video galeria Fida

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez FiDo » środa, 21 lut 2007, 14:53

Koala napisał(a):ja zauwazyłem 2min.21sec
scena z sali widac mikrofon :D

no i jak juz wczesniej zauwazyli dzwiek jest raczej kiepski nienaturalny

jak wybiera ksiazka albo gazeta zabiera gazeta a pozniej juz idzie bez niej heheh i ten superekspress :D roxx

no wlasnie, jezeli idzie o scene z wyjsciem, to jestem zalamany. nikt z 4 osob na 'planie' nie zauwazyl, ze wychodzi bez gazety. nawet on sam :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez McCool » środa, 21 lut 2007, 15:56

FiDo napisał(a):no wlasnie, jezeli idzie o scene z wyjsciem, to jestem zalamany. nikt z 4 osob na 'planie' nie zauwazyl, ze wychodzi bez gazety. nawet on sam :)

spokojnie, nawet w takich superprodukcjach jak James Bond zdarzały się takie błędy :D
McCool
Rycerz forum

Postprzez Koala » środa, 21 lut 2007, 20:39

FiDo napisał(a):
Koala napisał(a):ja zauwazyłem 2min.21sec
scena z sali widac mikrofon :D

no i jak juz wczesniej zauwazyli dzwiek jest raczej kiepski nienaturalny

jak wybiera ksiazka albo gazeta zabiera gazeta a pozniej juz idzie bez niej heheh i ten superekspress :D roxx

no wlasnie, jezeli idzie o scene z wyjsciem, to jestem zalamany. nikt z 4 osob na 'planie' nie zauwazyl, ze wychodzi bez gazety. nawet on sam :)

biegnie biegnie zapitala po tych schodach dobiega do dr i iii i nawet normalnie oddech moze złapac i wszytko spokojnym tchem naturalnie by bylo jak by sie jeszcze z kilka minut podusil i dopiero sapiac powiedzial czy jeszcze on moze wejsc

a i to jak wyciaga okulary pudełko uderza o biurko nie było specjalnie ale fajnie wyszło...

o keeper miala racje dopiero za drugim razem zauwazylem ze tej babeczki w bialej kurtce nie ma :D a przechodzac dalej jakis koles stoi kolo tych 2 dziewczyn

zabrac mu miotłe tak jej sie nie trzyma :P

a ty fido co wiesz na temat temperatury barwowej?
Koala
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 5257236

Postprzez FiDo » środa, 21 lut 2007, 20:44

McCool, dzieki ale moja produkcja nie jest na tyle skomplikowana zeby robic takie uhybienia ;)

Koala, bo Pawel to wysportowany facet :lol:
a kto Ci powiedzial, ze uderzanie pudelka o biurko nie bylo specjalnie? ;)

jak widac po zdjeciach, niewiele wiem ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Koala » środa, 21 lut 2007, 20:47

FiDo napisał(a):McCool, dzieki ale moja produkcja nie jest na tyle skomplikowana zeby robic takie uhybienia ;)

tak mi sie wydawalo ze nie bylo specjalnie bo jak to sie stało pan doktorek spojzał sie tak jak by patrzyl czy ma grac dalej ::P

to moze powiesz nam jaka najwwieksza pojemnosc maja plyty cd

WIECEJ FILMIKÓW dawaj :P
Koala
Mistrz klawiatury

Postprzez FiDo » środa, 21 lut 2007, 20:48

Koala napisał(a):
FiDo napisał(a):McCool, dzieki ale moja produkcja nie jest na tyle skomplikowana zeby robic takie uhybienia ;)

tak mi sie wydawalo ze nie bylo specjalnie bo jak to sie stało pan doktorek spojzał sie tak jak by patrzyl czy ma grac dalej ::P

wiele razy sie patrzyl w kamere. prawie w kazdym dublu. ludzie kiedy graja maja rozne niekontrolowane odruchy. moze to jest dziwne, ale prawdziwe :) uderzenie pudelka bylo zamierzone, ale nie przeze mnie. przez doktorka
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Koala » środa, 21 lut 2007, 20:52

FiDo napisał(a):
Koala napisał(a):

wiele razy sie patrzyl w kamere. prawie w kazdym dublu. ludzie kiedy graja maja rozne niekontrolowane odruchy. moze to jest dziwne, ale prawdziwe :) uderzenie pudelka bylo zamierzone, ale nie przeze mnie. przez doktorka

na egzamin bez gajera eee fajne fajne z morałem... pozdrawiamy superexpress
Koala
Mistrz klawiatury

Postprzez FiDo » środa, 21 lut 2007, 20:54

Koala napisał(a):
FiDo napisał(a):
Koala napisał(a):

na egzamin bez gajera eee fajne fajne z morałem... pozdrawiamy superexpress

na uczelniach 'artystycznych' na egzaminy chodzi sie bez gajerka ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 15:19

kolejna 'produkcja'. tym razem eksperyment :twisted:

film
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » czwartek, 22 mar 2007, 19:54

po głosowaniu wyłączył mi się dźwięk i zniknął obraz, było coś ciekawego dalej? :wink:
Z początku balans trochę nie ten, jak świeci słońce jest już ten. Dźwięk jest łączony "na ostro" i czasami słychać drażniący przeskok. Łączone są ze sobą dwa takie same kadry, tylko przemawia już inna osoba, że kamera jest z ręki to nie jest to takie tragiczne bo zmienia się lekko kadr, ale jakby była ze statywu to już byłaby magia niemego kina i pierwsze efekty specjalne ;) Niektóre ujęcia cięte są w połowie ruchu i ma się wrażenie jakby obraz urwał się w pół zdania. Fajne jest z początku, kiedy jest wprowadzenie i ujęcie studentów bawiących się telefonami, ale ta koncepcja chwilę po tym znika. Ujęcia są stosunkowo krótkie i chyba przez to trudno jest się skoncentrować na tym co mówią ci ludzie, zwłaszcza, że mówią po dwa trzy zdania. Jedna głowa mówi do masy głów. Brak mi jakiegoś jednolitego rytmu, mam lekkie poczucie dezorientacji i poddenerwowania. Mównica filmowana z żabiej perspektywy umyślnie, czy nie było innej możliwości?
Chyba że to wszystko jest robione umyślnie, ale wtedy nie przemawia to do mnie, bo z takimi imprezami mam tylko jedno skojarzenie, senność i nudna. Zamiast tylu przebitek uczestników, wolałbym dać ujęcia much sennie chodzących bo szybach w ostatnich słonecznych promieniach zimy, rozmarzone spojrzenia za okno itp.
Widziałem tylko 7 minut, wiec to tylko takie wstępne uwagi, nie wiem jak to się ma do całości filmu :)
Poza tym inna kwestia teoretyzować inna robić ;)
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 20:14

oi [beeep]! nie ten film wrzucilem :lol: dzieki cushu za uwagi, ale nie to chcialem zebyscie widzieli :lol: :lol: :lol:

sorry, juz wrzucam wlasciwy film :P

ten, ktory obejrzales to nic innego jak nudna debata, studencka zabawa w polityke robiona jednym idiotycznym handy-camem. dlatego balans jest taki lipny, dzwiek to samo. wszystko rozstrzesione bo.. wiadomo. w kazdym razie dzieki za ocene i cierpliwosc :)
nie chcialem tego pokazywac, bo byscie wszyscy zasneli :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 20:30

po glosowaniu dzwiek i obraz sie wylaczyl najprawdopodobniej dlatego, ze caly plik sie nie zmiescil na serwer. on ma ponad 100mb :lol:

oczywiscie do wszystkiego co napisales sie zgodze. film jest tragedia, traktuje go jedynie jako jakies tam doswieczenie w dokumentowaniu, montowaniu.. koncepcji zadnej tez nie moglem sobie przygotowac wczesniej, bo szedlem na swiezo nie wiedzac co mnie czeka. generalnie przy filmowaniu takich debat powinno sie uzywac 3 kamery. dwa plany na mownice i jedna na przebitki. szkoda, ze nie stac mnie bylo na taki luksus ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 20:36

dobra, tutaj sie znajduje wlasciwy eksperyment:

film

raz jeszcze sorry za pomylke
FiDo
Arcymistrz

Postprzez cushu » czwartek, 22 mar 2007, 20:37

a tam, chciałbyś zaraz superprodukcje :lol:
Wystarczy jedna: bierzesz program, zaznaczasz najważniejsze punkty, bez których nie można się obyć, a między nimi kręcisz przebitki, pijesz darmową kawę i wyrywasz panienki na statyw :wink:
cushu
Terminator

Postprzez FiDo » czwartek, 22 mar 2007, 20:40

no tak, tylko na statyw. bo na ta kamere sie nie da :lol:
FiDo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki