Do użytkowników basenu Milenium.

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez minas » piątek, 23 lut 2007, 15:15

nie wiem o co chodzi z tym basenem?
niezaleznie na jaki bym nie poszła itak mam czerwone gały
ale to chyba od...... nie mam pojecia od czego , ale to pewnie przez to :lol:
minas
Ważniak

Gadu-Gadu: 2285712

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 19:18

Ale generalnie z tego co piszesz, odradzasz basen Milenium? Po wizycie tam, czeka nas druga u dermatologa? Pytam, bo trochę mnie to wystraszyło co przedstawiasz.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 19:26

Kurczę nic nie rozumiem co piszesz :) Tak zwyczajnie, coś jest nie tak z tą wodą, czy mogę spokojnie sobie pływać, bez obawy przed jakąś zarazą :)?
I kto jest odpowiedzialny za te ustawienia, o których mówisz?
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 19:55

Brzmi niezbyt zachęcająco do korzystania z pływalni.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Mafi » piątek, 23 lut 2007, 20:02

No nie oszukumy się. Wszystko co jest do użytku publicznego niesie ze soba jakieś zagrożenia. No przecież tam przychodzą wszyscy. Nikt nie stoi i nie sprawdza czy każdy dajmy na to myje się przed wejściem do basenu - mimo, że tak się powinno robić. Albo czy każdy ma czyste stopy albo czy nie cieknie z niego pot. Zresztą jest tam też sauna - po saunie ludzie wchodzą spoceni do wody, żeby się ochłodzić - to samo robią po jacuzzi.

Ale też nie popadajmy w paranoję. Nikt nie będzie przed kąpielą pobierał próbek i dopiero po przebadaniu wchodził do basenu.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:04

Czyli grzybica to norma? W sumie nie ma co o tym myśleć, wszędzie jakieś zarazki nas atakuja.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Mafi » piątek, 23 lut 2007, 20:06

Konsul napisał(a):Czyli grzybica to norma? W sumie nie ma co o tym myśleć, wszędzie jakieś zarazki nas atakuja.

No mam nadzieję, że nie. Ja się staram uchronić przed nią jak mogę. Nie wychodzę na basen boso pod prysznic czy do przebieralni też nie biegam z bosymi nogami - zawsze klapki na nogach.
Przed wejściem na basen prysznic.
Mam nadzieję, że większość ludzi robi podobnie :/

Nie chciałabym czegoś złapać. Nikt by nie chciał.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 20:11

Mafi napisał(a):
Konsul napisał(a):Czyli grzybica to norma? W sumie nie ma co o tym myśleć, wszędzie jakieś zarazki nas atakuja.

No mam nadzieję, że nie. Ja się staram uchronić przed nią jak mogę. Nie wychodzę na basen boso pod prysznic czy do przebieralni też nie biegam z bosymi nogami - zawsze klapki na nogach.
Przed wejściem na basen prysznic.
Mam nadzieję, że większość ludzi robi podobnie :/

Nie chciałabym czegoś złapać. Nikt by nie chciał.

Ja się obawiam, że higiena naszych kolegów i koleżanek "basenowych" to jednak nie najlepszy temat :). Może w sumie nie myśleć o tym i po prostu pływać. Inaczej się nie da, chyba.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez minas » piątek, 23 lut 2007, 20:21

0wn4g3
jeśli chodzi o jakieś zakażenia górnych dróg oddechowych związane z sikami w basenie to chyba na milenium nic nie grozi
jestem pod tym względem bardzo chorowita, i jeszcze ani razu nic mnie nie wzięło po tym basenie :?
a uwierz że moje oskrzela to jedno wielkie sito, gdzie bakterie szybko sie rozwijają,
Jestem alergikiem, mam astme, jestem podatna na chyba wszystkie infekcje, ale jakbym miała przejmować sie tym wszystkim co napisane w tym temacie to chyba w życiu nie poszłabym na basen. Tylko tak jak piszesz wybudowałabym sobie swój. Jak na razie po basenach-chyba zawsze pieką mnie oczy, ale też bez przesady, popieką i n9ie wypadną :) , a zabawa na basenie to (prawie) czysta przyjemność. Prawie , bo pełno tam zarazków.
Jeśli o mnie chodzi to obowiązkowo toaleta, prysznic przed i po, zawsze z ręcznikiem co by nie wchodzić po saunie do basenu bezpośrednio. :)
jeśli chodzi o te wszystkie bakterie to nie powinniśmy chyba też dotykać klamek do toalek publicznych, przecież nie każdy myję ręcę po wyjściu z takieo miejsca . Ale to chyba już popadanie w paranoje :roll:
minas
Ważniak

Gadu-Gadu: 2285712

Postprzez loisslane » sobota, 24 lut 2007, 11:37

0wn4g3 ,
po basenie w Milenium zawsze szczypią mnie oczy. Nie dzieje się tak po basenie np. w ProVicie. Nie wiem, czy to jakiś sygnał, czy po prostu przypadek. W obu basenach pluskam się w soczewkach kontaktowych, które po powrocie do domu oczywiście czyszczę, a oczy bolą mnie niezależnie od tego, czy później noszę soczewki, czy nie. Uprzedzając komentarze: wiem, że soczewki na basenie to nie najlepszy pomysł, ale chyba warto, żebym widziała innych użytkowników basenu i jego krawędzie :lol:
loisslane

Postprzez dankul » poniedziałek, 26 lut 2007, 22:48

dziadek napisał(a):Ja też ostatnio zauważyłem jakieś dziwne rzeczy po kapieli w basenie Millenium.
Z wiekiem zacząłem siwieć.
Ale ostatnio po każdej wizycie na basenie zauważyłem że wraca mi kolor włosów z przed 20 lat.
Jestem tak podekscytowany że zacząłem chodzić co drugi dzień.
Moze uda się powrócić do przeszłości nie tylko z włosami ???? :twisted:

hahaha dobre :)
a tak serio bywam na milenium 2xtyg. na razie nie mutuje i nie zauwazylem dziwnych oznak, oczy to oczywistosc po to sa okularki badz maski
dankul
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg