adieu teatrowi adieu kocertom

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

adieu teatrowi adieu kocertom

Postprzez mimoza » środa, 21 mar 2007, 21:07

Ten projekt jest za drogi - tak komentuje się nierozstrzygnięty dzisiaj przetarg na Regionalne Centrum Kultury. Prezydent jest zaszokowany.

:arrow: tekst + mp3

nie bedzie tetrzyków i koncertów - no i bardzo dopsze... po co to komu na wsi... Niemce przywiozo sobie same orkiestre i Cyganów żeby im grały do pifffaaaa... i kełbasy a potem pojadom na radzikowo gzic sie z ruskamy a my im napieczemy ciepłych bułeczków ... dobra jest
mimoza
Rycerz forum

Re: adieu teatrowi adieu kocertom

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 21:14

mimoza napisał(a):Ten projekt jest za drogi - tak komentuje się nierozstrzygnięty dzisiaj przetarg na Regionalne Centrum Kultury. Prezydent jest zaszokowany.

:arrow: tekst + mp3

nie bedzie tetrzyków i koncertów - no i bardzo dopsze... po co to komu na wsi... Niemce przywiozo sobie same orkiestre i Cyganów żeby im grały do pifffaaaa... i kełbasy a potem pojadom na radzikowo gzic sie z ruskamy a my im napieczemy ciepłych bułeczków ... dobra jest

co za analfabeta pisał tekst na stronie do której mimoza podał link...Chorbaczewska winno byc przez H!czy to trudno sprawdzic?
polecam http://www.kolobrzeg.pl a tam spis telefonów :lol:
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » środa, 21 mar 2007, 22:23

jus poprawiajom wielkie dzieki
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 22:49

mimoza napisał(a):jus poprawiajom wielkie dzieki

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » środa, 21 mar 2007, 22:53

killer - ale cieszysz się że nie bedzie teatrzyku i innych pierdół w tym stylu ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 23:04

szczerze i uczciwie?
nie jestem ani fanem ani znawcą tego rodzaju sztuki.osobiście żyje i zyc bedę bez taego rodzaju przedsięwzięć.
zdaje sobie natomiast sprawę, że takie miejsce i taka działanośc jest niezbędna.zaczynając od dzieci szkół podstawowych które powinny poczuc choc namiastkę sztuki scenicznej, przez gimnazjum i szkoły średnie które powinny zobaczyc coś lotów wyższych powiązanego z etapem rozwoju na jakim sie znajdują...
a i starszym ( w róznym wieku ) jesli da sie mozliwość to pewnie raz na ruski rok ale pofatygują się żeby zwyczajnie zlekkkkkka sie odchamic :-)
jestem za a że nie wyszło?to zbieg hossy na rynku budiwlanym i szalejących cen materiałów i wykonastwa...zawsze mamy pod górkę i już :-(
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » środa, 21 mar 2007, 23:07

tyle to też wiem - ale co robiemy mr szahal - kilim go ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 23:11

mimoza napisał(a):tyle to też wiem - ale co robiemy mr szahal - kilim go ?

muzina nie miec pomysła :cry:
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » środa, 21 mar 2007, 23:16

a - czekamy aż Niemce nas kupio... ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez killer » środa, 21 mar 2007, 23:29

a moze faktycznie trzeba powaznie podejsc do ppp?partnerstwo publiczno prywatne wydaje sie jedynym rozwiązaniem tylko co ten prywatny partner miałby z tego miec???
killer
Ważniak

Postprzez mimoza » piątek, 23 mar 2007, 08:48

killer napisał(a):a moze faktycznie trzeba powaznie podejsc do ppp?partnerstwo publiczno prywatne wydaje sie jedynym rozwiązaniem tylko co ten prywatny partner miałby z tego miec???

galerię sklepów + empik np. bo nie ma w wsi aktualnych wydawnctw + multimedia ... + knajpa i przy tym utrzymywać sale widowiskową ...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez telka_es » piątek, 23 mar 2007, 08:58

mimoza napisał(a):

galerię sklepów + empik np. bo nie ma w wsi aktualnych wydawnctw + multimedia ... + knajpa i przy tym utrzymywać sale widowiskową ...

a t jest akurat great idea - ja jestem jak najbardziej za........ bo teraz nic ale to kompletnie nic sie nie dzieje siedziałam 4 dni w kołobrzegu i już mi sie nudziło, bo nawet do kina nie ma na co iść same starocie.......

co do tej knajpki to nalepiej taka kawiarenka gdzie można usiąść poczytać gazetke lub książke, przy tym jakaś galeria , tak jak w jednej z londyńskich galerii utworzonej po starej fabryce nad TAmizą ............

hmmmm........ marzenie.........
ale myśle że zdałoby egzamin.......
nawet Niemcy by przysiiedli wracając ze spacerów znad morza , myśle nawet że bylaby tam ich większość.... <a że głośno gadają zniszczyli by urok takiego miejsca..... ale to już gdybanie >

ja jestem jak najbardziej za, a tu pomysł trafiony.....
telka_es
Terminator

Postprzez killer » piątek, 23 mar 2007, 23:00

telka_es napisał(a):
mimoza napisał(a):

a t jest akurat great idea - ja jestem jak najbardziej za........ bo teraz nic ale to kompletnie nic sie nie dzieje siedziałam 4 dni w kołobrzegu i już mi sie nudziło, bo nawet do kina nie ma na co iść same starocie.......

co do tej knajpki to nalepiej taka kawiarenka gdzie można usiąść poczytać gazetke lub książke, przy tym jakaś galeria , tak jak w jednej z londyńskich galerii utworzonej po starej fabryce nad TAmizą ............

hmmmm........ marzenie.........
ale myśle że zdałoby egzamin.......
nawet Niemcy by przysiiedli wracając ze spacerów znad morza , myśle nawet że bylaby tam ich większość.... <a że głośno gadają zniszczyli by urok takiego miejsca..... ale to już gdybanie >

ja jestem jak najbardziej za, a tu pomysł trafiony.....

fakt-to jest myśl...może by tak dac znac urzędnikom???
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » piątek, 23 mar 2007, 23:05

To nie jest "koncert życzeń", Miasto ma określoną kwotę na inwestycję, i na dzień dzisiejszy to je ogranicza.
Spokojnie, w końcu coś się musi ruszyć, jak to w przyrodzie.
Ewentualnie można zrobić pijalnię piwa, gdzie będzie można posłuchać z magnetofonu muzyki poważnej. I nastąpi połączenie wymagań "ludu" i sztuki wyższej. A za 2,3 sezony takiej działalności coś się zarobi, i będzie można zainwestować. :)
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » piątek, 23 mar 2007, 23:38

miasto ma rozstzrygniey konkurs na koncepcje i czesc kasy na realizacje z zewnatrz i tylko to jest problemem...
reszte dałoby się pewnie jakos zrobić :P
killer
Ważniak

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg