Radna Storczyk w PO

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 14:47

Achaja napisał(a):wiesz to należałoby ocenić mając pełną wiedze na sprawe

nie wiem dokładnie dlaczego sie tak stało

ale pamietaj nie jest tak, ze jest tylko biale i czarne

a tak to postrzegasz i przedstawiasz

ja uważam, ze pewnie miała jakieś powody... a ocenią ja wyborcy

Ja mam pełną wiedzę. W tym przypadku jest wybór: czarne lub białe.
A poglądów się nie zmienia z miesiąca na miesiąc, bo to jest nieuczciwe w stosunku do partii, z której się startuje w wyborach.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 16:19

Konsul i Simlithebest zauważcie że to państwo Storczyk w Kołobrzegu stworzyli PiS , i zostali delikatnie mówiąc wyrolowani przez posła . Przypomnieć wam jak przed wyborami w kołobrzeskim PiS nagle przybyło członków i to z otoczenia posła . To jest wg was fair. Zobaczcie ilu z tych zapisanych na siłe zostało dalej ? Połowa? Chyba nie
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » niedziela, 11 mar 2007, 16:58

Achaja napisał(a):
kacper napisał(a):Konsul i Simlithebest zauważcie że to państwo Storczyk w Kołobrzegu stworzyli PiS , i zostali delikatnie mówiąc wyrolowani przez posła . Przypomnieć wam jak przed wyborami w kołobrzeskim PiS nagle przybyło członków i to z otoczenia posła . To jest wg was fair. Zobaczcie ilu z tych zapisanych na siłe zostało dalej ? Połowa? Chyba nie

no i zaczyna nie być biało-czarno

skończcie tę bzdurną dyskusję o rzekomym "przewrocie w PiSe". Już chyba rok minął, a w PO ciągle żałoba widzę.

W PiSie były wybory zgodnie ze statutem i zostały wybrane nowe władze. I tyle. A że te nowe władze nie są już żelolepne, to widać problem, którego długo PO nie może przetrawić. Ciągle odbija im się czkawką. A było tak pięknie, prawda chłopaki :) ? Kanapowa partia na każde zawołanie waszego wodza. A teraz liczba członków sie potroiła i PiS stał się niezależnym graczem. I PO to boli. A zagrywka Pani Storczyk tylko potwierdza, że było tak jak piszę powyżej.

Naprawdę łatwiej wam będzie jak w końcu zaakceptujecie te fakty, bo ciągły żal może doprowadzić do niestrawności i wrzodów :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 18:46

kacper napisał(a):Konsul i Simlithebest zauważcie że to państwo Storczyk w Kołobrzegu stworzyli PiS , i zostali delikatnie mówiąc wyrolowani przez posła . Przypomnieć wam jak przed wyborami w kołobrzeskim PiS nagle przybyło członków i to z otoczenia posła . To jest wg was fair. Zobaczcie ilu z tych zapisanych na siłe zostało dalej ? Połowa? Chyba nie

Plus to co napisał Demurrer, akurat nie tylko te nazwiska zakładały PIS w Kołobrzegu, zresztą jedynie od strony technicznej. Pozostałe osoby wciąż są w tej partii. Nie chcę porównywać osiągnięć pełnomocnika Storczyk do osiągnięć pełnomocnika Hoca, bo to mniej więcej jak porównanie poloneza do porsche, oczywiście na korzyść P. Hoca. I Kacper proszę Cię nie bądź mądrzejszy niż członkowie PIS i nie pisz co się w tej partii dzieje, bo wiadomości które masz są mocno nieaktualne. I naprawdę nie musisz martwić się o kołobrzeski PIS, bo on ma się bardzo dobrze.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 18:47

Liczba członków PiS się potroiła????
Jesli to nie tajemnica to proszę podaj tą astronomiczną liczbę członków.
I jeszcze jedno wyborcy pokazali chyba wasze miejsce w szyku . Dwoje radnych w powiecie . Naprawde oszołamiający sukces . Chyba że do radnych PiS zaliczysz Piotra , p.doktor i prawnika. Ale tu przypomnę Ci pierwszą sesję Rady Powiatu na której radny Kozak dobitnie oświecił obecnych , a przede wszystkim p.Gize że tylko on i p.Storczyk są członkami PiS .
Natomiast żałoba to chyba jest ciągle u was po przegranych wyborach w powiecie i mieście

Konsul zarzucałeś zawsze że na Twoje inni nie odpowiadają tylko zlewają temat po łebkach. Ty zrobiłeś to samo . Napisałem że były numery przy wyborach do władz a Ty wyjeżdżasz o jakiś sukcesach czy to posła czy Storczyka a nijak nie odnosisz się do tego co napisałem .
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez Konsul » niedziela, 11 mar 2007, 19:01

kacper napisał(a):Liczba członków PiS się potroiła????
Jesli to nie tajemnica to proszę podaj tą astronomiczną liczbę członków.
I jeszcze jedno wyborcy pokazali chyba wasze miejsce w szyku . Dwoje radnych w powiecie . Naprawde oszołamiający sukces . Chyba że do radnych PiS zaliczysz Piotra , p.doktor i prawnika. Ale tu przypomnę Ci pierwszą sesję Rady Powiatu na której radny Kozak dobitnie oświecił obecnych , a przede wszystkim p.Gize że tylko on i p.Storczyk są członkami PiS .
Natomiast żałoba to chyba jest ciągle u was po przegranych wyborach w powiecie i mieście

Konsul zarzucałeś zawsze że na Twoje inni nie odpowiadają tylko zlewają temat po łebkach. Ty zrobiłeś to samo . Napisałem że były numery przy wyborach do władz a Ty wyjeżdżasz o jakiś sukcesach czy to posła czy Storczyka a nijak nie odnosisz się do tego co napisałem .

No to tak:
liczba członków PIS w Kołobrzegu to ok.46 osób. Wybory były w pełni zgodne ze statutem partii PIS ( na marginesie życzę podobnej demokracji i swobody wyboru dla PO w Kołobrzegu ).
Żałoby nie ma, PIS nie miał jednego radnego, teraz jest ich 3 w RM. Przy kampanii przez PIS prowadzonej ( niestety do PO finansowo PIS-wi daleko ) to jest bardzo dobry wynik. Do tego trzeba dodać bardzo krótką działalność PIS-u na rynku kołobrzeskim ( czasy Pana Storczyka pomijam - bo nic się nie działo ). Przypomnę Ci drogi Kacprze również skład osobowy list wyborczych, to nie PIS polował na "znane" nazwiska choćby z SLD i brania ich pod swoje skrzydła.
I na koniec taka moja uwaga, może czas już skończyć z wojną podjazdową pomiędzy PO i PIS i wziąć przykład choćby z Koszalina. Ja mocno wierzę, że PIS i PO mogą z powodzeniem się dogadać.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 22:39

Przypomnę ci o sprawach, co do których ty i twoi koledzy pojęcia nie macie

Jak zwykle wszechwiedzący .
Przyzna ktoś w końcu że były przekręty , czy dalej będziecie omijać ten temat.
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez telka_es » niedziela, 11 mar 2007, 23:13

kacper napisał(a):Przypomnę ci o sprawach, co do których ty i twoi koledzy pojęcia nie macie

Jak zwykle wszechwiedzący .
Przyzna ktoś w końcu że były przekręty , czy dalej będziecie omijać ten temat.

to wy się przyznajcie jakie przekręty teraz planujecie.........

wr...... czcze gadanie ...........
telka_es
Terminator

Postprzez obserwer_anonim » niedziela, 11 mar 2007, 23:36

Konsul Wysłany: Dzisiaj 14:35 Temat postu:
„I aby wyborcy mieli pełny obraz, piszę, że Pani Storczyk startowała z listy PIS i nie została lojalna w stosunku do swoich kolegów i koleżanek partyjnych. I tyle.”

--------------------------------------------------------------------------------

O jakich koleżankach i kolegach partyjnych mówisz?
1. Radna E. Giza nigdy w PiS nie była! W I kadencji startowała z SFMZK (z Panem S. Fijałkowskim itd.), które było w koalicji z SLD. Podobnie później jako radna klubu „Parsęta” była w koalicji z SLD.
Dopiero w 2002 roku powstał klub „Razem dla Kołobrzegu” w skład którego weszli radni: S. Kigina, E. Giza, Cz. Hoc, Sz. Sobolewski i M. Grab.
W ten sposób rozbito klub AWS, a radni: L. Zadka, J. Kołakowski i M. Storczyk przez kilka miesięcy byli radnymi niezależnymi.
2. Radny K. Legun w latach 1998 – 2000 będąc radnym Rady Miasta z listy AWS - był w koalicji z SLD ( radna M. Storczyk na taką koalicję
nigdy się nie zgodziła. A przecież propozycje w Powiecie też były). Z tego co wiem i co publicznie radny K. Legun głosi, to nigdy do żadnej partii nie należał. Bo tak wygodniej! Gdy notowania PiS spadały (pamiętna afera z posłanką Beger), to On okrzyknął – „piszmy sobie bezpartyjni” i tak napisał i On i pozostali „koledzy i koleżanki - partyjni ” !!!
3. Radny P. Pasikowski – podobno należał do UW, ale z pewnością do partii prawicowych i nawet do „Centroprawicy” nie należał. Jak i dlaczego znalazł się na liście PiS do Powiatu sadzę, że sam może powie …

Tylko radny Z. Kozak i radna M. Storczyk są członkami PiS w Radzie Powiatu.
Do dnia dzisiejszego, a minął już miesiąc, Maria Storczyk nie otrzymała odpowiedzi na swoje odwołanie do Komitetu Politycznego PiS (dlatego nie mając potwierdzenia o słuszności decyzji pełnomocnika Cz. Hoca, nie uważam jej za ostateczną)!
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez obserwer_anonim » niedziela, 11 mar 2007, 23:42

simplicissimus Wysłany: Dzisiaj 15:47 Temat postu:
Dlatego jestem za tym, aby podobnie jak w USA, wprowadzić zapis o obowiązkowym realizowaniu programu wyborczego i powiązaniu prawnym z wyborcami. A nie, wyborcy dostają gwarancję, którą mogą zrealizować dopiero za 4 lata. Co to za gwarancja?
--------------------------------------------------------------------------------
A jaki program wyborczy realizują radni Rady Powiatu :K. Legun, E. Giza i P. Pasikowski??? Czy ten opracowany przez radną Marię Storczyk z PiS?
Prawdą jest, że głównie radna Maria Storczyk nad tym programem pracowała, zresztą pewne zapisy w programie miejskim PiS, są również Jej autorstwa (jeżeli trzeba podam datę i czas kiedy nad tym pracowałam).
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez obserwer_anonim » niedziela, 11 mar 2007, 23:49

Demurrer napisał(a):
Achaja napisał(a):

no i zaczyna nie być biało-czarno

skończcie tę bzdurną dyskusję o rzekomym "przewrocie w PiSe". Już chyba rok minął, a w PO ciągle żałoba widzę.

W PiSie były wybory zgodnie ze statutem i zostały wybrane nowe władze. I tyle. A że te nowe władze nie są już żelolepne, to widać problem, którego długo PO nie może przetrawić. Ciągle odbija im się czkawką. A było tak pięknie, prawda chłopaki :) ? Kanapowa partia na każde zawołanie waszego wodza. A teraz liczba członków sie potroiła i PiS stał się niezależnym graczem. I PO to boli. A zagrywka Pani Storczyk tylko potwierdza, że było tak jak piszę powyżej.

Pozycja PiS wtedy i teraz jest analogiczna do aktywności i wystąpień politycznych posła Cz. Hoca przed uzyskaniem mandatu posła i już jako poseł. Praca Antoniego Storczyka była pracą wyłącznie społeczną, bez kasiory. Czy obecny pełnomocnik Cz. Hoc pracuje charytatywnie na rzecz partii? Tu już nic nie dodam, a mogłabym…
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez kacper » niedziela, 11 mar 2007, 23:50

"I ostatnia sprawa. Mam wrażenie, że twój ojciec dokonał zamachu stanu w kołobrzeskim PiS-ie, w białych rękawiczkach ma się rozumieć. Pamiętam, jak podobne numery robiło lokalnym działaczom SLD w 2002 r. I co? Ludzie wypisywali się z tej partii, bo mieli dość rządów twardogłowych i bycia maszynką do akceptowania pomysłów i decyzji przywożonych ze Szczecina czy z Warszawy. PiS kołobrzeski czeka to samo. To kwestia czasu. Tylko, że teraz średnia wieku w tej partii w Kołobrzegu i jej Zarządzie to 50 lat i najcenniejsi ludzie zostali odstawieni do konta. Bo jak trzeba było pracować na PiS, to był tylko Storczyk. Przez 4 lata PiS nie istniał w tym mieście, utrzymywał go kierownik Antoni. Hoc robił swoją politykę wyborczą, tylko. Teraz przejął to "wielki budowniczy" Hoc, bo trzeba rozdać karty przed wyborami i on chce trzymać na tym rękę. Ja to rozumiem, bo znam zasady działania partii politycznych. Ale jak Hoc mówi, że tak musi być, bo trzeba się konsolidować według wyznaczników Kaczyńskich, to ja się pytam, czyja to partia? Ludzi czy dwóch bliźniaków i bandy posłów, którzy zaprowadzają porządki w regionie, bo trzeba zdobyć władzę w samorządzie? Ja wiem, że to trzeba zrobić twardą ręką, bo cześć ludzi ma opór przed wchodzeniem w koalicję z LPR-em, Samoobroną, Akcją Katolicką czy Kołem Przyjaciół Radia Maryja. Jestem tylko ciekaw, czy Hoc dla tej koalicji ma już przygotowany pakt stabilizacyjny. Obecny los prezydenta powienien być dla niego przestrogą. "

Simpli czyżby rozdwojenie jażni . To jest Twój post sprzed roku .
kacper
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg