Platforma podwyższa

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » sobota, 10 mar 2007, 21:41

BLAaa napisał(a):G. Pytloch pracuje w tym urzędzie od ładnych kilku lat... Pracują też tam urzędnicy, u których terminował. osobiście jestem w stanie wskazać dwie osoby, które z powodzeniem mogłyby go zastąpić. Oczywiście wolałbym, żeby info o jego przejściu do Mielna okazało się "kaczką"... Szkoda, żeby inna gmina korzystała na wiedzy faceta, w którego inwestowała społeczność Kołobrzegu...

Słucham Blaaa tych nazwisk, myślę że ich nie podasz - bo ich nie ma. Ale słucham.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » niedziela, 11 mar 2007, 09:16

Konsul napisał(a):
BLAaa napisał(a):G. Pytloch pracuje w tym urzędzie od ładnych kilku lat... Pracują też tam urzędnicy, u których terminował. osobiście jestem w stanie wskazać dwie osoby, które z powodzeniem mogłyby go zastąpić. Oczywiście wolałbym, żeby info o jego przejściu do Mielna okazało się "kaczką"... Szkoda, żeby inna gmina korzystała na wiedzy faceta, w którego inwestowała społeczność Kołobrzegu...

Słucham Blaaa tych nazwisk, myślę że ich nie podasz - bo ich nie ma. Ale słucham.

Bardzo prosze - Gabriela Trambowicz.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 09:40

To jest jedno nazwisko :) . Poza tym od paru już lat zajmuje się innymi sprawami w urzędzie. Poza tym, chyba nigdy nie miała do czynienia z geodezją.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 11 mar 2007, 11:51

Konsul napisał(a):To jest jedno nazwisko :) . Poza tym od paru już lat zajmuje się innymi sprawami w urzędzie. Poza tym, chyba nigdy nie miała do czynienia z geodezją.

Konsul, jeżeli jest tak jak mówisz, że pewne dziedziny opierają się na pojedynczych osobach to źle świadczy o zarządzaniu miastem -

przeciwnik zastrzelił dobosza i bitwa przegrana bo nie ma kto dać sygnału do ataku... dobre sobie...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 13:40

simplicissimus napisał(a):
mimoza napisał(a):
Konsul napisał(a):To jest jedno nazwisko :) . Poza tym od paru już lat zajmuje się innymi sprawami w urzędzie. Poza tym, chyba nigdy nie miała do czynienia z geodezją.

Konsul, jeżeli jest tak jak mówisz, że pewne dziedziny opierają się na pojedynczych osobach to źle świadczy o zarządzaniu miastem -

Więcej nie pozwalała zatrudnić Rada Miejska. Nie wspominając o wynagrodzeniach dla pracowników, które do najwyższych nie należą. Więc jak inaczej przekonać wykwalifikowanych urzędników z innych miast, żeby przyszli do Kołobrzegu? Uśmiech Gromka zapewne nie wystarczy.

Z drugiej strony: Gromek w minionej kadencji był przeciwko dawaniu podwyżek urzędnikom. Ciekawe, ile dał skarbnikowi, żeby został. Bo oczywiście prezydent ma blade pojęcie o budżecie. :twisted:

Simpli podnosi istotny aspekt całej sprawy, otóż czasy, kiedy praca w urzędzie miała byc dla pracownika nagrodą samą w sobie bezpowrotnie minęły. Idę o gruby zakład, że przy rozpisaniu konkursu na stanowisko w Gosp. Nier. z tm zakresem obowiązków, które ma G. Pytloch i płacą, którą dostaję zgłosi się ZERO osób, które będą spełniać wszytskie wymagania.Po prostu, UM i inne urzędy muszą się nauczyć, że w wielu dziedzianach funkcjonują na wolnym rynku. Blaaa masz wątpliwości? To odsyłam do sytuacji w PODGiK po odejściu Pana Pukaluka.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mimoza » niedziela, 11 mar 2007, 16:01

w mojej ocenie - normalnie w miarę płacił Błaszczyk - odblokował urząd na podwyżki... ale pewnie nie wiem wszystkiego - pamiętam jedynie, że gdy Pasikowski przyznał, że zarabia 3 tysiące to się wszyscy bulwersowali - znam takich, którzy by tej roboty co on nie robili za 5... ale to pewnie kwestia ocen indywidualnych... ale zgorszenie było... że taka kupa pieniędzy itp,.
mimoza
Rycerz forum

Postprzez telka_es » niedziela, 11 mar 2007, 16:10

Błaszczyk rzucał kasą na prawo i lewo
Bieńkowski oszczędzał i w przyznawaniu nagród podwżek był dość powsciągliwy

(qrde sama nie wiem co lepsze.......?????.......)

Gromek - jak dalej sie będzie zachowywał???

jakiś złoty środek poprosze....... :wink:
telka_es
Terminator

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 16:24

"Bo oczywiście prezydent ma blade pojęcie o budżecie"

Simpli jak rozumiem masz dowody stawiając takie zarzuty czy raczej oskarżenia .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez telka_es » niedziela, 11 mar 2007, 16:28

kacper napisał(a):"Bo oczywiście prezydent ma blade pojęcie o budżecie"

Simpli jak rozumiem masz dowody stawiając takie zarzuty czy raczej oskarżenia .

bym coś powiedziała ale ugryze się w język :P
telka_es
Terminator

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 16:31

[quote="Konsul"] To odsyłam do sytuacji w PODGiK po odejściu Pana Pukaluka.[/quot

Konsul mylisz pewne sprawy .
1. Pukaluk przeszdł na emeryturę
2. Sytuacja PODGiK jest ciągle rozpatrywana pod kątem zmiany podstawy funkcjonowania - nie jako gospodarstwo pomocnicze ale jako wydział podlegajacy Geodecie powiatowemu , tak jak to jest w Koszalinie , Białogardzie czy np. Łobzie . I całe szczęście że ne zatrudniono yrektora bo byłby teraz problem .
Jeśli chodzi o płace w urzędach to pokaż mi urząd w którym tak dobrze płacą ? Może Mielno :wink:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 18:53

kacper napisał(a):
Konsul napisał(a): To odsyłam do sytuacji w PODGiK po odejściu Pana Pukaluka.[/quot

Konsul mylisz pewne sprawy .
1. Pukaluk przeszdł na emeryturę
2. Sytuacja PODGiK jest ciągle rozpatrywana pod kątem zmiany podstawy funkcjonowania - nie jako gospodarstwo pomocnicze ale jako wydział podlegajacy Geodecie powiatowemu , tak jak to jest w Koszalinie , Białogardzie czy np. Łobzie . I całe szczęście że ne zatrudniono yrektora bo byłby teraz problem .
Jeśli chodzi o płace w urzędach to pokaż mi urząd w którym tak dobrze płacą ? Może Mielno :wink:

Nic nie mylę. Oczywiście, że PODGiK ma być jednym z wydziałów Starostwa. Tylko, że nie będzie osoby, która mogłaby stanąć na czele takiego "kolosa" ( PODGiK plus Wydział GN i Mienia Powiatu ). A dlaczego? Ano dlatego, że każdy kto ma uprawnienia, aby wydawać deczyje w tym zakresie nie zgodzi się pracować za pieniądze oferowane przez Starostwo. I identycznie sprawa się ma, jeżeli chodzi o UM.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 18:58

Rozumiem Konsul że jeśli np. jutro znajdzie się osoba która pokieruje "kolosem" Ty posypiesz głowę popiołem .
:wink:
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 19:05

kacper napisał(a):Rozumiem Konsul że jeśli np. jutro znajdzie się osoba która pokieruje "kolosem" Ty posypiesz głowę popiołem .
:wink:

Oczywiście, bo jestem całym sercem za tym, aby urzędy działały jak najlepiej, a ich pracownicy byli jak najlepiej wyszkoloną kadrą. Ja chcę wskazać jedną rzecz, otóż urzędy muszą wiedzieć, że działają na wolnym rynku.
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg