BLAaa napisał(a):Umowa z najemca została tak skonstruowana, żeby ten mógł wprowadzić podnajemcę. Problem zrobił się pewnie wyłacznie dlatego, bo kilku innych biznesmenów miało ochotę wziąć udział w przetargu. Ja zdania nie zmieniłem...
Skierowania sprawy do sądu chcieli radni: Ulan, Dębiec, Zawadzki, Mielnik, Parus i jeszcze kilku innych. Mam nagrania z komisji, na których panowie twierdzą, że miasto wygra i nie zapłaci ani grosza. Ci radni cytowali właściwe przepisy, które pozwalały rzekomo rozwiązać umowę.
Semerchet napisał(a):BLAaa napisał(a):Umowa z najemca została tak skonstruowana, żeby ten mógł wprowadzić podnajemcę. Problem zrobił się pewnie wyłacznie dlatego, bo kilku innych biznesmenów miało ochotę wziąć udział w przetargu. Ja zdania nie zmieniłem...
Pamiętasz BLAaa sesję RM na, której prezydent Bieńkowski przestrzegał przed wysokim odszkodowaniem, ktre miasto będzie musiało zapłacić. Smutne , ale prawdziwe.
Pewnie nie byłoby problemu, gdyby ten lokal dostał ten "inny biznesmen" i na tych samych zasadach.![]()
Panie mimoza, akurat w tej sprawie Ty nie powinieneś się w ogóle wypowiadać.
Semerchet napisał(a):No, ale dalej nie wiem co z tego. Pani dyrektor zadecydowała zgodnie ze swoimi uprawnieniami - o najmie i podnajmie........ wiesz , że miała prawo, co też uczyniła.
Semerchet napisał(a):No popatrz, prawnicy przygotowali umowę , a Ty ją podważasz, oczywiście masz prawo jesteś tylko politykiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości