przez myśliwiec » środa, 21 mar 2007, 10:10
1. osobiscie logo ktore wygralo konkurs (nie oznacza to jeszcze ze to logo bedzie logiem UK SA) podoba mi sie coraz bardziej, zwlaszcza wersja z napisem "Uzdrowisko Kołobrzeg SA" - poczatkowo bylam zszokowana wyborem, jednak spojrzalam laskawszem okiem, kiedy zobaczylam cala reszte... logo nie dziala w prozni nie zapominajmy o tym
2. obecne logo - caly czas funkcjonujace - kojarzy mi sie z "wytryskiem", zle? loga z "wytryskami" maja prawie wszystkie polskie uzdrowiska - malo jest wyjatkow, widac to przede wszystkim na targach zagranicznych, jedno uzdrowisko obok drugiedo i wszsytkie takie same (to taka mala uwaga nie na temat), czesto odwiedzajacy pytaja (bo nazwy polskiej nie znaja i nie kojarza) co owy "wytrysk" oznacza... "wytrysk" czy "kula".... mało kto wiedział i kojarzył logo z UK SA
3. wywody czysto teoretyczne pisane przez niektorych wywoluja moje torsje, wymadrzanie sie itp... czas pokaze co bedzie, czy prezes zdecyduje sie czy sie nie zdecyduje na zmiane. nikt przeciez nie powiedzial ze to jest NOWE LOGO - jest to LOGO KTORE WYGRALO KONKURS. osobiscie chcialabym zeby stalo sie nowym... ale nie do nas decyzja nalezy
4. pytanie czysto retoryczne:
czy logo ery kojarzy sie z firma swiadczaca uslugi telekomunikacyjne?
czy logo dewoo kojarzy wam sie z samochodem?
czy logo ....
moznaby tak w nieskonczonosc. ludzie kojarza te loga z danym produktem bo tak im pokazano i powiedziano. logo to cos wiecej anizeli znak ktory ma sie kojarzyc z konkretna usluga.