ZGINĘŁA TECZKA

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

ZGINĘŁA TECZKA

Postprzez kacper » sobota, 24 mar 2007, 09:01

Gazeta Kołobrzeska :

"W lutym do kołobrzeskiej prokuratury wpłynęło doniesienie w sprawie firmy "KLIMAT" należącej do żony byłego sekretarza Urzędu Miasta Cezarego Kalinowskiego , dzierżawiącej od miasta obiekt przy ul. Jedności Narodowej .
Opłata jaka ponosiła z tego tytułu , była znacznie niższa od staweku chwalonych przez Radę Miasta . Zarówno Kalinowski jak i były prezydent Henryk Bieńkowski twierdzili , że preferencje wynikają z uwzględnienia kosztów , które firma poniosła remontując obiekt . Wskutek zaniżenia stawek do budżetu miasta wpłynęło ponad 738 tys. złotych mniej niż powinno . Obniżając stawkę dla "KLIMATU" , prezydent musiał tak samo postąpić wobec sąsiedniego dzierżawcy , co powiększyło straty . Pikanterii dodaje fakt , że z Urzędu Miasta zginęła teczka z dokumentacją sprawy , stąd urzędnicy nie są w stanie potwierdzić jakie były koszty inwestycji"

No i robi się ciekawie . 738 TYSIĘCY - taka mała sumka
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez BLAaa » sobota, 24 mar 2007, 09:04

Policja temat bada...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez telka_es » sobota, 24 mar 2007, 09:07

a skad ty masz info że to taka a nie inna sumka skoro teczka zginęla........

oj cwaniaczek - demagog z Ciebie ;/
telka_es
Terminator

Postprzez kacper » sobota, 24 mar 2007, 09:12

telka_es napisał(a):a skad ty masz info że to taka a nie inna sumka skoro teczka zginęla........

oj cwaniaczek - demagog z Ciebie ;/

To nie ja wymysliłem . To jest tekst z pierwszej strony wczorajszej Gazety Kołobrzeskiej , którą właśnie czytam
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez mimoza » sobota, 24 mar 2007, 20:45

rodzina tych od teczki pracuje w policji - spokos
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » sobota, 24 mar 2007, 22:56

ciekawostek ciag dalszy... publiczną informacja jest to, że umowy zawierane przez Agencje Mienia Wojskowego sa bardzo korzystne dla dzierżawców i dla wszystkich dzierżawców przejecie nieruchomosci przez Miasto w 2004 roku i stawki miejskie to byl SZOK bo ceny wzrosły kilkukrotnie.
wielu dzierżwacom na swoich nieruchomościach miasto od zarania dziejów zaliczało koszty inwestycji na poczet czynszów lub cen sprzedazy-tak samo dzieje się przy kupnie lokali komunalnych...
moze i tym trzeba zainteresowac policje?żenująca jest ta nagonka
killer
Ważniak

Postprzez killer » sobota, 24 mar 2007, 23:16

a i ta kwota wydaje się ogramna...przeciez ona tam dzierżawi kawałek placu ( nieduży) i stary obiekt akumulatorowni, który nawet teraz wyglada jak przeznaczony do rozbiórki....cos ta brakująca kasa wyolbrzymiona
killer
Ważniak

Postprzez Deja Vu » niedziela, 25 mar 2007, 23:56

Kolejna SUPER sensacja Gazety Kołobrzeskiej ? Ta gazeta coraz bardziej spada na bruk.
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez killer » poniedziałek, 26 mar 2007, 21:05

0wn4g3 napisał(a):Przecież to nie GK wywołała ta nagonkę, jeno UM. Nie rozumiem, czemu sie putasz, przecież to Dziembotyzm, tylko na odwrót...
Ciśniesz się jakby miał od tego się skończyć świat.
Widziałem dokumenty dotyczące tej sprawy i intryguje mnie jakim cudem moga istnieć dwie równoległe umowy opiewające na dwie różne kwoty, z czego ta korzystniejsza dla najmującego nie ma pieczęci skarbnika i ogólnie wygląda jak napisana szybkensem na kolanie?

jakie to dziwne...wszyscy widzieli dokumenty ale wydaje mi sie ze nie wszyscy wszystkie! wystarczy jednak zwrocic uwage ze obnizenie czynszu było DLA WSZYSTKICH najemców na terenie dawnej jednostki - pewien jestem ze z powodów jak pisze wyzej.
takie czepianie sie jest powodem do ciskania sie, dla kazdego kto ma choc resztki zdrowego rozsądku :-)
killer
Ważniak

Postprzez Deja Vu » wtorek, 27 mar 2007, 08:25

0wn4g3 napisał(a):Przecież to nie GK wywołała ta nagonkę, jeno UM. Nie rozumiem, czemu sie putasz, przecież to Dziembotyzm, tylko na odwrót...
Ciśniesz się jakby miał od tego się skończyć świat.
Widziałem dokumenty dotyczące tej sprawy i intryguje mnie jakim cudem moga istnieć dwie równoległe umowy opiewające na dwie różne kwoty, z czego ta korzystniejsza dla najmującego nie ma pieczęci skarbnika i ogólnie wygląda jak napisana szybkensem na kolanie?

Z tego co piszesz jesteś osobiście zaangażowany w ten artykuł? Jeżeli widziałeś te umowy to dlaczego nie powiadomiliście o tym prokuratury?
I jeszcze jedno. Co to jest dziembotyzm?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez telka_es » wtorek, 27 mar 2007, 23:29

simplicissimus napisał(a): ale obrażanie ludzi uprawiaj sobie przy piwie, a nie publicznie, na forum.

tak jak Oleksy :lol: tylko uważaj żeby nikt cie przypadkiem nie nagrał :wink:
telka_es
Terminator

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg