Tisaja napisał(a):Hmmm.. chyba źle mnie rozumiecie.. albo ja źle sie wyrażam...
Wyłącznie Flo załapał o co mi chodzi:
jak bym alimenty przyrownal do tekstu "bierz i nie zawracaj mi dupy" a to co pisze Tisaja to jest "masz i nie boj sie prosic o jeszcze, oczywiscie w miare mozliwosci"
...

0wn4g3 napisał(a):A ja powiem, że, jak to ładnie ująłeś, "pierdzielisz" ty, koleżko i to od rzeczy. Tisaja dobrze wie o czym pisze, miała doświadczenie w podobnych sprawach. No, może z zupełnie innej perspektywy. Natomiast Mafi, sądząc po sposobie pisania reprezentuje postawę: "Im więcej dla nich, tym mniej dla mnie".
Bo kto niby ma np nauczyć je lojalności czy wierności? Kobieta? W rzadkich wyjątkach potwierdzających regułę się jej to może udać. W bardzo rzadkich..

abebe napisał(a):Z tego co wiem Tisaja nie ma dzieci, ale teoretyzuje, tak najłatwiej, Flo też nie ma dzieci też teoretyzuje( z całą sympatią), Marta jest z kolem , który ma baby i wie, że to co dostanie się woman ex jej faceta i ich dziecku, nie dostanie się JEJ i JEJ ewentualnej rodzinie.Jeden z trudniejszych tematów, który pojawił się na forum.
Ale Ewa z Gazety Kołobrzeskiej pierdzieli, co Cię evoe obchodzi sytuacja Mafi, że z rodzicami mieszka, czy się dzieli kasą czy nie,? to temat na inny topic. zajmij się swoimi cynglami, bo Ci parują za często
killer napisał(a):Chodziło mi bardziej o sytuacje kiedy płatnik ma duuuuuużo kasy a nie realizuje orzeczenia Sądu z czystej złośliwości a nie braków w finansach...
...ale wydaje mi sie, ze alimenty sa na podstawowe potrzeby dziecka, jedzenie, ubranie, zdrowie itd. a wszelkie dodatkowe atrakcje, no coz, rodzice powinni w tych kwestiach sie dogadac sami, moga sie nienawidziec, ale w koncu to ich wspolne dziecko i powinni choc na chwile zakopac topor wojenny...
jest Twoje
no to jestes za nie odpowiedzialny, za wychowanie, edukacje itd. oczywiscie wszystko w miare mozliwosci finansowychevoe napisał(a):Mafi. Zadam Ci tylko kilka pytań. Czy skalałaś swoje rączki płaceniem rachunków za mieszkanie, media, jedzenie itp? Czy ktokolwiek w Twojej rodzinie, siostra czy też kuzynka wychowuje dziecko sama? Co zrobiłaś z pieniędzmi, które zarobiłaś w Anglii? Dołożyłaś rodzicom do opłat? Wydałaś na studia? Na edukację?[...]
evoe napisał(a):Bo w końcu mimo wieku ciągle z nimi mieszkasz.
evoe napisał(a):Jeśli nie - no cóż okaże się jedynie, że jesteś osobą zupełnie nieuprawnioną do dyskusji w temacie "proza" życia. Bo o wydatkach na knajpki, enty topic itp rozmawiać może w kontekście alimentów jedynie osoba sama, która jeśli nie wiekiem to mentalnością jest do nich po prostu uprawniona.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość