
abebe
V.I.P

Postprzez killer » poniedziałek, 16 kwi 2007, 19:47

sara napisał(a):
killer napisał(a):
BLAaa napisał(a):
qrczak napisał(a):No jak tam komisja rewizyjna wpadnie to będzie wesoło. Na bank. Wyjdą na jaw wszystkie kulisy KTBS. :lol:

Nie wpadnie, bo to jest spółka... No chyba, że w jakims wąskim zakresie, np. administrowanie substancja komunalną. Ale to pewnie nie o tym mowa.
Na razie traktuje temat jako rzucony i porzucony...

i w taki sposób traktuja to wszyscy jakby nikomu nie zależało na praworządności i dobrym wizerunku Miasta ( przez to rozumie sie jego pracowników zarówno urzędników UM jak i Spółki i ich pracowników).
Rozumiem, że jedni mogą i uchodzi im to płazem a innych się ściga za takie numery???

killer
a o czym konkretnie mowa, bo jak na razie to same zarzuty a ani jednego przykładu - dowodu.
Pominęłam coś? Jeśli tak to przepraszam, ale chętnie poczytam.

Pominełaś...Forum to miejsce w którym mozna napomknac o pewnych sprawach i Prezydent ani obecny ani poprzedni o wszystkim nie wie niestety...Ufam tylko, że taki rzucony kamyk wywoła lawinę-nie na forum, tylko we właściwych miejscach i instytucjach. mamy tu radnych, prawda?Wystarczająco duzo napisałem, żeby ktos kto ma jakies pojęcie o tych tematach wiedział kogo, gdzie i o co pytać :-)A jakich przykładów oczekujesz???Jesli Twoim zdaniem trzeba czegos więcej, to myslisz się...Ale może jestes szczęsliwa ufając w właściwy tor myslenia wszystkich ludzi dysponujących publicznym groszem, również pracowników KTBS`u :x
killer
Ważniak

Postprzez sara » poniedziałek, 16 kwi 2007, 23:46

abebe napisał(a):No tak jest, poprzedni prezydent pozatrudniał modelarnię Grundig, Kruszyński, maratończyk i mamy efekty. ale TBS bardzo dba ostatnio o wizerunek, zauważyliście, co jakaś krytyka w mediach ( TKK), to zaraz odpowiedź

Może się mylę, ale to chyba dobrze, że ktoś odpowiada na krytykę a nie chowa głowy w piasek. Taka powinna być prawidłowość. A Ty abebe jaką masz metodę na krytykę? TBS moim zdaniem bardzo dba o swój wizerunek niesłusznie "zachlapany". Nie twierdzę, że wszystko co robi jest super, ale nikt nie jest doskonały. A błędów nie popełniają tylko ci którzy nic nie robią. Moi bliscy mieszkający w mieszkaniach TBS mają bardzo dobre zdanie o firmie. Natomiast bardzo często opowiadają mi o wszelkiego typu oszołomstwie jakie spotyka się na ich terenie.
sara
Dyskutant

Postprzez sara » poniedziałek, 16 kwi 2007, 23:50

Coś mi tu pachnie klasyczną nagonką :?:
sara
Dyskutant

Postprzez Demurrer » wtorek, 17 kwi 2007, 12:14

killer napisał(a):

Pominełaś...Forum to miejsce w którym mozna napomknac o pewnych sprawach i Prezydent ani obecny ani poprzedni o wszystkim nie wie niestety...

A czy nie lepsza byłaby droga służbowa? Przecież możesz bezpośrednio informować o takich rzeczach Prezydenta, jeśli nie chcesz przez Naczelniczkę.

Informowanie przełożonych o dostrzeżonych nieprawidłowościach to jest obowiązek urzędnika.
Plotkowanie o nich na forum to już raczej złamanie tajemnicy służbowej.

Tak to widzę.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez killer » środa, 18 kwi 2007, 10:50

Demurrer napisał(a):
killer napisał(a):

Pominełaś...Forum to miejsce w którym mozna napomknac o pewnych sprawach i Prezydent ani obecny ani poprzedni o wszystkim nie wie niestety...

A czy nie lepsza byłaby droga służbowa? Przecież możesz bezpośrednio informować o takich rzeczach Prezydenta, jeśli nie chcesz przez Naczelniczkę.

Informowanie przełożonych o dostrzeżonych nieprawidłowościach to jest obowiązek urzędnika.
Plotkowanie o nich na forum to już raczej złamanie tajemnicy służbowej.

Tak to widzę.

Myślę, że moja Naczelniczka, czytaj Żona, nic z tym fantem nie zrobi...
Jak tylko uda mi się Ją do tego namówić to dam Ci znać...a skoro juz to padło publicznie to każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę o popełnieniu przestepstwa jest zobowiązany złożyc doniesienie w tym zakresie ...nawet TY :-) a słuzbowe tajemnice i ich złamanie?a gdzie tu takie były? :roll:
killer
Ważniak

Postprzez Demurrer » środa, 18 kwi 2007, 11:39

killer napisał(a):

skoro juz to padło publicznie to każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę o popełnieniu przestepstwa jest zobowiązany złożyc doniesienie w tym zakresie ...nawet TY :-)

Oczywiście się mylisz.

Po pierwsze nie wystarczy szczątkowa wiedza, a UZASADNIONE podejrzenie popełnienia przestępstwa. Inaczej zawiadamiając o plotkach i kierując na czyjaś osobę postępowanie karne samemu można popełnić przestępstwo.

Po drugie, gdyby nawet przyjąć hipotetycznie, że mam wiedzę uzasadniającą zawiadomienie prokuratury, to ciąży na mnie jedynie społeczny obowiązek złożenia zawiadomienia, nie prawny. (art. 304 par. 1 k.p.k.)

Natomiast stosownie do art. 304 par. 2 k.p.k. Instytucje państwowe i samorządowe, które w związku ze swą działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, są obowiązane niezwłocznie zawiadomić o tym prokuratora lub Policję oraz przedsięwziąć niezbędne czynności do czasu przybycia organu powołanego do ścigania przestępstw lub do czasu wydania przez ten organ stosownego zarządzenia, aby nie dopuścić do zatarcia śladów i dowodów przestępstwa.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » środa, 18 kwi 2007, 16:47

Wszystkich co krytykują pracę KTBS a tam nie pracują posłałbym tam na 30 dni do pracy. Lekko nie jest. Błędy się zdarzają, kto nic nie robi nie popełnia błędów. Poza developerką KTBS zarządza także mieniem komunalnym, a to jak wiadomo studnia bez dna.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez killer » środa, 18 kwi 2007, 21:56

Demurrer napisał(a):
killer napisał(a):

skoro juz to padło publicznie to każdy kto ma choć szczątkowa wiedzę o popełnieniu przestepstwa jest zobowiązany złożyc doniesienie w tym zakresie ...nawet TY :-)

Oczywiście się mylisz.

Po pierwsze nie wystarczy szczątkowa wiedza, a UZASADNIONE podejrzenie popełnienia przestępstwa. Inaczej zawiadamiając o plotkach i kierując na czyjaś osobę postępowanie karne samemu można popełnić przestępstwo.

Po drugie, gdyby nawet przyjąć hipotetycznie, że mam wiedzę uzasadniającą zawiadomienie prokuratury, to ciąży na mnie jedynie społeczny obowiązek złożenia zawiadomienia, nie prawny. (art. 304 par. 1 k.p.k.)

Natomiast stosownie do art. 304 par. 2 k.p.k. Instytucje państwowe i samorządowe, które w związku ze swą działalnością dowiedziały się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, są obowiązane niezwłocznie zawiadomić o tym prokuratora lub Policję oraz przedsięwziąć niezbędne czynności do czasu przybycia organu powołanego do ścigania przestępstw lub do czasu wydania przez ten organ stosownego zarządzenia, aby nie dopuścić do zatarcia śladów i dowodów przestępstwa.

Super! Dzieki za wywód, potrafie sam interpretowac prawo, poruszać się zarówno po kpk jak i kk więc oszczędż sobie :-) no i oczywiście badź konsekwentny w tym co piszesz i podążaj za swym społecznym obowiązkiem, skoro masz uzasadnione podejrzenie ha ha ha...
killer
Ważniak

Postprzez killer » środa, 18 kwi 2007, 22:01

Arkadiusz K napisał(a):Wszystkich co krytykują pracę KTBS a tam nie pracują posłałbym tam na 30 dni do pracy. Lekko nie jest. Błędy się zdarzają, kto nic nie robi nie popełnia błędów. Poza developerką KTBS zarządza także mieniem komunalnym, a to jak wiadomo studnia bez dna.

żartujesz...spytaj ludzi których lokalami administrują, rozanielonych nabywców ich tfórczości :-) oraz wielu osób związanych z admnistracja miejską co sądzą na temat wszelkich przejawów działaności owej spólki...wszędzie trzeba pracowac cięzko, tylko że tam jakoś mało że błędów kardynalnych popełniaja masę, to zazwyczaj nikt nie ponosi za nie odpowiedzialności...
wydaje ci się, że wszyscy krytykujący KTBS to bonzowie i prywatna inicjatywa, wyzyskiwacze i kapitaliści oraz derektorzy i kierowniki z pracującym palcem wskazującym??? przyjmij do wiadomości że nie - ludzie którzy pracują więcej niż 30 dni i to wcale nie w lekkich warunkach! :x
killer
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg