Wybić z głowy Kazamaty

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Wybić z głowy Kazamaty

Postprzez Didi » piątek, 23 mar 2007, 09:08

idac za kol24.pl

Kod: Zaznacz cały
Cel nowego inwestora, który przejął lokal po Kazamatach jest jeden - tak zmienić jego wizerunek, żeby ludzie z miejsca zapomnieli, że była tu wcześniej dyskoteka.

Na początku był tu duży dwupiętrowy sklep z artykułami przemysłowymi. Można było tam kupić prawie wszystko. Później lokal przy Słowińców 1 zamienił się w jaskinię hazardu, gdy otworzono tu Bingo. Najdłużej miejsce zagrzały Kazamaty - popularna dyskoteka dla młodzieży, gdzie w porywach, jednorazowo bawiło się nawet 1000 osób. Kilka miesięcy temu Kazamaty zostały zamknięte.

Jak się można było spodziewać tak duży lokal w centrum miasta długo nie będzie stał pusty. Wiadomo, że jest już inwestor, który planuje wyłożyć duże pieniądze na remont.  Trwają właśnie prace projektowe. W Gminnej Spółdzielni Pracy "Samopomoc Chłopska", do której należy lokal nie chciano nam jednak powiedzieć co dokładnie ma powstać w tym miejscu.
 - Obowiązuje nas tajemnica handlowa, jedyne co mogę zdradzić to, że tym razem będzie to branża handlowa - usłyszeliśmy.
Pytaliśmy dalej. Z innych źródeł udało nam się dowiedzieć, że będzie to duży market spożywczy, który ma już jeden swój sklep w Kołobrzegu.  Inwestor planuje remont nie tylko wnętrz. Budynek ma zmienić też wizerunek zewnętrzny. Zmieni się nawet jego kształt.

Monika Makoś

O tym ze bedzie tam market Sano mowiono juz duzo duzo wczesniej ;p
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez telka_es » piątek, 23 mar 2007, 09:14

no i niech sie zmienia ja bym wolała aby tam jednak jakaś jaskinia rozrywki była (w pozytywnym tego słowa znaczeniu nie jak poprzednia - mordownia) niż kolejne centrum hanlowe lub supermarket ;/

to jest za dobra lokalizacja na supermarket ;p
telka_es
Terminator

Postprzez Flo » piątek, 23 mar 2007, 09:21

lepiej mogliby zrobic centrum handlowe ale nie taki szajs jak hosso :twisted:
Flo
Arcymistrz

Postprzez telka_es » piątek, 23 mar 2007, 09:26

jakby zrobili centrum handlowe któe w założeniu miałobyć super to i tak by wyszedł "taki szajs jak hosoo" niestety takie zapotrzebowanie kołobrzeżan.......... ;/
telka_es
Terminator

Postprzez r00t » piątek, 23 mar 2007, 09:30

...nic lepszego niż hosso nie powstanie w k-gu, bo nie ma tutaj dużego zbytu na markowe ciuchy i inne gadżety - za małe miasto.

Kolejny sklep w k-gu? Ja myślę że to bez sensu, sklepów tutaj mamy bardzo dużo (i tak nic ciekawego w nich nie ma) To jest miasto turystyczne (takim przynajmniej mamy ambicje być) i w tym mieście nie ma gdzie zostawiać pieniędzy nocami w lecie...

Myślę, że ludzie szybko przyzwyczają się do nowej funkcji budynku, w końcu w Kołobrzegu nie ma nic poza sklepami....
r00t
Administrator

Postprzez Flo » piątek, 23 mar 2007, 09:34

czasami wstyd mi za gust kołobrzeżan. Chodze po miescie i noz sie otwiera w kieszeni jak widze co oni sprzedaja :shock:
Flo
Arcymistrz

Postprzez Deja Vu » piątek, 23 mar 2007, 09:53

Flo napisał(a):czasami wstyd mi za gust kołobrzeżan. Chodze po miescie i noz sie otwiera w kieszeni jak widze co oni sprzedaja :shock:

Flo błąd w interpretacji. Sprzedają to na co jest zbyt. Flo to chyba logiczne.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Flo » piątek, 23 mar 2007, 09:54

Deja Vu napisał(a):
Flo napisał(a):czasami wstyd mi za gust kołobrzeżan. Chodze po miescie i noz sie otwiera w kieszeni jak widze co oni sprzedaja :shock:

Flo błąd w interpretacji. Sprzedają to na co jest zbyt. Flo to chyba logiczne.

dlatego mowie ze ludzie maja tragiczny gust, jesli schodzi to co jest
Flo
Arcymistrz

Postprzez cushu » piątek, 23 mar 2007, 10:13

Spoko.. teraz będziemy wyrywać napalone lasencje w dziale mięsnym, szybko i tanio będzie w dziale rybnym, a tuningery rzeczywistości w promocyjnych cenach na półkach z żarciem dla wegan. Się żyje w uzdrowisku, się ma... :lol:
My musimy naprawdę leżeć w jakimś centrum trójkąta bałtyckiego, najwięcej serwisów informacyjnych (jakby się tu coś ważnego działo), najwięcej supermarketów na mieszkańca (wiadomo - zdrowa konkurencja, a ceny ciągle podobno jak w Warszawie).
cushu
Terminator

Postprzez Grolsch » piątek, 23 mar 2007, 10:31

telka_es napisał(a):jakby zrobili centrum handlowe któe w założeniu miałobyć super to i tak by wyszedł "taki szajs jak hosoo" niestety takie zapotrzebowanie kołobrzeżan.......... ;/

Popieram 100 %centowo gdzie komu potrzebny kolejny supermarket typu SANO (hehehe) faktycznie centrum handlowe by było dobrym pomysłem.Tylko ,ze nie jest to realne na tak mały Kołobrzeg gdzie poza sezonen psy tyłem szczeka.Jeszcze troche czasu minie jak w Kołobrzegu jakiś inwestor postawi centrum handlowe typu GALAXY jakie jest w Szczecinie :D...... Fajnie by byłooooo A tym czasem trzeba cieszyć się z HOSSO ;)
Grolsch
Twardziel

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 12:54

kolejny market? w takim miejscu? uszczypnijcie mnie bo chcialbym uwierzyc , ze snie..

PS. jasne, dajcie handlowcom rozpierprzyc to miejsce w cholere

PS2. moze niech zaczna tam sprzedawac narkotyki , przynajmniej jakas konkretna kasa bedzie

PlayStation3. turyści, spadówa do mielna
FiDo
Arcymistrz

Postprzez killer » piątek, 23 mar 2007, 22:58

WZT napisał(a):"

A jesli bedzie to gdzie oni planuja parking zrobic???
Tam niema miejsca i na dodatek jednokierunkowa jest....

wiesz,ale pytanie...
pas starosta wydając pozwolenia na budowę lub zmianę sposobu uzytkowania nie zajmował sie i nie zajmuje takimi błahostkami-podbnie Pani naczelnik wydziału budownictwa w starostwie....a gdzie hosso ma zgodnie z rozporządzeniem w sprawie warunków technicznych wystarczającą ilość miejsc parkingowych?
twoje pytanie traktuje jako retorycznie...niestety
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » sobota, 24 mar 2007, 14:34

r00t napisał(a):...nic lepszego niż hosso nie powstanie w k-gu, bo nie ma tutaj dużego zbytu na markowe ciuchy i inne gadżety - za małe miasto.

Kolejny sklep w k-gu? Ja myślę że to bez sensu, sklepów tutaj mamy bardzo dużo (i tak nic ciekawego w nich nie ma) To jest miasto turystyczne (takim przynajmniej mamy ambicje być) i w tym mieście nie ma gdzie zostawiać pieniędzy nocami w lecie...

Myślę, że ludzie szybko przyzwyczają się do nowej funkcji budynku, w końcu w Kołobrzegu nie ma nic poza sklepami....

niezgadzam się, zapotrzebowanie jest... ale nikt zdrowy tu nie kupuje, bo ceny są przywalone od 30 do 50 % dzisiaj oglądałem buty - takie same w koszalinie markowe badura z 2006 jest tańszy o 130 zł -- !

dopóki nie powstanie normalny sklep w cenach poznania i szczecina nikt nie bedzie tu kupował, a jak nie będzie kupował, to nieędzie obrotu, a jka nie będzie obrotu to nie będzie kasy i towaru itd...
mimoza
Rycerz forum

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg