Playstation 3

Wszystko co tyczy się sprzętu, sterowników i problemów z tym związanych.

Playstation 3

Postprzez Grolsch » czwartek, 22 mar 2007, 12:34

Co sądzicie na temat nowej konsoli z serii playstation 3.Osobiście na niej grałem jestem naprawde zaskoczony ,bo naprawde graficznie to rewelka.Co sądzicie czy duża ilość Nas Polaków będzie zainteresowana sprzęcikiem?
Ceny są uregulowane wersją jaką chemy zakupić.
Dodam ,że szału nie zrobił Xbox 360 który również jest drogii.Niestety nie cieszy się za dużą popularnością z powodów cenowych.

http://www.123gry.pl/Produkty/Sony/Play ... _1168.html

Wygląd i wykonanie chyba nic nie ma do zarzutu
Grolsch
Twardziel

Postprzez Martius » czwartek, 22 mar 2007, 13:18

Jezli xbox 360 jest drogi to playstation 3 jest ? - bardzo drogie ? :twisted:
Tak naprawdę obydwie konsole to skarbonka na przykładzie konsoli xbox 360
Wersja premium ok. 1500-1600 zł
Joypad Oryginalny Bezprzewodowy X360 –170 zł
Pilot DVD (X360) –120 zl
No i chyba najważniejsze, bo ja nie widzę przyjemności grania na monitorze 19 calowym (przejściówka około 120 zł) telewizor z full hd (1080) nie hd ready, bo takowy zależnie od rozdzielczości oferuje całkiem niezła jakość obrazu, ale daleko mu mimo wszystko do 1080p .
Dodam od siebie, że jeżeli ktoś z was chce kupić LCD czy plazmę w kołobrzeskich agd-rtv (a tu szczególnie nie polecam sklepu o magicznej nazwie Media-Expert czy jakoś tak a chce być z niej zadowolony niech wpierw sobie poczyta, czym jest hd ready/True hd/full hd
Sprzedawcy bardzo często mylą pojęcia i wprowadzają klientów w błąd.
Ceny przyzwoitych odbiorników od wielkości (5 tys do 11-12 tysiecy )w droższe nie widzę sensu inwestować .
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez Grolsch » piątek, 23 mar 2007, 10:13

Porządny TV + kino domowe w paru słowach to własnie co musi posiadać każdy urzytkownik ps3 lub x box 360 dla wzbogacenia dzwieku i obrazu.To duże wydatki.Lecz zapalonych graczy nie odstraszy cena konsoli i samych gier ktore cześciowo są czytane z PS I i PS II na nowym playstation :D.

Osobiscie pamiętam ile siedziałem przed TV walcząc z grami na PS1 i PS II godziny nocki puzniej całe dnie.Aktualnie smigam na Xbox-e ,ale mam plany zakupu właśnie PS3. :twisted:
Grolsch
Twardziel

Postprzez Owee » sobota, 24 mar 2007, 20:12

Dziś osobiście testowałem tą zabawkę - powiem tak - jak narazie żadna rewelacja - przynajmniej jeśli chodzi o gry - dla pełnego efektu należy posiadać TV z FULL HD (tak, tak , full HD (czyli 1080p) a nie HD Ready (czyli 1080i) - bo na podłączeniu przez zwykłe chinche jak gry wyglądają jak na PS2 - grałem tylko w resistance - fall of man - a ta wspiera "tylko" 720p więc nie pokazała pełnych możliwości konsoli - granie na padzie w gry typu FPP to nieporozumienie jeśli całe życie grałeś za pomocą klawy i myszki - konsola jest BARDZO cicha i dosyć ciężka - heatpipe'y trochę jednak ważą, no i ta koszmarna emaliowana obudowa = ślady po paluchach i trzeba BARDZO uważać na zarysowania - tyle jeśli chodzi o wrażenia estetyczne i pod kątem grania.
Owee
Dyskutant

Postprzez Owee » poniedziałek, 26 mar 2007, 19:53

w salonie MEDIA EXPERT - btw - konsola długo nie postała bo już dziś się sprzedała :)

Ja się jeszcze trochę wstrzymam a jak kupię to tylko wersję amerykańską bo wraz z japońską mają lepszą wsteczną kompatybilność - nie weidzieć czemu sony nie zdecydowało się na wyposażenie europejskich konsol w emotion engine który własnie za to odpowiada - w przypadku wersji japońskiej i amerykańskiej ma być ponoć dużo lepiej jeśli chodzi o odpalanie gier z ps2.

Ale tak czy inaczej ta konsola nie służu tylko do gier - ma wifi, blutacza, no i można instalować na niej inny system operacyjny - na necie gdzieś jest filmik jak poszczono na niej jakioegoś linucha - chyba ubuntu - robiąc z niej najnormalniejszy komputer :)
Owee
Dyskutant

Powrót do :: hardware