Posłowie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:18

Achaja napisał(a):a ja bym powiedziala 8 000 000 EUR Hoka a 0 Bienkowskiego

widzisz różnice??

tu nie jak w piosence, ze ważne by gonić króliczka...

tu sie liczy czy go trzymasz w dłoni... w sumie nawet nie wazne za co :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja mogę powiedzieć 16 mln euro, jak poker to poker. Ale sprawdzam, czekam więc.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Semerchet » piątek, 23 lut 2007, 21:09

Achaja napisał(a):a ja bym powiedziala 8 000 000 EUR Hoka a 0 Bienkowskiego

widzisz różnice??

tu nie jak w piosence, ze ważne by gonić króliczka...

tu sie liczy czy go trzymasz w dłoni... w sumie nawet nie wazne za co :wink: :lol: :lol: :lol:

No więc ponownie dziękuję , że Hok umie podnieść rękę do góry, za rewelacyjnie przygotowaną dokumentacją przez ekipę Bieńkowskiego de facto. Jaką dokumentację złozyła ekipa Gromka ? :lol: Dlaczego miasta i miasteczka dostają więcej niż nasze miasto trzecie co do wielkości w województwie. 3% dla Kołobrzegu to kpina.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Semerchet » piątek, 23 lut 2007, 22:00

A ja myślałem , że to Marszałek Rupnik tak dużo zrobił dla Kołobrzegu... i co ? To przecież było za zeszłej kadencji zarządu, zero ? Rozumiem , że nowy zarząd, w tym radny Hok docenił wnioski przygotowane przez ekipę Bieńkowskiego. Dziękujemy wszystkim radnym zarządu województwa , w tym również jednemu spośród nich, radnemu Hokowi - za podniesienie ręki do góry.
Mnie interesuje raczej to , dlaczego miejscowości typu Karlino, Białogard, Wałcz , również Szczecin, Koszalin wyssały ponad 90 % środków. Słabo ta zaradność radnego Hoka się przedstawia. Nie wiem w czym tu Gromek się wykazał, kiwał głową na tak ?
Semerchet
Ważniak

Postprzez skorpion » sobota, 24 lut 2007, 11:35

Semerchet możesz się miotać, ale im więcej wiedzy o przeszłości, tym bardziej "król jest nagi". Baner na urzędzie w stylu ,że "Kołobrzeg najlepiej się rozwijał to typowa propaganda sukcesu. Ja chciałbym żeby naprawdę najlepiej się rozwijał - ale gdy zobaczyłem wykaz miast pod względem pozyskiwania środków zewnetrznych z przykrością wśród pierwszych kilkudziesięciu nie zobaczyłem naszego miasta to było mi zwyczajnie przykro. Mam nadzieję ,że obecna ekipa szybko to zmieni.
skorpion
Twardziel

Postprzez BLAaa » sobota, 24 lut 2007, 13:26

Semerchet napisał(a):
No więc ponownie dziękuję , że Hok umie podnieść rękę do góry, za rewelacyjnie przygotowaną dokumentacją przez ekipę Bieńkowskiego de facto. Jaką dokumentację złozyła ekipa Gromka ? :lol: Dlaczego miasta i miasteczka dostają więcej niż nasze miasto trzecie co do wielkości w województwie. 3% dla Kołobrzegu to kpina.

Czwarte...
A liczba mieszkańców Kołobrzegu to... Jakieś 3 % mieszkańców województwa.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez telka_es » sobota, 24 lut 2007, 14:11

[quote="bloosman"]Pan Hoc w przeciwieństwie do p.Karpiniuka nie ma przygotowania do pełnienia funkcji posła, jego wypowiedzi świadczą o całkowitej ignorancji prawniczej, w wypowiedziach powtarza co i raz te same frazy i slogany. quote]

Przepraszam bardzo czy to oznacza ze w parlamencie mamy mieć samych prawników?????

to dopiero byłby kosmos - no ale tak, przecież oni znają się najlepiej na wszystkim tak jak posel K.! ! !

myśl tak dalej to na pewno daleko popłyniesz............
powodzenia

hehehehehhe :lol:
telka_es
Terminator

Postprzez telka_es » sobota, 24 lut 2007, 14:41

Tutmosis napisał(a):Dawno powtarzam, żeby posłów odesłać do Warszawy z pożytkiem dla społeczności lokalnej.

cytat z tematu o koalicji ale tutaj lepiej pasuje

I tu jest pies pogrzebany!!!

Chyba większość użytkowników tego forum złała w jedno pojęcie posła i samorządowca a tymczasem ich role są całkiem różne......

Panowie posłowie mają przede wszystkim brac aktywny udział w pracach organu do którego zostali wybrani,(automatyzm uzyskania mandatu)!

wiec szanowni panowie bierzcie sie za to co powinno was naprawde interesować i to na czym znacie sie najlepiej, a nie zajmują was sprawy, które winny znajdowac sie na marginesie waszej działalności!!!

Spadajcie do Warszawki i reprezentujcie godnie swego suwerena, lokalną politykę zostawcie radnym......

Oczywiście założenie że deputowani całkowicie oderwą się od interesów lokalnych jest w praktyce nierealne. Chodzi jednak o to że poseł nie tylko może ale i powinien te interesy wartościować i oceniać z punktu widzenia dobra narodu - troche patetycznie wiem ale tak powinno byc !polityka lokalna w działalności posla powinna się objawiać jedynie jako prezentacja i konfrontacja interesów i poglądów różnych grup wyborców, reprezentowanych przez deputowaych........................ tymczasem nasi posłowie zajmują się przepychankami personalnymi - stołki stołki stołki i wpływ na lokalną pseudo politykę o to co ich jedynie obchodzi ;/

zamiast polityki - mamy cyrk ;/ załosne niestety

posłom jako bajke na dobrano proponuje lekture Jaskierni -"Wizja parlamentu w nowej KRP" /miejmy nadzieje ze pomoże/
telka_es
Terminator

Postprzez BLAaa » sobota, 24 lut 2007, 15:34

Panowie poslowie posłuja w Warszawie. W Kołobrzegu są szefami lokalnych struktur partyjnych. Myslałem, że to jest dla wszystkich zrozumiałe.
Przecież Cz. Hoc, jak "pracował" nad Marią Storczyk (w czasie pierwszej sesji Rady Powiatu), to nie robił tego jako poseł, tylko szef PiS w Kołobrzegu.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bonhart » sobota, 24 lut 2007, 15:36

BLAaa napisał(a):Panowie poslowie posłuja w Warszawie. W Kołobrzegu są szefami lokalnych struktur partyjnych. Myslałem, że to jest dla wszystkich zrozumiałe.

widac jednak nie jest jasne... i tak bywa
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Bonhart » sobota, 24 lut 2007, 15:37

BLAaa napisał(a):Panowie poslowie posłuja w Warszawie. W Kołobrzegu są szefami lokalnych struktur partyjnych. Myslałem, że to jest dla wszystkich zrozumiałe.

widac jednak nie jest jasne... i tak bywa

najwazniejsze, ze te pieniadze sa...
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Semerchet » sobota, 24 lut 2007, 20:35

BLAaa napisał(a):
Semerchet napisał(a):

Czwarte...

Trzecie - po liczbie mieszkańców podałem........wrrrrr
Semerchet
Ważniak

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 26 lut 2007, 07:20

Semerchet napisał(a):
BLAaa napisał(a):
Semerchet napisał(a):

Czwarte...

Trzecie - po liczbie mieszkańców podałem........wrrrrr

Czwarte!!
Szczecin, Koszalin, Stargard Szcz. i dopiero Kołobrzeg.
W Stargardzie mieszka około 70 tys. mieszkańców.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg