simplicissimus napisał(a):Dokładnie. Dyrekcja muzeum o trzech lat informuje radnych o tym i nagle dopiero teraz taki pęd do przenosi, ale nie mozeum, muzeum nie, pęd dla przenosin wystawy plenerowej powstał. I co na tej działce zostanie? Trawnik. Jasne. Ale nie zmieni to faktu, że oficyjna sama się nie naprawi.
Więc tak dla przenosin muzeum, sorry, wystawy plenerowej, jest pozbawione choćby jedengo argumentu.

simplicissimus napisał(a):Dzięki. Mamy w zapasie kilka manewrów. Łatwo się nie poddamy. Sprawa "Adabaru" wyraźnie świadczy o tym, że jesteśmy skuteczni. Liczymy na opamiętanie urzędników. Poza tym, mamy pomysł, który już w TKK przedstawił wiceprezes Darek Zawadzki.

sen napisał(a):Całe to urzędnicze działanie - w tym kontrola i jej wnioski - podporządkowane jest jednemu celowi: wyprowadzić muzeum z centrum miasta. Słychać to wyraźnie w wypowiedziach wicestarosty, snującego wizje o przecudnej urody ekspozycji z parkingami na autokary i ogromnej przestrzeni dla rdzewiejących w magazynach eksponatów![]()
Nie wzdragałbym się przed powstaniem nowej ekspozycji plenerowej w rejonie ul. Kamiennej, ale pod warunkiem zachowania tej przy ul. Gierczak. Zdaję sobie sprawę, że to mrzonka, ale jeszcze większą irracjonalnością jest pomysł przeniesienia ekspozycji plenerowej na ul. Mazowiecką. Nie dziwię sie jednak powstaniu takiej koncepcji, bo to pomysł typowo urzędniczy, prymitywny, siermiężny i przaśny, że aż zęby bolą![]()
Wypada życzyć TOnZowi determinacji w działaniu i przełamania kretyńskiej urzędniczej ofensywy. Gdyby nie to, że jestem troszkę daleko, chętnie bym się przyłączył do Waszych działań. Trzymam kciuki

sen napisał(a):Mój panie killerze, znam samorządy od podszewki, pracowałem z urzędnikami wiele lat i to, co bierzesz za agresję, jest jedynie chłodną oceną stanu rzeczy.
Nie wydaje mi się poza tym wszystkim, żebyśmy byli sobie przedstawieni, daruj sobie zatem tego "koleżkę".
Muzeum jest bardzo ważną instytucją kultury w mieście i nie można traktować go jak magazynu ze sprzętem plażowym - przenieść byle gdzie, bo za "plac" można wziąć niezłą kasę.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości