Koniec koalicji PO-PIS ?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez telka_es » czwartek, 22 lut 2007, 23:50

maxmad napisał(a):W wypowiedziach przedstawicieli PiS dostrzegam wiele jadu i emocji. Normą staje się obrażanie swojego koalicjanta i nakręcanie spirali absurdu.
Panowie z PO wydają się mi lepiej przygotowani pod wzgledem merytorycznym i jak na razie potrafią utrzymać swe emocje na wodzy.

racja w Twym pośce jest - niestey podmioty pomylone . . .

najpierw winno być PO , a w jego miejsce PiS.........

-_______________________________________________
juz ja wiem skad jad płynie......... z czyich ust..............
telka_es
Terminator

Postprzez Elfik » piątek, 23 lut 2007, 00:00

Telka_es ty napewno słyszałeś ostatnią konferencję PISu? Bo ja po jej wysłuchaniu mam podobne odczucia jak maxmad. Na prowokacje PiSu nie dało się chyba łagodniej odpowiedzieć.
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez telka_es » piątek, 23 lut 2007, 00:03

prawda nie słuchałam.......... bo niesty tu gdzie jestem dostepu to tworu takiego jak tkk nie mam ale wiem co działo sie podczas kampani - z czyich ust piana szła........
telka_es
Terminator

Postprzez Elfik » piątek, 23 lut 2007, 00:46

telka_es napisał(a):prawda nie słuchałam.......... bo niesty tu gdzie jestem dostepu to tworu takiego jak tkk nie mam ale wiem co działo sie podczas kampani - z czyich ust piana szła........

Może włacz następnym razem chociaż radio i posłuchaj. :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez j0shu4 » piątek, 23 lut 2007, 08:26

j0shu4
Moderator

Postprzez Demurrer » piątek, 23 lut 2007, 08:33

Mieszkaniec napisał(a):Panowie z PiS chcą zjeść ciastko i mieć ciastko.

Bzdurny argument rzecznika PO. Jedynym członkiem PiS zatrudnionym w Urzędzie Miasta czy spółkach miejskich był Pan Wilewski, który jako jedyny został wyrzucony z pracy bez powodu.
Aktualnie więc poza wiceprezydentem Mielcarkiem, PiS nie ma żadnego udziału w rzekomych konfiturach władzy, o których ciągle i namiętnie powtarza PO.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Semerchet » piątek, 23 lut 2007, 08:41

Tak jest, P. Wilewski pracował w biurze nadzoru właścicielskiego i został wyrzucony z pracy.
Semerchet
Ważniak

Postprzez Syriusz » piątek, 23 lut 2007, 09:02

Semerchet napisał(a):Tak jest, P. Wilewski pracował w biurze nadzoru właścicielskiego i został wyrzucony z pracy.

Odpolitycznić urzędy! :twisted:

I bardzo dobrze!
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » piątek, 23 lut 2007, 09:21

Syriusz napisał(a):
Semerchet napisał(a):Tak jest, P. Wilewski pracował w biurze nadzoru właścicielskiego i został wyrzucony z pracy.

Odpolitycznić urzędy! :twisted:

I bardzo dobrze!

To gdzie się koledzy i koleżanki z PO i SLD podzieją? :)
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez mimoza » piątek, 23 lut 2007, 10:32

Rozwód po kołobrzesku
Rozwód po „kołobrzesku” charakteryzuje się długotrwałością, niechęcią do podziału majątku i organizowaniem konferencji prasowych na których udaje się, że sprawy rozwodowej nie ma. Tak zachowuje się jedna z rozwodzących się partii. Druga niczym w prawdziwym małżeństwie, żąda zaprzestania zdrady i wystawia walizki na korytarz. W Kołobrzegu trwa rozstanie politycznych partnerów w rządzeniu miastem. Zapraszamy do wysłuchania na wypowiedzi liderów CR, PiS, PO, prezydenta i radnych. Wszystkie zostały zarejestrowane w dniu wczorajszym. Mówią: poseł PiS Czesław Hoc, poseł PO Sebastian Karpiniuk, radny Ryszard Szufel CR, radny Lech Kozera PiS, prezydent Janusz Gromek, przewdnicząca RM Urszula Dżega Matuszczak, radna Jadwiga Maj, radna Danuta Adamska Czepczyńska

źródło i nagrania mp3 Gazeta Pracy Kołobrzeg
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez mimoza, łącznie edytowano 2 razy
mimoza
Rycerz forum

Postprzez bloosman » piątek, 23 lut 2007, 13:45

Według mnie ta koalicja od początku była źle zawiązana. Było to porozumienie dżentelmeńskie, a jak nazwa wskazuje, rzecz dotyczy dżentelmenów, których w tym składzie brak. Nigdy natomiast nie spodziewałbym się, że języczkiem u wagi okaże się zwolnienie z pracy p.Wilewskiego; przecież ten PAN zajmujący różne stanowiska w UM nie posiada do nich żadnych kwalifikacji i to ,że wreszcie ktoś sobie o tym przypomniał jest OK.
bloosman
Dyskutant

Postprzez Mieszkaniec » piątek, 23 lut 2007, 16:23

Ładna laurak dla Pana Gromka

Czesław Hoc: Jest porozumienie. Nie ma jeszcze koalicji, ale jest dżentelmeńskie porozumienie w postaci nieformalnego układu politycznego. Nie możemy mówić o koalicji, gdyż do tego jeszcze jest pewna droga. Natomiast układ powstał przede wszystkim na fundamencie oczekiwań społeczeństwa kołobrzeskiego, oczekiwań pojednania w imię dobra Kołobrzegu i jego mieszkańców. Nasze programy są zbieżne. Optymistyczna jest postawa i osoba pana prezydenta Janusza Gromka. Pokazał się w tych negocjacjach jako osoba, która dąży za wszelką cenę do porozumienia. To jest z korzyścią dla naszego miasta.

I to tego prawdziwa, bo wtedy pomiędzy PiS i PO było /jeszcze/ dobrze.
Mieszkaniec
Bywalec

Postprzez Konsul » piątek, 23 lut 2007, 19:38

Koalicja czy też porozumienie trwa, pod warunkiem, że obie strony traktują się poważnie. Bez szczegółów i zbędnych wyjaśnień, otóż PO w Kołobrzegu ( a w zasadzie nie cała Platforma, a część związana i podporządkowana Panu S. Karpinikowi ) musi się nauczyć, że nie wolno traktować partnerów jak wasali, ubliżając im i po prostu lekceważąć.
PIS w Kołobrzego to jednolita partia, ( dla Łukasza info: nie wierz co Ci mówią niektórzy, oni już władzy w Pisie nie mają ), poważna i tak ma być traktowana. A stawiania ultimatum i grożenie z pozycji agresora są wyznacznikiem pewnego poziomu PO w K-gu.
Konsul
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg