Dlaczego nikt nie alarmował ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez barmaid » wtorek, 27 lut 2007, 16:47

A może nie chcieli zauważyć. Dla mnie ta rozbiórka coś za szybo szła...uwijali sie jak w ukropie, mury znikały w tempie błyskawicy. Ja się wprawdzie nie znam ale...będąc mieszkańcem kamienicy obok obawiałabym się o własny byt. Patrzyłam na to jak niemiłosiernie rozwalali dom i zastanawiałam się czy nie należalo by zabezpieczyć budynku obok...
barmaid
Rycerz forum

Postprzez Konsul » wtorek, 27 lut 2007, 18:33

To Prezydent i Miasto nie wiedziało co się dzieje???? Pan Tamborski nie miał wiedzy,na temat rzeczy, za które odpowiada? A co by było, gdyby doszło do tragedii???? Chyba czas pochylić się nad swoimi kompetencjami Panie Wice?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Alien » wtorek, 27 lut 2007, 19:38

Konsul napisał(a):To Prezydent i Miasto nie wiedziało co się dzieje???? Pan Tamborski nie miał wiedzy,na temat rzeczy, za które odpowiada? A co by było, gdyby doszło do tragedii???? Chyba czas pochylić się nad swoimi kompetencjami Panie Wice?

Jak sie orientuję, rozbiórka była prowadzona przez prywatny podmiot na prywatne zlecenie. Czyli nie miała nic wspólnego z prezydentem. Jak już to ze starostwem - bo ktoś wydał pozwolenie na rozbiórkę. Ale pewnie zawsze można przyczepić się do prezydenta. Proponuję by urzędnicy miejscu mieli 24h patrole na ulicach i domach celem wypatrywania zagrożeń. Kto za?
Alien
Coś tam napisał

Postprzez BLAaa » wtorek, 27 lut 2007, 19:47

A ja mam pytanie: Czy czasami nie był to rozbierany ten budynek, w którym mieszkańcy zdecydowali się na wykup mieszkań, które później nabył jakiś inwestor?
A swoją droga, jeżeli inwestor poprzez swoje działanie doprowadził do uszkodzenia sąsiedniego obiektu, to na jego koszt powinno sie ten budynek wyremontować i przez ten czas przetrzymywać ludzi w hotelu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » wtorek, 27 lut 2007, 19:57

Alien napisał(a):
Konsul napisał(a):To Prezydent i Miasto nie wiedziało co się dzieje???? Pan Tamborski nie miał wiedzy,na temat rzeczy, za które odpowiada? A co by było, gdyby doszło do tragedii???? Chyba czas pochylić się nad swoimi kompetencjami Panie Wice?

Jak sie orientuję, rozbiórka była prowadzona przez prywatny podmiot na prywatne zlecenie. Czyli nie miała nic wspólnego z prezydentem. Jak już to ze starostwem - bo ktoś wydał pozwolenie na rozbiórkę. Ale pewnie zawsze można przyczepić się do prezydenta. Proponuję by urzędnicy miejscu mieli 24h patrole na ulicach i domach celem wypatrywania zagrożeń. Kto za?

Tak jest, to starostwo jest winne :lol: wicek od spraw społecznych nic nie wiedział ( dziwne, bo powinien wiedzieć - przepływ pomiędzy urzędami szwankuje? ) A na kogo wniosek takie pozwolenie zostało wydane?
Nikt się akurat do Prezydenta nie czepia, tylko do wicka.
24h patrole urzędnicze to akurat dość ponury żart, wobec potencjalnego zagrożenia dla osób. Jakoś mnie to nie śmieszy.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez kacper » wtorek, 27 lut 2007, 20:25

Konsul zwróć też uwagę vice pprezydentowi że nie pali sie lampa na Arciszewskiego i że rynna na Kamiennej się obsunęła . ;/
Daj spokój i odpuśc z takimi atakami .
OT Miałeś być na koncercie a z tego co wiem nie było Cię
kacper
Mistrz klawiatury

Postprzez mimoza » wtorek, 27 lut 2007, 21:07

najciekawsze w tym wszystkim jest to co mówią robotnicy - budynek pękał od piatku a kopara szalała dzis do 12 - jak już pekał ostro to zwinęli się szybko... a mieszkańcy cicho sza,. wystarczyło zadzwonić na 112
mimoza
Rycerz forum

Postprzez Messenger » wtorek, 27 lut 2007, 21:33

buhaha, co jeszcze niedorzecznego napiszesz :?: ta sytuacja to sukces administracji Gromka :!: za Bienkowskiego tacy ludzie stali w deszcz, po pas w sniegu na bosaka i nikt im nie pomogl. tu zapobieglo sie potecjalnej tragedii, to zapobieganie- nie leczenie! az boje sie pomyslec co by bylo jakby prezydentembyl Bienkowski... ludzie od razu zostali ewakuowani, miasto otoczylo ich opieka. dostali miejsce do spania, gorący posilek... do idealne rozwiazanie takiej sytuacji.
Messenger
Ważniak

Postprzez pifpaf » środa, 28 lut 2007, 12:10

Messenger napisał(a):

buhaha, co jeszcze niedorzecznego napiszesz :?: ta sytuacja to sukces administracji Gromka :!: za Bienkowskiego tacy ludzie stali w deszcz, po pas w sniegu na bosaka i nikt im nie pomogl. tu zapobieglo sie potecjalnej tragedii, to zapobieganie- nie leczenie! az boje sie pomyslec co by bylo jakby prezydentembyl Bienkowski... ludzie od razu zostali ewakuowani, miasto otoczylo ich opieka. dostali miejsce do spania, gorący posilek... do idealne rozwiazanie takiej sytuacji.

Bardziej żałosnego posta Łukasza nie czytałam ... czytając to miałam takie wyobrażenie: Rosja, mrozy, biedni ludzie, bez chleba, bez gorącej herbaty, ludzie w czapach i butach z lisa i Messenger - obrońca Putina, który opowiada światu jak u niech jest ciepło, pięknie i bogato - pięknie to ukoloryzowałeś ... "SUKCES ADMINISTRACJI GROMKA" bo padnę, jaka pompa, nawet ciężko coś odpisać ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pifpaf
Dyskutant

Postprzez mimoza » środa, 28 lut 2007, 12:22

Tamborski był ze sztabem antykryzysowym - to fakt, ale temat był - dlaczego nikt nie alarmował, to jest ciekawe ? mieszkańcy nie widzieli ?
mimoza
Rycerz forum

Postprzez j0shu4 » środa, 28 lut 2007, 13:16

Czy naprawde nikt nie wiedzial ?
Mieszkancy

http://www.informacje.kolobrzeg.pl
j0shu4
Moderator

Postprzez mimoza » środa, 28 lut 2007, 16:42

w materiale pani mówi że dzwoniła na 112 - ale co odpowiedział dyżurny 112 - już nie usłyszałem - ? dziwne ...

temat sygnalizowany - dlaczego nikt nie alarmował ? nadal nie ma odpowiedzi -
mimoza
Rycerz forum

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg