video galeria Fida

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez cushu » czwartek, 22 mar 2007, 21:01

No wiesz.. inni pracują, a jak statywowy rozłoży statyw to ma przerwę, aż będzie trzeba przesunąć statyw :lol:

A co do produkcji to niebo, a ziemia ;) i dźwięk stereo.
Może brakuje mi trochę pointy, że chodzi o odkrywanie i gubienie się w mieście Łodzi, albo że to metafora wsp. życia. Pointy, która jednocześnie rozładowałaby napięcie, bo ono fajnie rośnie od samego początku, ale brak jest wyciszenia (chyba że polemizujesz z paradygmatem Syda Fielda? )
Ogólnie to ostatnio gustuje w takim czymś, więc mi się podoba.
Jakiego oprogramowania do tego używałeś?
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 21:08

dzieki cushu, ale tutaj zadnej metafory bym sie nie doszukiwal. ta praca glownie dotyczy formy i tylko formy. chociaz niektore ujecia moga sugerowac zmierzanie do czegos, co niestety jest bledem. ale ... to co zaprezentowalem jest jedynie swoista 'podroza' po mojej tekturze do malowania :)) pocieta nozykiem. struktura ta rzeczywiscie troche przypomina rozklad ulic, moze akurat nie w Lodzi, bo ona ma uklad plan ulic w kratke.

z programow uzylem tutaj 3d studio max, photoshopa i premiera. to wszystko :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 22:19

'gllownie formy i tylko formy' - ale zem napisal :)

dzieki Nat
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » czwartek, 22 mar 2007, 22:44

No to zrobiłeś coś nieświadomie :wink:
Bo mi się to całkiem zgrywa, jako metafora życia: od nieostrego postrzegania świata przez dziecko, poprzez pierwsze przebłyski świadomości i niezależnego myślenia, do chaosu i zagubienia w różnych sposobach postrzegania świata i wybierania życiowych dróg. Co do zagubienia w mieście, to faktycznie trochę układ przypadkowy, ale można to interpretować na podobnej zasadzie jak powyżej. Sens nadał się sam ;)
A to nie tektura kojarzy mi się z mapą, tylko cięcia widziane "ze środka" kojarzą mi się z ulicami i anonimowymi blokami :)
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 22:59

czasami czlowiek chce odepchnac sfere literacka na bok, zajac sie forma ale intuicja na to nie pozwala :) druga sprawa jest taka, ze czlowiek (przynajmniej ja) doszukuje sie symboliki czesto tam gdzie jej nie ma :) w tym wypadku muzyka, ktora uzylem ma swoja wlasna dramaturgie i ona glownie zadecydowala o obrazach jakie sie pojawiaja w danym momencie. wiec forma, ktora staralem sie pokazac plus muzyka stworzyly jakis taki mix, ktory teraz mozna interpretowac. moze o to chodzi :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » czwartek, 22 mar 2007, 23:19

To przez to że jesteśmy Polakami :lol:
Nie jestem pewny, który z polskich reżyserów to powiedział, chyba Wajda, ale chodziło o to, że we wszystkim doszukujemy się jakiegoś sensu, wszystko musi być metaforą czegoś, symbolem, a czasami coś nie znaczy nic - istnieje tylko żeby wytworzyć odpowiedni klimat. Podobno to przez ten romantyzm i ezopową mowę wszędzie doszukujemy się sensów.
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 08:44

i cos w tym rzeczywiscie jest :twisted:
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Koala » piątek, 23 mar 2007, 09:23

hmm jak by mi sie commodore wgrywało
dzwiek obraz ostry nie ostry

fajnie by bylo jak by pokazane było jak ten nozyk rozcina coś
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez FiDo » piątek, 23 mar 2007, 12:21

Koala napisał(a):hmm jak by mi sie commodore wgrywało
dzwiek obraz ostry nie ostry

fajnie by bylo jak by pokazane było jak ten nozyk rozcina coś

to juz by bylo zbyt doslowne. takie rzeczy to tylko w spotach telewizyjnych Krzysiu ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » wtorek, 27 mar 2007, 19:48

dzieki pastor :)

tunele jalowe sa z prostej przyczyny: cale ujecie jazdy kamery przez tunele (pozniej ciete na wiele ujec) na moim komputerze renderowalo sie ok 20 godzin. gdybym dodal wiecej detali, musialbym poswiecic jeszcze wiecej czasu na zrobienie ich i jeszcze wielu dodatkowych godzin na zrenderowanie. jesli chcialem prace zaliczyc w terminie musialem pojsc na jakosciowe ustepstwa :) (tym bardziej, ze komputer w czasie tych 20 bylby sparalizowany pod katem innych graficznych programow, ktorych musialem uzywac do innych celow) oczywiscie po zaliczeniu moglbym sie jeszcze tym troche bawic i upiekrzac, ale przyznam szczerze, ze juz mnie glowa boli za kazdym razem kiedy wlaczam te animacje ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 12 lip 2007, 18:50

no to pora na kolejna produkcje. druga aktorska:
siedmiomilowe buty
a dla leniwych YouTube:
siedmiomilowe buty (aczkolwiek jakos ciemniej na nim)
czekam na uwagi :)
FiDo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki