Policja łapie pijanych kierowców.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Deja Vu » niedziela, 18 mar 2007, 09:47

Przecie żeby poprawić statystyki wystarczy sobotnia noc. Podjechać pod lokale, dyskoteki.
Blokowanie miasta to bardzo głupi pomysł. Proponuje w sezonie zrobić taką akcję. Najlepiej w weekend w czasie np. powitania lata. Będzie bardzo wesoło. Super zrobić akcję np. na drodze wyjazdowej do Dźwirzyna.
Zaczyna mi to przypominać państwo policyjne. Blokady, podsłuchy rozmów, netu, sms.
Dokąd to zmierza?
Deja Vu
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez killer » niedziela, 18 mar 2007, 12:41

nie zgodze sie z toba!jestes kierowca?ile km rocznie robisz?
ja wykrecam około 40000 km rocznie i jestem za tym zeby takie akcje były-ok dołózmy nocne pod dyskotekami.ja mam ryzykowac swym zdrowiem i zyciem a czasem i zyciem mej rodziny z powodu debilizmu jakiegos przygłupa bez wyobrazni ktory musiał sie napic alkoholu?
NIE MA MOWY!poczytałes wszystkie posty?moze sposób nie był najlepszy ale w głowach może choc jednego potencjalnego pijanego za kółkiem cos zaświtało i to juz bedzie zajebisty sukces...jakie państwo policyjne?tepienie potencjalnych zabójców z tym ci sie kojarzy??? widziałes kiedys wypadek samochodowy z bliska?widziałem spowodowany przez nawalonego goscia....zgineły 2 osoby a sprawca był lekko podrapany...i miał 1,5 promila...super,państwo policyjne,dobre sobie
killer
Ważniak

Postprzez Deja Vu » niedziela, 18 mar 2007, 13:04

Przekręciłem 15 lat za kółkiem zrobiłm ponad 400 tys km widziałem wypadki. Nie jesteś jedynym kierowcą. Ale to nie jest sposób na pijanych.
Deja Vu
Weteran

Postprzez killer » niedziela, 18 mar 2007, 13:26

jak widac z matmy jezdze wiecej i uwazam ze kazdy sposób jest dobry.tyle!
killer
Ważniak

Postprzez qrczak » niedziela, 18 mar 2007, 13:32

Licząc średnią zależną i wyważoną od całkowitej ilości przejechanych przez was dwóch tysięcy kilometrów to ja jeżdżę najwięcej z was dwóch i nas trzech. To po pierwsze primo.

Po drugie primo. Pijanych kierowców należy wyłapywać, ale nie tylko łapać tylko również odpowiednio karać.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » niedziela, 18 mar 2007, 13:49

Staram sie tylko wyjaśnć, że pomysł z blokowaniem miasta jest pomysłem siedmioloatka.
Jeżeli ma to być akcja jednorazowa to mija sie z celem. Jeżeli ma to być akcja cykliczna to wyobraź sobie sezon w K-g. Jeździsz to widzisz. A co do pijanych kierowców jest pojęcie względne. W niektórych krajach europy zachodniej kierowca do 0,5 promila wcale nie jest pijany.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Deja Vu » niedziela, 18 mar 2007, 13:57

killer napisał(a):jak widac z matmy jezdze wiecej i uwazam ze kazdy sposób jest dobry.tyle!

Nie widzę tu matmy, ale cóż. Napisałeś, że robisz 40 tys rocznie. Ale od 2 lat? 4lat? Nie mam zamiaru licytować sie z Tobą, Zakładam z góry, że przejaechałeś najwięcej kilometrów ze wzystkich kieowców. Gratuluje. :wink:
Deja Vu
Weteran

Postprzez Martius » niedziela, 18 mar 2007, 14:20

Ale macie, kto ile jak i? Poco, dlaczego i kto lepszy.
A że ktoś robi więcej tysięcy kilometrów rocznie od innych kierowców nie świadczy, że jest dobrym kierowcą i wszystko już widział.
W niektórych krajach europy zachodniej kierowca do 0,5 promila wcale nie jest pijany

Tzn, że my mamy odpuścić tym, co maja w zakresie 0,2-0,49?
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez Deja Vu » niedziela, 18 mar 2007, 14:54

Absolutnie nie! My zamykajmy ich na pięć lat, konfiskujmy samochody, wydajmy zakaz spożywania napoji alkoholowych na dzieśęć lat pod dozorem kuratora lub przedstwiciela AA. A jak nie pomoże obcinajmy ręce. Po za tym dla bezpieczeństwa obywateli wprowadźmy godiznę policyjną po 20.00, aby nawiana młodzież chodząca po mieście nie stanowiła zagrożenia dla naszego zdrowia i życia.
Chcemy Kononowicza.
Deja Vu
Weteran

Postprzez Didi » niedziela, 18 mar 2007, 15:18

kononowicz gwalcil swoja matke ja go nie chce...

a co do akcji to i tak jak na 1228 skontrolowanych aut tylko 7 osob bylo nietrzezwych moze ludzie jednak zaczynaja sie kontrolowac?
Didi
Rycerz forum

Postprzez Martius » niedziela, 18 mar 2007, 15:20

kononowicz gwalcil swoja matke ja go nie chce...

masz dowody ?
Martius
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 3816630

Postprzez Didi » niedziela, 18 mar 2007, 15:34

sprawa zajmuje sie prokuratura w bialymstoku... koniec ot

(tak prawdopodobnie, zeby nie bylo ale sa podobno bardzo istotne dowody w tej sprawie)
Ostatnio edytowano niedziela, 18 mar 2007, 15:53 przez Didi, łącznie edytowano 1 raz
Didi
Rycerz forum

Postprzez Flo » niedziela, 18 mar 2007, 15:39

Didi napisał(a):sprawa zajmuje sie prokuratura w bialymstoku... koniec ot

musisz dolozyc slowo "propably", inaczej sam popelniasz przestepstwo :)
Flo
Arcymistrz

Postprzez killer » niedziela, 18 mar 2007, 20:02

Deja Vu napisał(a):
killer napisał(a):jak widac z matmy jezdze wiecej i uwazam ze kazdy sposób jest dobry.tyle!

Nie widzę tu matmy, ale cóż. Napisałeś, że robisz 40 tys rocznie. Ale od 2 lat? 4lat? Nie mam zamiaru licytować sie z Tobą, Zakładam z góry, że przejaechałeś najwięcej kilometrów ze wzystkich kieowców. Gratuluje. :wink:

skoro prowadzimy wymiane zdań ze sobą to my dwaj nie znaczy wszyscy.z góry załozyłes ze 15 lat i 400000 to przerasta wyobrazenie zwykłego smiertelnika...otóz nie przerasta :-) i nie ma czego gratulować.
poza tym to karanie tak na dobrą sprawe się dopiero zaczęło.oczywiscie najważniejsze jest jakie konsekwencje poniesie ktos kto usiadł bez prawka po wyroku a kółkiem-jesli mierne to i skutki całego nowego systemu tez beda mierne.ale próbowac trzeba, z całą stanowczością...
a co do innych krajów-czy wszystko co na zachodzie jest lepsze?wybór jest prosty-albo jazda albo alkohol co to kurcze za gadka??? czas reakcji, refleks i analiza sytuacji na drodze zmienia się i to bez dwóch zdań...wybiegnie dziecko na droge i co?pół sekundy przy 50 km/h to ile metrów?może własnie życie tego dziecka,może twojego lub mojego wiec nie prowadz takiej dysputy...kierowca nie może prowadzic pod wpływem I JUŻ!!!
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
killer
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg