Datki z mszy pójdą na budowę meczetu

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Colinare » poniedziałek, 19 mar 2007, 15:25

A tak, słyszałem o nim. Podobnie do Konecznego chyba pisał. Ale książęczka Giertycha to streszczenie Konecznego. Co do islamu masz dobry artykuł o tym w "Opcji na prawo". Zresztą. Wystarczy poczytać Koran. A Deja Vu nie rozumiem. O który fragment mojej wypowiedzi Ci sie rozchodzi? A Krucjata to dobra myśl, niestety nie do zrealizowania póki co.
Colinare
Dyskutant

Postprzez Uri » środa, 21 mar 2007, 10:01

czy czasem tak straszliwie poważany i opłakiwany Jan Paweł II nie promował współpracy między religiami? już się o nim zapomina?
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Colinare » środa, 21 mar 2007, 13:21

Ja tam nie opłakuję. Natomiast jeśli chodzi o ekumenizm, jest to błąd.
Colinare
Dyskutant

Postprzez Arkadiusz K » środa, 21 mar 2007, 21:28

IHMO to jest nie do pogodzenia. Nie mam nic przeciw narodowi arabskiemu żyjącemu w Europie. Każdy człowiek ma swoją godność i każdego należy szanować. Natomiast pomieszkałem trochę w Francji i wiem czym "budowanie meczetów" się kończy. Wierzcie bądź nie, lecz muzłumanie tam się izolują od społeczeństwa. Żyją w swoich grupach. Francja ma ten poważny problem, że muzumanów pochodzenia arabskiego jest tam parę milionów i mają sporo do powiedzenia w wyborach, co się przekłada na coraz szersze dla nich przywileje. Moim zdaniem, żyjemy w Europie i nie Europa ma się dostosowywać do ich kultury lecz odwrotnie. Jeszczew raz powtórze spróbuj zrobić to co robią muzumanie w Europie na dalekim Wschodzie, wątpie czy długo pożyjesz w spokoju.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez sanddra » czwartek, 29 mar 2007, 15:54

Uri napisał(a):czy czasem tak straszliwie poważany i opłakiwany Jan Paweł II nie promował współpracy między religiami? już się o nim zapomina?

Masz rację i to dziwne, że ktoś próbuje wypowiadać się za wszystkich katolików i promuje nienawiść do innych wyznań... Bardzo to zgodne z założeniami chrześcijaństwa i nauką którą niósł nasz rodak Jan Paweł II.

Wstyd mi po prostu za takich katolików, którzy z wiarą katolicką mają tyle wspólnego co Radio M.
sanddra
Dyskutant

Postprzez sanddra » czwartek, 29 mar 2007, 15:59

Arkadiusz K napisał(a):Wierzcie bądź nie, lecz muzłumanie tam się izolują od społeczeństwa. Żyją w swoich grupach. Francja ma ten poważny problem, że muzumanów pochodzenia arabskiego jest tam parę milionów i mają sporo do powiedzenia w wyborach, co się przekłada na coraz szersze dla nich przywileje. Moim zdaniem, żyjemy w Europie i nie Europa ma się dostosowywać do ich kultury lecz odwrotnie. Jeszczew raz powtórze spróbuj zrobić to co robią muzumanie w Europie na dalekim Wschodzie, wątpie czy długo pożyjesz w spokoju.

Niesamowite, bo tam "cywilizowani" ludzie czynią więcej niż izolowanie się od innej kultury :evil:
sanddra
Dyskutant

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze