Kuluary radnego Z.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 20:43

qrczak napisał(a):Pan radny bez rozsiewania plotek i swoich tekstów: "mówi się w kuluarach", "nieoficjalnie się dowiedziałem" nie może normalnie funkcjonować. Oprócz tych oklepanych regułek nie ma raczej nic więcej do powiedzenia.

trafnie....trafnie...
:lol:
killer
Ważniak

Re: Kuluary radnego Z.

Postprzez Demurrer » czwartek, 22 mar 2007, 10:17

killer napisał(a):Najpierw to: http://www.informacje.kolobrzeg.pl/2007 ... vii-sesja/

radny Z. opowiada o spiskowej teorii uchwały .

A mi zawsze wmawiano, ze to prawica jest od spiskowych teorii dziejów.

Ups, przecież teraz radny Z. jest prawicowiec pełną gębą. Więc w sumie się zgadza. :lol:
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mtex » czwartek, 22 mar 2007, 12:51

[quote="Demurrer"][quote="killer"]]

quote]

Niesłusznie Ci wmawiano bo przeciez taki Antoni M. i jeszcze paru innych jego kolegów, myśli wyłącznie w kategoriach wykluczających jakiekolwiek spiski.
mtex
Bywalec

Postprzez killer » czwartek, 22 mar 2007, 18:39

mtex napisał(a):
Demurrer napisał(a):
killer napisał(a):]

quote]

Niesłusznie Ci wmawiano bo przeciez taki Antoni M. i jeszcze paru innych jego kolegów, myśli wyłącznie w kategoriach wykluczających jakiekolwiek spiski.

nie wiem czemu wyjeżdżasz z Antonim M.?Mało tego co mamy lokalnie?To chyba najlepszy przykład!
killer
Ważniak

Postprzez Demurrer » piątek, 23 mar 2007, 10:09

Używając rozumowania radnego Z. można zapytać jakie były kuluary tego: :lol:

Dariusz Zawadzki, radny miejski PO został kierownikiem filii DPS u przy ul. Ogrodowej. - Od dawna starałem się o takie stanowisko – mówi.
Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu, którego część stanowi filia podlega Starostwu Powiatowemu, którym od ostatnich wyborów rządzi PO. Konkursu na stanowisko nie było, bo nie ma takiej potrzeby. Dariusz Zawadzki, jak mówi, ma odpowiednie kwalifikacje do objęcia takiego stanowiska. – Mam wyższe wykształcenie, skończyłem administrację, podyplomowo jeszcze zarządzanie strategiczne przedsiębiorstwem. Co jednak ważniejsze przez sześć lat pracowałem w kołobrzeskich Warsztatach Terapii Zajęciowej – mówi radny.
Na temat insynuacji o polityczne nadanie na stanowisko mówi krótko: - Nawet gdybym podjął się pracy na stanowisku fizycznym powiedziano by, że to z nadania. Tymczasem moja praca zatoczyła pewien krąg. Zaczynałem pracę z niepełnosprawnymi i bardzo chciałem do tej pracy wrócić.

http://www.kol24h.pl/index.php?option=c ... &Itemid=47

Już chyba gdzieś pytałem - ilu jeszcze bezrobotnych kolegów z PO zostało do zagospodarowania?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kacper » piątek, 23 mar 2007, 14:44

Demi a co szukasz pracy ?
Boli to że to nie członkowie PiS u dostają pracę ?
Takie realia . Spójrz co się dzieje np. w MSZ , ilu wyrzucono ambasadorów i pracowników . A teraz nie ma ludzi na ich miejsca i mamy z tego co wiem ponad 10 wolnych etetów na ambasadach .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » piątek, 23 mar 2007, 20:06

A ja bym chciał wrócić do głównego wątku tego tematu. Z całym szacunkiem dla Pana radnego, ale jego wypowiedź ciężko usprawiedliwić nawet, gdyby padła z ust laika. Proszę jednak zważyć wykształcenie osoby wypowiadającej się w tej kwestii i jej doświadczenie zawodowe. To powiedział ktoś, kto pracował w WYDZIALE NIERUCHOMOŚCI zarówno UM jak i Starostwa. ..."uchwała pod jakąś panią".... otóż nie pod jakąś panią, a dla tej osoby, co w uzasadnieniu było wyraźnie wskazane, ponieważ ustawa o gospodarce nieruchomościami tak wskazuje. Kłania się zatem również znajomość przepisów, mających zastosowanie w tym przypadku. Nie znać ich i głosować nad nimi? Trochę dziwne. Z tego wniosek, że Pan radny nie zna przepisów, które z racji wykonywanej pracy w UM i SP znać musiał. Może się mylę, ja tak to widzę.
Ale proszę tego postu nie traktować jako czepianie się, każdy ma prawo do pomyłki. Chciałem tylko wyrazić swoje zdanie w tej materii.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 23 mar 2007, 22:35

ponoć radny mówi że nic nie mówił a na pewno nie to co wszyscy słyszeli :lol: w tv...
cóż...a co do dps`u,jesli będzie tak harował jak w um i sp no to reklama w Interwencji lub innym tego typu programie murowana...
a to jakis konkurs był na tego dyrektora?jakis link do ogłoszenia?ktos cos więcej wie?
killer
Ważniak

Postprzez Alien » sobota, 24 mar 2007, 10:09

Osobiście uważam, że radny Zawadzki został zmanipulowany - a mówiąc innymi słowy dał się podpuścić. Myślę również że zdaje sobie z tego sprawę i że jako osobie publicznej nie wypada mu iść i wyciąć prowokatorowi z bańki. A szkoda bo wtedy po rozklepanej kichawie sami moglibyśmy zobaczyć kto tak umiejętnie gra za kulisami.... :lol:
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Konsul » sobota, 24 mar 2007, 13:08

Alien napisał(a):Osobiście uważam, że radny Zawadzki został zmanipulowany - a mówiąc innymi słowy dał się podpuścić. Myślę również że zdaje sobie z tego sprawę i że jako osobie publicznej nie wypada mu iść i wyciąć prowokatorowi z bańki. A szkoda bo wtedy po rozklepanej kichawie sami moglibyśmy zobaczyć kto tak umiejętnie gra za kulisami.... :lol:

Radni są manipulowani???? Nie mają własnego zdania, nie weryfikują informacji, które otrzymują????? Alien wskazujesz na bardzo niepokojącą rzecz, tym bardziej, że z racji wcześniej wykonywanych obowiązków, ten radny powinien znać ustawę, na której głównie pracował w samorządzie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Alien » sobota, 24 mar 2007, 13:19

Konsul napisał(a):
Alien napisał(a):Osobiście uważam, że radny Zawadzki został zmanipulowany - a mówiąc innymi słowy dał się podpuścić. Myślę również że zdaje sobie z tego sprawę i że jako osobie publicznej nie wypada mu iść i wyciąć prowokatorowi z bańki. A szkoda bo wtedy po rozklepanej kichawie sami moglibyśmy zobaczyć kto tak umiejętnie gra za kulisami.... :lol:

Radni są manipulowani???? Nie mają własnego zdania, nie weryfikują informacji, które otrzymują????? Alien wskazujesz na bardzo niepokojącą rzecz, tym bardziej, że z racji wcześniej wykonywanych obowiązków, ten radny powinien znać ustawę, na której głównie pracował w samorządzie.

To Twoje wnioski Konsulu.... Choć trudno się z nimi nie zgodzić
Alien
Coś tam napisał

Postprzez Konsul » sobota, 24 mar 2007, 13:42

I jeszcze jedna rzecz, skoro dyskusja toczy się wokół tej osoby. Ja pamiętam jeszcze jedną wypowiedź, i bodajże uchwałę skierowaną przez radnego na obrady sesji. Otóż chwalił się, że będzie to uchwała umożliwiająca zamianę użytkowania wieczystego na własność. Powiem tylko, że prawo nie przewiduje takiej możliwości. Dodatkowo, uzasadnienie radny oparł wtedy na nie obowiązującym już przepisie prawnym.
Czyli po raz co najmniej drugi mamy do czynienia z niewiedzą pana radnego, przykro to pisać, bo on sam pracował w samorządzie, w wydziałach, które zajmowały się nieruchomościami. I to tyle względem jego kompetencji w tej materii.
Każdy się myli, i może źle interpretować prawo, zwłaszcza w tej dziedzinie. To są dość skomplikowane rzeczy. Tym bardziej trzeba się zastanowić jak się postępuje i co się mówi.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » środa, 28 mar 2007, 22:20

Ale prowokator jest duzy, głosny i "nad radnym"...
killer
Ważniak

Postprzez qrczak » czwartek, 29 mar 2007, 20:13

Nie no co opowiadacie. Taka chodząca mądrość i rozum jak pan radny dałby się manipulować :?: Przecież to niedorzeczne.
qrczak
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg