skorp!on napisał(a):Nie wiem po co piszecie o przejechanych km. Nie wiem jakie ma znaczenie czy ktoś przejechał 100 tys czy milion km.
Mam nadzieję, że kiedyś w Polsce zmienią dopuszczalną zawartość alkoholu z 0,2 do 0,5 promili. Ile to razy w lecie po wypiciu piwka nie mogę jechać, bo mi wykazuje powyżej 0,2. Tyle, że na mnie jedno piwo nie działa. Kazdy organizm jest inny. jednemu kręci się w głowie, drugi czuję się jakby wypił herbatkę. Jeśli faktycznie komuś jedno piwo szkodzi, to nie powinien jechać. Zaraz pewnie pojawią się posty, że wogóle nie powinno się pić. Tyle, że w cywilizowanych krajach dopuszczają nawet 0,8 promili. U nas 0,2 i tak jest więcej wypadków.
Co do statystyk kołobrzeskich. Może kołobrzescy policjanci nie wiedzą, że informacje o łapankach szybko się roznoszą i kto jechał po pijaku za wczasu zrezygnował z jazdy lub jechał inną drogą. Wątpie by tylko 7 na 1200 kieroców było pijanych. Chyba że się mylę.
Nadal jestem za łapaniem pijanych kierowców, al;e nie w taki sposób jak to zrobiła Policja w Kołobrzegu.
Jeżdzę po Kgu już 10 lat i znam drogi kołobrzeskie gdzie Policja nie łapie/nie stoi. Inni też znają.....
taaak...i o takich akcjach tez wiedziałes i wszyscy je przewidzieli...a dzis rano?koszalińska,wschodnia i mysliwska...przy mnie zdjeli 2...o 7.15!kurcze, brawo dla policji-nie dam sie przekonac